• No products in the cart.

Blog

Koolhydraatarme aardappelsalade

Koolhydraatarme aardappelsalade

Koolhydraatarme aardappelsalade

Koolhydraatarme aardappelsalade

Koolhydraatarme aardappelsalade

Ik ben dol op aardappelsalade en daarom ging ik op zoek naar een alternatief. De koolraap lijkt qua structuur erg op aardappels, lekker stevig en leent zich daarom bij uitstek voor deze salade. Varieer met de ingrediënten naar smaak, er is van alles mogelijk! Eet de salade het liefst op kamertemperatuur voor de beste smaak.

Snij eerst een kapje van de koolraap zodat deze blijft staan, snij daarna met een groot scherp mes langs de schil. Snij daarna de raap in grote stukken en die weer in blokjes. Laat de blokjes na het koken goed uitstomen.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 koolraap 16 khd – 104 kcal – 8,0 eiw – 0,0 vet
  • 250 gram ham 5,5 khd – 325 kcal – 45,5 eiw – 14,5 vet
  • 5 augurken (zuur of Kesbeke) 1,0 khd – 11 kcal – 1,0 eiw – 0,0 vet
  • 5 eetlepels mayonaise 0,0 khd – 550 kcal – 1,0 eiw – 60 vet
  • 2 eetlepels kwark of Griekse yoghurt 1,0 khd – 36,6 kcal – 1,4 eiw – 3,2 vet
  • kerriepoeder
  • bieslook of lente-uitjes
  • dille
  • zout en peper
  • eventueel wat groene asperges
  • eventueel wat gekookt ei

Totaal per persoon = 5,9 khd – 256,7 kcal – 14,2 eiw – 19,4 vet

Bereiden

Snij de koolraap in kleine blokjes en kook in water met zout beetgaar. Laat afkoelen.
Snij de ham en augurken in stukjes en meng door de koolraap.
Meng de mayonaise, kwark, kerrie, dille, bieslook (of lente-ui) en zout en peper en roer door de koolraap. Laat even intrekken en serveer eventueel met wat gegrilde groene asperges en wat partjes gekookt ei.

COMMENTS

  • 16 juli 2020
    reply

    Irene

    Wat een heerlijke salade. Ik heb de salade gemaakt met knolselderij. Een aanrader!

  • 23 januari 2020
    reply

    Dora van der Weerdt

    Ik maak het altijd met knol, echt een heerlijke vervanger voor aardappel.

  • 6 oktober 2019
    reply

    Diny

    Witte of gele koolraap

  • 10 februari 2018
    reply

    Willy

    Wortelpeterselie kan je ook gebruiken en heeft minder kh dan koolraap

  • 23 november 2017
    reply

    Zou je de helft kunnen invriezen of word het dan prut?

  • 5 augustus 2017
    reply

    Irene

    Top echt verrassend!!! Lekker!!!!

  • 28 maart 2017
    reply

    Pascal

    Lijkt me ook lekker met gerookte kip ipv ham. Hoe lang kun je deze salade bewaren?

  • 23 februari 2017
    reply

    Liezanne

    Wat een heerlijke salade.
    Die ga ik zeker vaker maken !

  • 29 januari 2017
    reply

    Marloes

    Zo lekker dit, ik ga zo weer een portie maken

  • 5 juni 2016
    reply

    Is koolraap nu nog verkrijgbaar in de supermarkt. Zo niet wat is dan een goed alternatief?
    Gr Janine

    • 7 juni 2016
      reply

      Geen idee voor een alternatief, gewoon een ander menuutje kiezen is het makkelijkst.

      • 2 augustus 2017
        reply

        Astrid de Koning

        Bloemkool gaat ook ! Even 10 minuutjes koken, maar dan wel eerst even goed al het vocht uit de gekookte bloemkool drukken in een zeef alvorens je het verwerkt..!

      • 2 augustus 2017
        reply

        Astrid de Koning

        Als vervanging voor de koolraap gaat eventueel bloemkool ook ! Even 10 minuutjes koken, maar dan wel eerst even goed al het vocht uit de gekookte bloemkool drukken in een zeef alvorens je het verwerkt..!

  • 3 mei 2016
    reply

    Saskia

    Zou de ham vervangen kunnen worden door gerookte zal.m en de mayo door mierikswortel?
    Groetjes
    Saskiq

    • 3 mei 2016
      reply

      Ik denk dat de zalm bestwel zal smaken maar de mayo voor mierikswortel vervangen lijkt me niet zon goed plan.

  • 25 maart 2016
    reply

    Diana

    Kan je koolraap ook eerst koken en daarna invriezen?

    • 7 april 2016
      reply

      Elly

      Ja dat gaat heel goed.

  • 29 februari 2016
    reply

    Patty

    Net gemaakt staat nog af te koelen, maar stiekem geproefd jummie

  • 18 februari 2016
    reply

    Nel

    Net de salade gemaakt en ik vind ‘m echt heerlijk!!!

  • 21 januari 2016
    reply

    Jolien

    Zou je de koolroop kunnen vervangen door knolselderij?

    • 12 februari 2020
      reply

      Dora van der Weerdt

      Ja dat is heerlijk!

POST A COMMENT