• No products in the cart.

Blog

lijnzaadcracker

Lijnzaadcracker

lijnzaadcracker

Lijnzaadcracker

Lijnzaadcracker

Heerlijke lijnzaadcrackers die je kan beleggen met bijvoorbeeld kaas of vleeswaren. De ingrediënten kan je het makkelijkst kopen in een reformzaak, die bestaan ook online, bijvoorbeel https://www.deweegschaal.nl/ en https://www.mijnnatuurwinkel.nl/ het is tenslotte bijna 2015, lang leve de webshops 😉 Op onze Facebook groep kan je ook regelmatig tips vinden van de leden waar je bepaalde producten kunt kopen.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad 2,6 khd – 95,4 kcal – 3,8 eiw – 6,2 vet
  • paar pompoenpitten 0,1 khd – 14,4 kcal – 0,8 eiw – 1,2 vet
  • paar zonnebloempitten 0,3 khd – 16,2 kcal – 0,0 eiw – 1,4 vet
  • 1 theelepel geraspte gruyère 0,1 khd – 21,7 kcal – 1,5 eiw – 1,7 vet
  • wat Provençaalse kruiden
  • 3 eetlepels gekookt water

Totaal: 3,1 khd – 147,7 kcal – 6,1 eiw – 10,5 vet

Bereiden

Meng alle ingrediënten door elkaar en laat het een paar minuten rusten. (Zo kan het lijnzaad wellen.) Daarna pak je een bord, leg je er een stukje bakpapier op en smeer je het mengsel er op uit tot je een mooie maat cracker hebt. Met een mes maak je de vorm netjes. Drie minuten op vol vermogen in magnetron en daarna draai je de cracker om en zet je de magnetron nog op 40 sec. Laten drogen op een afkoelrooster zodat het resterende vocht er uit kan dampen.

Als je geen magnetron hebt of als je die niet wilt gebruiken, dan kan je het ook in de oven maken. Dit doe je op een wat lagere temperatuur van 150 graden. Draai ze halverwege een keertje om.

[box type=”info”]Je kunt de gerechten die je lekker vindt tegenwoordig makkelijk delen met de share knoppen onder het recept!
Kijk ook eens in onze winkel, daar kan je handige keuken en lunch spullen vinden. Daarnaast support je daar deze gratis recepten mee.[/box]

Weekmenu 7.