• No products in the cart.

Blog

Mugcake met pompoen

Mugcake met pompoen en specerijen

Mugcake met pompoen

Mugcake met pompoen

Mugcake met pompoen

Een mugcake is een cakeje gebakken in een mok in de magnetron, zo klaar en erg lekker! Ik maakte deze variant met een restje pompoenpuree. Je hebt maar twee eetlepels nodig, dus bewaar wat van de avond er voor. De kruidenmix is heerlijk met pompoen, zowel zoet als hartig. Een kruidige mix van onder andere kaneel en piment. Zo gemaakt, maar zeker de moeite waard! Ik eet hem als verwenontbijt, soms als lunch en soms snij ik hem in stukjes en serveer bij de thee voor visite, ook voor niet koolhydraatarme eters!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels pompoenpuree (hou wat pompoen apart als je bijvoorbeeld deze ovenschotel maakt) 0,6 khd – 4,2 kcal – 0,2 eiw – 0,6 vet
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie 0,0 khd – 269,4 kcal – 0,0 eiw – 30 vet
  • 2 eetlepels kokosmeel 1,2 khd – 56,1 kcal – 6 eiw – 3 vet
  • 1/2 theelepel bakpoeder 0,3 khd – 1,3 kcal – 0,0 eiw 0,0 vet
  • 1/2 theelepel pumpkin spice
  • 1 ei 0,0 khd – 80 kcal – 7,3 eiw – 5,8 vet
  • 1/2 theelepel vanille aroma
  • paar druppels zoetstof

Totaal = 2,1 khd – 411 kcal – 13,5 eiw – 39,4 vet

Bereiden

Roer alles door elkaar in een grote mok of magnetronbakje. Dek deze eventueel af met de bijbehorende deksel of wat magnetronfolie en doe deze ongeveer 2 minuten op vol vermogen in de magnetron. Kijk na anderhalve minuut vast of hij niet al gaar is.
Lepel de mugcake uit de mok of stort op een bordje. Ook lekker met wat pitjes er doorheen of mocht je zin hebben in een echt verwenmomentje één blokje 85% chocola in kleine flintertjes.

COMMENTS

  • 17 mei 2020
    reply

    shar

    Is het ook mogelijk om deze in de oven te maken? (heb geen magnetron) Zo ja, op hoeveel graden en hoe lang?

    • 18 mei 2020
      reply

      ineke

      Geen idee, een mugcake maak je over het algemeen in een magnetron. Wellicht kun je het uitproberen.

  • 9 juli 2018
    reply

    Inge

    Kan je het ook met iets anders maken dan pompoen

    • 16 april 2019
      reply

      Desiree

      Ik heb maple walnut syrop van Walden Farm (Body&Fit) eroverheen gedaan. Maakte de mugcake NOG lekkerder.

  • 3 maart 2018
    reply

    Genevieve

    Ik heb geen madnetron!

  • 15 december 2017
    reply

    nadia

    ik vind de gerechten erg makkelijk en meestal lekker.maar sinds weekmenu 8 is het voor mij allemaal net ff te ingewikkeld ben geen kook bep en veel ontzettend leuke en vast heerlijke recepten gaan mij boven me pet.waardoor ik steeds terug grijp naar wat ik al heb gehad

  • 3 mei 2016
    reply

    Vera

    Kun je de pompoen puree door iets anders vervangen? Ik heb geen pompon puree nl. Alvast bedankt

  • 27 april 2016
    reply

    Thea

    Helemaal mislukt. Helaas. Ga het andere keer nog eens proberen

    • 27 april 2016
      reply

      Nooit geschoten altijd mis toch 😀

  • 26 april 2016
    reply

    Thea

    Ik heb een klein bakje met pompoenpuree uit de vriezer gehaald. Dan ga ik hem morgen maken.
    Op Koningsdag, in plaats van een oranje tompoes. Haha
    Maar vraagje, ik heb wel genoeg pompoen voor een paar mugcakes. Weet je ook of ik die in kan vriezen? Vooral omdat de pompoenpuree al ingevroren is geweest.
    Ik laat morgen weten of ik de mugcakes lekker vond.

  • 12 april 2016
    reply

    janneke

    Heerlijk deze mugcake.

POST A COMMENT