Kiprolletjes met spinazie en ricotta
Kiprolletjes met broccoli
Afgelopen donderdag kwam mijn broertje eten. Het blijft altijd mijn broertje, want hij is 12 jaar jonger. Hij is wel een kop groter en werkt hard, dus hij moet wel genoeg eten. Ik heb voor hem een extra kiprolletje klaargemaakt en hij kon geen “poeh” meer zeggen. Dit gerecht gaat goed samen met broccoli.
Ingrediënten
- 1 kipfilet 0,0 khd – 138 kcal – 29,1 eiw – 2,3 vet
- 100 gram ricotta 3,0 khd – 174 kcal – 11,0 eiw – 13,0 vet
- 100 gram verse spinazie 0,9 khd – 26 kcal – 3,2 eiw – 0,6 vet
- 200 gram broccoli 1,6 khd – 54 kcal – 5,8 eiw – 1,4 vet
- 1 zongedroogde tomaat (2 halfjes) 0,7 khd – 12,8 kcal – 0,4 eiw – 0,8 vet
- nootmuskaat
- peper
- eventueel 2 plakken ontbijtspek tegen uitdrogen 0,2 khd – 75 kcal – 4,6 eiw – 6,0 vet
Totaal: 6,2/6,4 khd – 404,8/479,8 kcal – 49,5/54,1 eiw – 18,1/24,1 vet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 graden, verwarmen van onder en alleen het rooster er in.
Roerbak de spinazie kort (zonder zout) en laat hem uitlekken en afkoelen. Snij de kipfilet horizontaal open en sla hem plat tussen folie. Ik heb daar een hamertje voor, heb je die niet, dan kun je de filet ook mishandelen met een grote snijplank.
Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Meng de ricotta met peper en nootmuskaat en meng het met de afgekoelde spinazie. Leg op ¾ van de rand het mengsel op de kip en strooi de zongedroogde tomaatjes over het spinaziemengsel.
Vouw de kip voorzichtig dicht of rol het op. Floept ‘ie meteen weer open dan steek je er een cocktailprikkertje doorheen. De pakketjes gaan een half uur tot 45 minuten in de oven in een ovenschaal waar je wat olie in hebt gedaan. Terwijl het in de oven ligt, kan je de broccoli klaarmaken. Gaat het erg snel in jouw oven, dan zet je deze na een kwartier op 160 graden, ook kan je spek over de pakketjes leggen tegen het uitdrogen.
Zet de broccoli tegelijk met de kip op in een stoompan of op jouw favoriete manier.