
Kiprolletjes met spinazie en ricotta
Kiprolletjes met broccoli
Afgelopen donderdag kwam mijn broertje eten. Het blijft altijd mijn broertje, want hij is 12 jaar jonger. Hij is wel een kop groter en werkt hard, dus hij moet wel genoeg eten. Ik heb voor hem een extra kiprolletje klaargemaakt en hij kon geen “poeh” meer zeggen. Dit gerecht gaat goed samen met broccoli.
Ingrediënten
- 1 kipfilet 0,0 khd – 138 kcal – 29,1 eiw – 2,3 vet
- 100 gram ricotta 3,0 khd – 174 kcal – 11,0 eiw – 13,0 vet
- 100 gram verse spinazie 0,9 khd – 26 kcal – 3,2 eiw – 0,6 vet
- 200 gram broccoli 1,6 khd – 54 kcal – 5,8 eiw – 1,4 vet
- 1 zongedroogde tomaat (2 halfjes) 0,7 khd – 12,8 kcal – 0,4 eiw – 0,8 vet
- nootmuskaat
- peper
- eventueel 2 plakken ontbijtspek tegen uitdrogen 0,2 khd – 75 kcal – 4,6 eiw – 6,0 vet
Totaal: 6,2/6,4 khd – 404,8/479,8 kcal – 49,5/54,1 eiw – 18,1/24,1 vet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 graden, verwarmen van onder en alleen het rooster er in.
Roerbak de spinazie kort (zonder zout) en laat hem uitlekken en afkoelen. Snij de kipfilet horizontaal open en sla hem plat tussen folie. Ik heb daar een hamertje voor, heb je die niet, dan kun je de filet ook mishandelen met een grote snijplank.
Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Meng de ricotta met peper en nootmuskaat en meng het met de afgekoelde spinazie. Leg op ¾ van de rand het mengsel op de kip en strooi de zongedroogde tomaatjes over het spinaziemengsel.
Vouw de kip voorzichtig dicht of rol het op. Floept ‘ie meteen weer open dan steek je er een cocktailprikkertje doorheen. De pakketjes gaan een half uur tot 45 minuten in de oven in een ovenschaal waar je wat olie in hebt gedaan. Terwijl het in de oven ligt, kan je de broccoli klaarmaken. Gaat het erg snel in jouw oven, dan zet je deze na een kwartier op 160 graden, ook kan je spek over de pakketjes leggen tegen het uitdrogen.
Zet de broccoli tegelijk met de kip op in een stoompan of op jouw favoriete manier.
Natasja
Ik doe de broccoli samen in de ovenschaal met deksel.
Maar top ditz gerecht ik.maak het regelmatig. Yum yum
Wilma
Zelfs het jaar 2014 terwijl het nu 2020 is. Ik weet ook niet of dit nog geldig is maar heb wel vragen. Eerst een groot compliment voor de lekkere en vooral makkelijke gerechten zonder al te veel abnormale ingredienten.
Ik heb vanavond de gevulde kip met spinazie en ricotta gemaakt; Jump start week 2 diner dag 2 , de kip uit de oven was erg lekker en mals maar de spinazie smaakte bitter.
Vragen; Hebben jullie een idee waar dat aan ligt? 2e vraag: ik kan van Jump start vanaf week 4 de weken 5, 6 ,7, 8 en 9 nergens vinden. Ik heb wel het boek; Het Keto-dieet, de snelle recepten gekocht. mar zou graag de andere weken ook willen hebben. Graag reactie 🙂
ineke
Beste Wilma, Dank je wel. Ik begin even met een antwoord te geven op je eerste vraag, waarom de spinazie te bitter smaakte. Dat heeft verschillende redenen. Het seizoen maakt uit. De ene smaakt bitterder dan de ander. De steeltjes van de spinazie geven de meeste bitterheid, dus aks je die eraf haalt heb je er minder last van. De een vind dat lekker, de ander niet, maar hou je er niet van kun je ook kiezen voor babyspinazie die het bijvoorbeeld minder heeft. Hoe gaarder de spinazie hoe bitterder ook.
De vraag over waar de weekmenus zijn, hier: https://gobento.nl/weekmenus/ Ze heten geen jumpstart, maar gewoon weekmenu.
christie
Mag je pepsi max of slimpie drinken in deze eetwijze als je in ketose wilt blijven?
ineke
Dat kan voor de meeste mensen wel. Maar soms heeft het wel invloed op bepaald dingen. Zoals dat je soms minder gewicht verliest of meer zin krijgt in eten en zoetigheid. Ook een opgeblazen buik etc kan voorkomen. Dus je zult dat zelf moeten afwegen.
Claudia
In veel gerechten wordt er een soort van kaas gebruikt. Nu kan ik dat niet eten, lust dit echt niet maag gaat echt in protest. Yoghurt kan ik gelukkig wel eten.
Maar mijn vraag is zoals in dit gerecht, waarmee kan ik de kaas vervangen om aan de voedingswaarde te komen.
Yvonne
Heerlijk, wat geniet ik van jullie maaltijden. Complimenten
Corrie Hageman
Kan ik i.p.v. Ricotta ook een andere kaassoort gebruiken. B.v haloumie of feta o.i.d.?
Matthijs de Leeuw
Kan als je de voedingswaardes gelijk houdt. Of het lekker smaakt blijft natuurlijk de grote vraag… ik denk van niet.. 😉
Gerda
Vandaag klaar gemaakt, dit wordt een blijvertje !!! Super lekker gegeten, ook namens mijn man 🙂
Sharon
Is dit dan een halve kipfilet, wat een hele kipfilet heeft veel meer eiwitten?
Ineke van Oudheusden
Dat ligt eraan hoe groot jou kipfilet is;)
Eva
Wat moet ik met de broccoli op de ingrediënten lijst?
matthijs
Eten…. maar dat staat er niet bij 😉 Heb het er nu wel bij staan!
Joyce
Helemaal geen zout ?
Anne
Alleen van onder verwarmen?? Neem aan onder en boven
Patricia
Lekker zeg deze kiprolletjes! Wij zijn fan.
Danna
Hallo
Kan de ricotta ook vervangen worden door mascarpone ?
Alvast bedankt
Anita
Ten eerste hartstikke bedankt voor al deze recepten.
Maar mijn vraag is ,is dit voor 1 persoon of meerdere?
matthijs
Op https://www.gobento.nl/beginnen/ staat dit en nog veel meer vermeld. De gerechten zijn voor 1 persoon behalve als dit anders vermeld staat. Dat rekent makkelijk.
Anita
dank je wel.