• No products in the cart.

Blog

Nutella taartje

nutella_taartjeIngrediënten

  • 3 grote eieren (gescheiden)
  • 1 snufje zout
  • 65 gram zachte ongezouten boter
  • 200 gram nutella (1 grote pot) zie recept nutella zonder suiker
  • 1 eetlepel Frangelico (of rum of water)
  • 50 gram hazelnoten (zonder schil!)
  • 50 g pure chocolade (gesmolten)

Voor het glazuur

  • 50 gram hazelnoten (gepeld gewicht)
  • 65 ml slagroom
  • 1 eetlepel Frangelico (of rum of water)
  • 65 gram pure chocolade

Hele taart: 67,1 khd – 3177,1 kcal – 68,3 eiw – 357 vet
(Neem voor minder koolhydraten water in plaats van likeur)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ° C. Pak een grote niet vette kom en klop de eiwitten en het zout stijf in 5 minuten. (het is klaar als de kom op z’n kop boven je hoofd gehouden kan worden en het mooi glanst. In een andere kom, klop je de boter en Nutella bij elkaar, voeg dan de Frangelico (of wat je gebruikt), eidooiers en gemalen hazelnoten toe.
Laat de chocolade (au bain-marie) smelten en roer de afgekoelde, gesmolten chocolade, dan voorzichtig door het botermengsel. Daarna in ongeveer 1 derde tegelijk heel voorzichtig door het eiwit mengsel vouwen. tot alles erin gevouwen is.
Giet het mengsel in een kleine bakvorm die is ingevet en bekleed en bak ongeveer 30-40 minuten of tot de taart loslaat op de zijkanten, dan laat afkoelen op een rooster.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot heerlijke geur er vanaf komt en noten goudbruin zijn: blijf de pan schudden, zodat ze niet verbranden aan de ene kant en te licht blijven op andere kant. Leg ze op een bord en laat afkoelen. Dit is noodzakelijk anders zullen ze vettig zijn. (Geloof me, ik spreek uit ervaring.)

Pak een pan met een dikke bodem, voeg room, likeur of het water en de gehakte chocolade en warm voorzichtig. Zodra de chocolade gesmolten is, neem de pan van warmte en klop tot het de juiste dikte voor de bovenlaag van de taart. Je kan de taart alvast in punten snijden omdat dat moeilijk gaat na dat het glazuur gestold is.
Ice top met de chocolade glazuur met een dikke laag en garneer met de hazelnoten of met wat cacao en slagroom (met stevia gezoet bijvoorbeeld).

Zie ook: Nuttella zonder suiker

POST A COMMENT