• No products in the cart.

Blog

Kokospannenkoekjes

Kokospannenkoekjes

Kokospannenkoekjes

Kokospannenkoekjes

Kokospannenkoekjes

Een heerlijk ontbijt recept voor koolhydraatarme pancakes. Ik ben gek op kokos en haal hier dus mijn hart op. Serveer ze met bijvoorbeeld wat koolhydraatvrije siroop en een paar aardbeitjes. Ik heb altijd kokosmeel van Aman Prana, die is het laagst in koolhydraten, te krijgen bij de natuurwinkel en online. Bak de pannenkoekjes zachtjes, dan krijg je het mooiste effect.

Ingrediënten

  • 35 gram kokosmeel
  • 6 eetlepels of 90 ml kokosmelk
  • 3 eieren
  • 20 gram gesmolten kokosolie
  • paar drupjes zoetstof
  • eventueel kaneel of vanille

Bereiden

Meng alle ingrediënten met elkaar en laat even staan zodat het kokosmeel al het vocht kan absorberen en je een mooi dik beslag krijgt. Verwarm in een koekenpan wat vet zoals roomboter of kokosolie en giet met een lepel drie kleine hoopjes in de pan. Bak zachtjes tot de bovenkant bijna gestold is en keer dan voorzichtig om. Bak de andere kant ook mooi bruin en hou ze warm op een bord onder folie. Bak zo meer pannenkoekjes met al het beslag. Serveer de pannenkoekjes met koolhydraatvrije siroop en wat rood fruit of geraspte kokos en een dot zelfgeklopte slagroom.

Heerlijk als ontbijt of brunch. Of neem ze mee in je bentobox!

COMMENTS

  • 20 januari 2019
    reply

    Debby

    Erg lekker! Ik vond het een beetje als kokosmacronen. Zelfs mijn kinderen (3 en 5jr) hebben mee gesmuld. Wel vrij veel voor 1 persoon.

  • 9 juli 2017
    reply

    Geertje

    Vandaag voor het eerst gemaakt en ik vond het een succes. Ze kunnen gemakkelijk naar persoonlijke smaak worden aangepast.

    Ik heb voor mezelf de kh berekend, maar misschien heeft iemand anders hier ook iets aan.
    5,25 gr Kh in 35 gr ‘Smaakt’ kokosmeel.
    3 gr Kh in 90 ml huismerk Jumbo kokosmelk.
    1 gr Kh in 3 eieren à 50 gr.

    Verder heb ik vloeibaar Stevia gebruikt, vanille extract, bestrooid met Sukrin Gold en kaneel.

  • 7 juni 2017
    reply

    Els

    Het ziet er heerlijk uit. Ze zijn ze heel mooi geworden. Helaas zit er geen smaak aan. Ik heb steviapoeder gebruikt. Iemand tips?

  • 26 maart 2017
    reply

    linda

    vandaag gemaakt, 1/3 van het recept zijn twee vrij dikke pannenkoekjes van 15cm, voor mij als ontbijt meer dan genoeg, ik zou er persoonlijk wel een snufje zout indoen.

  • 7 februari 2017
    reply

    Coba van der Laan

    Zou het ook kunnen met water ipv kokosmelk.

  • 28 januari 2017
    reply

    Alice

    Is de kokos te vervangen voor iets anders?

  • 6 december 2016
    reply

    Sandra

    Ik maak zelf kokosmelk, is bekend hoeveel khd. Dat zijn???

    • 6 december 2016
      reply

      google?

    • 23 juni 2020
      reply

      veerle panis

      je kan in plaats van kokos ook amandelmeel gebruiken , 75gr amandelmeel, 2ei, 3eetlepels Griekse yoghurt, 1/2 tl bakpoeder en 1tl zoetstof
      is genoeg voor ongeveer 8 stuks

  • 18 oktober 2016
    reply

    Esther

    Het lijkten me heerlijke pannenkoekjes maar helaas ging er denk wat fout bij mij. Het beslag was zo dik dat ik er geen pannenkoeken van kon maken en het smaakte erg meelachtig! Wat gaat er fout want ik ben dol op kokos!

    Groetjes Esther

  • 11 september 2016
    reply

    melissa

    Vraagje voor hoeveel personen is dit recept? En kan je ze invriezen?

  • 16 augustus 2016
    reply

    Natalie

    Waar koop je koolhydraten arme siroop?
    Weet iemand ook een naam van deze siroop?

    • 19 augustus 2016
      reply

      Carlie

      Walden Farms siroop, even googelen 🙂

  • 18 juli 2016
    reply

    Linda

    Die 20 gr kokosolie, moet die in het recept, of is dat voor het bakken.

    • 18 juli 2016
      reply

      Dat hoort bij het recept. Bakken mag in kokosolie maar Carlie heeft zelf roomboter gebruikt.

  • 8 juli 2016
    reply

    ze waren heerlijk, en goed gelukt.
    alleen valt het als een bom op mijn maag(vol gevoel)
    was toch wel voor 1 persoon dit recept hoop ik hahaha
    maar bedankt, het eten is echt heerlijk

  • 8 juli 2016
    reply

    ze waren heerlijk, maar wat valt dat als een bom op je maag haha,
    is toch hopelijk wel de bedoeling, dat je ze allemaal mag op eten, heb de hoeveelheid van recept aangehouden. groetjes conny

  • 14 juni 2016
    reply

    Nicky

    Waar koop je kokosmeel van Aman Prada? Ben gek op kokos 🙂

  • 20 april 2016
    reply

    Nolly

    Is dit met kokosmelk uit een pak (als drinke)
    Of uit een blikje (wat dikker, vaak voor Indiase gerechten)?
    Kan me voorstellendat dit van invloed kan zijn op hoe dik/stevig het beslag is.

    • 21 april 2016
      reply

      Ik denk dat je kokosmelk met kokoswater verward;) Idd uit blikje of pakje, wat dikker.

      • 22 maart 2017
        reply

        Veronika

        Je hebt ook kokosmelk wat je kan drinken van soya

  • 31 maart 2016
    reply

    Monique

    mijn deeg werd niet dikkig maar bleef dun. Het werden uiteindelijk een soort van flensjes. Vond ze erg smakelijk. Ga zeker vaker maken.

  • 13 maart 2016
    reply

    Diane van Os

    Ik vond het net omelet, wat doe ik fout?

    • 13 maart 2016
      reply

      Dat weten we niet, heb je je exact aan het recept gehouden of dingen anders gedaan?

  • 4 maart 2016
    reply

    Caroline

    Wat lijkt me dit lekker!

  • 21 februari 2016
    reply

    Laura

    Dit recept lijkt me heerlijk. Is het mogelijk om het van tevoren dus te maken en mee te nemen? Blijft het lekker als je het pas later op de dag eet met bv lunch op werk? En welke zoetstof gebruik je het liefst bij KH-arm eten?

    Alvast bedankt!
    Groetjes Laura

  • 21 februari 2016
    reply

    Shana

    Ik heb geen kokosmelk in huis, kan het ook met iets anders? Mvg

    • 5 februari 2017
      reply

      Muizemeisje

      Ik maakte ze met ongezoete amandelmelk…….heerlijk!

  • 20 februari 2016
    reply

    Dorine

    Deze morgen op tafel gezet en iedereen vond ze heerlijk. Ik denk volgende keer ze te bakken in de poffertjespan, het deeg is toch vrij dik dus denk wel dat dit lukt. Iemand dat al uitgeprobeerd ?

    grts
    Dorine

    • 3 oktober 2016
      reply

      1969hester

      Ik lus echt geen kokos maar geen idee voor vervanging hier iemand?

      • 3 oktober 2016
        reply

        Zodra je een bestandsdeel waar de naam van het gerecht uit bestaat niet lust kun je het beter overslaan. Want een kokos pannenkoek zonder kokos gaat hem natuurlijk niet worden 😉

    • 11 december 2017
      reply

      Fau y

      Ik heb het ook in een wafelijzer gemaakt , ook handig

  • 15 februari 2016
    reply

    Daniëlle

    Ik mis hier de koolhydraten ed bij.

      • 9 juni 2016
        reply

        Monique

        Staat er nog niet bij. Weet je hoeveel koolhydraten etc het zijn? Alvast dank je wel.

        • 5 juli 2016
          reply

          Rita

          Dat ligt aan het kokosmeel wat je gebruikt. Carlie gebruikt Aman Prana, dat is 8,9khd per 100gr. Kokosmelk zijn ook verschillende merken met verschillende waardes. De minste die ik gevonden heb ik 1,7khd per 100ml. Ze gebruikt 35gram dus 3.11khd en 90ml Kokosmelk 1.53khd. Samen 4.64khd. Ik heb ze toevallig net zelf gemaakt en heb er 13 gebakken dus 0.35khd per stuk

          • 21 augustus 2016
            reply

            Ankie

            Jeetje, ik zie dat mijn kokosmeel 24,0 khd per 100 gr is. Kan dat zoveel verschillen?

            • 22 augustus 2016
              reply

              Zou kunnen, hangt van de bestandsdelen af en het productie proces van het meel.

          • 17 oktober 2016
            reply

            Marina

            Ik gebruik diekokosmeel van de tuinen en dat heeft maar 6,9 kh

          • 5 april 2017
            reply

            Marie

            Welk merk kokosmelk gebruik je voor die kh?

POST A COMMENT