• No products in the cart.

Blog

Mozzarella pannenkoekjes

14390406745351

Mozzarella pannenkoekjes

Mijn grootste verslaving is op dit moment deze mozzarella pannenkoekjes. Soms maak ik ze lekker met spek en prei, maar meestal lekker met een kloddertje zelfgemaakte slagroom en wat besjes. De suiker die je op de foto ziet is zoetstof.

Ingrediënten mozzarella pannenkoekjes

  • 1 bolletje mozzarella 1,9 khd – 293,8 kcal – 21,3 eiw – 22,5 vet
  • 2 eieren 0,0 khd – 160 kcal – 14,6 eiw – 11,6 vet
  • 2 eetlepels room 0,6 khd – 67 kcal – 0,4 eiw – 7,0 vet
  • Eventueel een snufje bakpoeder erdoor, zodat ze wat beter te draaien zijn.

Voor op de pannenkoekjes (optioneel)

  • eventueel zoetstof
  • eventueel zelfgemaakt kloddertje slagroom gezoet met Stevia of zoetstof 0,6 khd – 67 kcal – 0,4 eiw – 7,0 vet
  • een paar blauwe bessen of andere rode vruchten met weinig koolhydraten 1,1 khd – 5,2 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet

Totaal: 2,5/4,2 khd – 520,8/593 kcal – 36,3/36,8 eiw – 41,1/48,1 vet

Bereiding

Snipper de mozzarella in een hoog kommetje van een staafmixer of waar een staafmixer niet te veel rommel mee maakt. Zelf gebruik ik vaak een hoge maatbeker, werkt perfect. Voeg de eieren toe en de room. Maal het nu met de staafmixer tot een romig geheel.

Bak nu de mozzarella pannenkoekjes in wat roomboter of ghee. Let op, de pannenkoekjes zijn bij het omdraaien niet zo stevig als traditionele “meel pannenkoeken”. Ik heb altijd het meeste succes als ik de koekenpan een zwaai geef en het pannenkoekje even help met een spatel.

Bak ze mooi bruin aan beide kanten. Het gas of de plaat niet te hoog want verbrand zijn ze een stuk minder lekker.

[box]Tip: gebruik twee borden om de pannenkoeken tussen te leggen onder het bakken. Bovenste bord uiteraard omgedraaid[/box]

Variaties

Kan hartig of zoet. Ik heb gekozen voor een (beetje) zoete pannenkoek met koekkruiden, beetje zoetstof en blauwe bessen en slagroom als super dessert. Kan ook lekker hartig met prei en spek voor bijvoorbeeld de lunch.

COMMENTS

  • 23 januari 2018
    reply

    Ik bak er 2 of 3 uit. Maak meestal meer en vries ze in. Heel makkelijk als je smorgens niet zoveel tijd hebt. Succes

  • 6 december 2017
    reply

    Ik ga ze vandaag maken en gebruiken als lasagnebladen. De courgette die ik als lasagnebladen had uitgeprobeerd vond ik niet geslaagd.

  • 26 augustus 2017
    reply

    Astrid

    Ik heb het in plaats van pannenkoekjes, nu als quiche gedaan.
    Eerst spekjes uitgebakken daarna de verse spinazie roergebakken samen met de spekjes .
    Bieslook erdoorheen gedaan. en toen het geheel in een ovenschaal gedaan een lage.
    Daaroverheen het beslag gegoten en eventjes geoerd zodat het goed verdeeld was. De oven heb ik op goed geluk op 150 gr gezet voor een uurtje. Ik hou het wel in de gaten. Ben benieuwd.

  • 1 mei 2017
    reply

    Daisy

    Wat is dit een feestje om te eten! Wauw! Helaas zijn ze wel allemaal stuk gegaan. Maar daardoor niet minder lekker. Een dikke 10!

  • 22 januari 2017
    reply

    Donna

    Dit is een van de eerste dingen die ik echt lekker vind helemaal top !

  • 9 november 2016
    reply

    simone

    Poffertjes gemaakt, heerlijk met een beetje zout ipv zoet en dan een stukje kaas erop laten smelten 😉 Nomnom

  • 28 juli 2016
    reply

    Nathalie

    Hmm, lekker en goed vullend! (Is dit een recept voor 2 personen?)

    • 31 juli 2016
      reply

      Hoi Nathalie, de hoeveelheden staan altijd voor 1 persoon behalve als dit anders vermeld is. Kijk eens op de beginnen pagina, daar staat alle uitleg.

  • 5 juli 2016
    reply

    Sonja

    Heerlijk, beetje bakpoeder erdoor en je kunt ze prima draaien.

  • 8 mei 2016
    reply

    Thea

    Heerlijke pannenkoekjes, en zo snel gemaakt! Dit ga ik regelmatig maken! Handig als je het beslag even kan bewaren, kun je het in de avond maken voor het ontbijt op een werkdag! Bedankt!
    Ik heb blauwe bessen ook pas ontdekt door deze eetwijze! Zalig zijn ze!

  • 11 april 2016
    reply

    Geertje

    zonder zoetstof maar lekker sla, zalm en tomaat erop.. en een eigen soort pesto gemaakt wat was dit smullen. Maar ik vind wel dat er veel mozzarella in gaat. Kan ik ook 1 ei nemen en 1 klein piccolino bolletje?

    • 11 april 2016
      reply

      Ik denk dat het dan een omelet wordt. Wij hebben dat in ieder geval niet getest.

  • 6 maart 2016
    reply

    Anne

    Hey,
    Welke soorten fruit mag je wel eten?

    • 6 maart 2016
      reply

      Geen.

      Voor de smaak gebruiken we heel soms wat rood fruit, maar dan echt 1 of 2 aardbeien. Als het afvallen niet echt vlot dan is dit een van de eerste dingen die je beter weg kunt laten 😉

  • 7 februari 2016
    reply

    Jokeline

    Waarschijnlijk heb ik het nog niet door hoor,maar als ik dit eet heb ik al de helft van mijn eiwitten uit dagtotaal op.. Hoe doe ik dat de rest van de dag dan

    • 9 februari 2016
      reply

      Hoi Jokeline, maak het niet te ingewikkeld 😉 Volg lekker de weekmenus en als dat niet werkt, dan pas kijken.

  • 27 januari 2016
    reply

    Gabriëlle

    Bedoelen jullie nou met “room” slagroom (in een kartonnetje) of Kookroom?

    Bedankt.

    • 27 januari 2016
      reply

      Mag beide, kijk in de supermarkt welke de minste koolhydraten heeft.

  • 22 januari 2016
    reply

    Marianne

    Mmmmm lekker
    Vanmorgen heb ik het beslag in het wafelijzer gedaan, perfect
    Erbij: zeer stijf geklopte slagroom met iets smaakje en daardoor enkele schepjes yoghurt van de Aldi, omdat die dikker is.
    En hartelijke dank voor alle heerlijks op de site.
    Mvg Marianne

  • 5 januari 2016
    reply

    Rachel

    Ik zag wel dat zoetstof rond de 95gr khd heeft per 100gr 🙁 denk je dat het nog oké is te gebruiken als je minimaal strooit?

    • 6 januari 2016
      reply

      Meestal gebruik je minder dan een gram zoetstof. In dit geval zelfs Stevia. Als je 1 gram zoetstof gebruikt dat 100 gram kh bevat per 100 gram dan eet je in totaal dus maar 1gram koolhydraten uit de zoetstof… kan je wel hebben hoor 😉

  • 12 december 2015
    reply

    Inge

    Ik heb net allemaal kleintjes hiervan gebakken maar moet je dit allemaal opeten?? Best veel. Ik had er kaneel en speculaaskruiden doorheen gedaan en geen vulling, na vier kleine pannenkoekjes zit ik al vol… Heb er nog 8 over, is het de bedoeling dat ik die ook opeet?

  • 31 oktober 2015
    reply

    Sandra

    Zo zeg, smullen dit!! Heerlijk! Ik had er room en stukjes peer tussen. Kan heel goed!

  • 20 oktober 2015
    reply

    moniquw

    Hoeveel pannenkoekjes bak je hiervan? En kan je ze evt ook bewaren? en Hoe?

    • 21 oktober 2015
      reply

      Hangt er van af hoe groot je ze maakt, wij bewaren ze eigenlijk nooit, het “beslag” wel en dan hooguit 2 dagen in de koelkast.

  • 13 oktober 2015
    reply

    Dorine

    echt lekker, wij aten ze met wat slagroom, en 3 halve aardbeien, en 3 framboosjes, en heel klein beetje gesmolten chocolade, was echt een feestontbijtje !

  • 26 september 2015
    reply

    Anja

    heerlijk met zalm en sla, ik heb genoten.

  • 17 september 2015
    reply

    Leonne

    Bedoel,je met room slagroom?

    • 28 november 2015
      reply

      Ipi

      Room. Slagroom is voor de vulling

      • 4 januari 2016
        reply

        ingrid

        Maar wat voor room dan precies? 😉

    • 26 juni 2016
      reply

      anja

      heerlijk -gecrumbeld-2 vastgekoekte pannen later..1 x met kokosolie/olijf olie-2e poging met iets roomboter-beide keren niet van de bodem los te krijgen..iemand tips?[smaak is heeerlijk!]

      • 18 april 2017
        reply

        Monica

        Te snel gegaan te heer. Heel langzaam in een pan die vet genoeg is of keramisch. Geduld is hier toverwoord. Succes

POST A COMMENT

Beperkte verzending

Wegens de vakantie periode verzenden we tussen 16 en 30 augustus op maandag en donderdag de pakjes.

Liefs Ineke en Matthijs