• No products in the cart.

Blog

Lasagne met frisse salade.

Lasagne met salade

Lasagne met frisse salade.

Lasagne met frisse salade.

Lasagne met frisse salade

Gerecht van Anky voor 4 personen. Dit is een van onze favorieten. Het is natuurlijk wel wat werk dus neem de tijd.

Ingrediënten lasagne bladen

  • 75 gram amandelmeel 0,9 khd – 107,3 kcal – 3,9 eiw – 9,3 vet
  • 150 gram roomkaas 0,9 khd – 125,3 kcal – 3,8 eiw – 11,8 vet
  • 3 eieren 0,0 khd – 60 kcal – 5,5 eiw – 4,4 vet
  • 4 el (slag)room 0,3 khd – 33,5 kcal – 0,2 eiw – 3,5 vet
  • 2 el gemalen lijnzaad (je krijgt dan lijnzaadmeel) 0,7 khd – 23,9 kcal – 1,0 eiw – 1,6 vet
  • ½ eetlepel Italiaanse kruiden
  • snufje zout en peper

Ingrediënten saus

  • 500 gram rundergehakt 0,0 khd – 268,8 kcal – 25 eiw – 18,8 vet
  • 150 ml Struik krachtbouillon tomaat 1,3 khd – 8,3 kcal – 0,2 eiw – 0,3 vet
  • 3 verse trostomaten 1,6 khd – 11,6 kcal – 0,3 eiw – 0,3 vet
  • 2 teentjes knoflook 0,3 khd – 1,4 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet 
  • 2 sjalotjes, in snippers 1,1 khd – 4,8 kcal – 0,3 eiw – 0,0 vet
  • Italiaanse kruiden (zonder zout)
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel basilicum
  • snufje peper
  • 100 gram geraspte mozzarella 0,4 khd – 58,8 kcal – 4,3 eiw – 4,5 vet
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas 0,0 khd – 101 kcal – 10,0 eiw – 6,8 vet

Totaal per persoon: 7,5 khd – 804,7 kcal – 54,6 eiw – 61,0 vet

Bereiding lasagne bladen

Meng alle droge ingrediënten in een kom, doe daarna de eieren, roomkaas en room erdoor. Laat dit even staan. In een pan doe je wat boter en giet hier in ongeveer 2 opscheplepels beslag. Zet het vuur niet te hoog, laat het rustig gaar worden. Dan draai je het om en bak je de andere kant. Zodra het blad klaar is uit de pan op het afkoelrooster. Dit doe je totdat het beslag op is. Bij mij leverde dit 8 bladen op. Om er voor te zorgen dat ze niet aan elkaar plakken, leg je tussen de bladen een stukje bakpapier.

Bereiding saus

Verwarm nu eerst de oven voor op 200 graden voor later. Standje van onder 😉

In een pan fruit je de knoflook en de gesnipperde sjalotjes aan, daarna het gehakt erdoor en rullen tot het gaar is. Vervolgens de bouillon erdoor en terwijl het pruttelt de trostomaten ontvellen en met de blender pureren. Dit mag dan meteen door de saus. Maak het af met de resterende kruiden, nog even zachtjes door laten pruttelen en je kunt naar de volgende stap.

Lasagne bereiden

Vet de ovenschaal in met roomboter of ghee. Begin met een bodempje saus, hier bovenop leg je 2 bladen, dan weer een laag saus en zo ga je door totdat je geen saus en bladen meer hebt. Ik heb er voor gekozen de laatste laag een blad te doen en daar bovenop de geraspte mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas. Dan wordt de bovenste laag wat dikker en lekker knapperig. Het gerecht gaat 20 tot 30 minuten in de oven. Hou het in de gaten want het is zonde als het zwart wordt.

[box type=”note”]Heerlijk gecombineerd met een frisse salade (rucola/komkommer/lente-ui/cherrytomaat/ basilicum en olijfolie)[/box]

Eet smakelijk!

[box type=”info”]Je kunt de gerechten die je lekker vindt tegenwoordig makkelijk delen met de share knoppen onder het recept!
Kijk ook eens in onze winkel, daar kan je handige keuken- en lunchspullen vinden. Daarnaast support je daar deze gratis recepten mee.[/box]

Weekmenu 7.

COMMENTS

  • 20 november 2017
    reply

    Kim

    Ik ben hem nu aan het maken maar de saus is vrij dun. Word dit dikker in de oven of kan ik er dan beter iets van lijnzaad doorheen doen als ik iets dikkere saus wil

  • 19 juli 2017
    reply

    Petra

    De bladen niet kunnen bakken. Het was een dikke brij en niet te bakken.

  • 6 maart 2017
    reply

    marinca

    Heerlijk recept, ik heb de lasagnebladen vervangen door courgetteplakken.

  • 17 augustus 2016
    reply

    Margit

    Sorryyyyy ik zie het al

  • 17 augustus 2016
    reply

    Margit

    Ik zie nergens de beschrijving van de salade

  • 18 augustus 2015
    reply

    gerda hoogerhoud

    hallo,

    heerlijk recept, kan je de lasagne vellen ook invriezen?

  • 18 juli 2015
    reply

    Indra

    Hoi,

    Ik wil dit recept graag uitproberen, maar ik vraag mij af
    of je de eieren kunt vervangen door een ander product ivm
    veganisme?
    Bij voorbaat dank voor je reactie.
    Groet,
    Indra

    • 7 maart 2016
      reply

      Kaatje

      Ik gebruik ipv lasagnevellen altijd courgette, in de lengte snijden met de kaasschaaf. 😉

  • 4 april 2015
    reply

    George

    Werk beter als je het beslag voor de bladeren op bakpapier uitspreid en dan in de oven stopt.
    Het recept vergeet ook te zeggen wat je met de geraspte mozzarella moet doen, ik neem aan dat deze met de parmeasan moet gestooid worden.

    • 2 mei 2015
      reply

      Dolly

      @George : Hoelang in de oven en hoe heet?

    • 13 oktober 2015
      reply

      Brigitte

      Vraagje: Hoe doet je dit dan? Kun je dit in “vellen” snijden? Hoe lang moeten ze dan in de oven?

POST A COMMENT