Blog

Omelet met champignon en paprika

Omelet met groenten

Dit maak ik vaak in het weekend, net iets meer tijd en zin om wat uitgebreider te ontbijten. Eventueel garneren met een lekkere schep mayo 😉

Ingrediënten

  • 2 eieren 0,0 khd – 160 kcal – 14,6 eiw – 11,6 vet
  • ½ paprika, rood of groen of beide 1,8 khd – 13,3 kcal – 0,6 eiw – 0,0 vet
  • 75 gram champignons (5 grote) 0,3 khd – 13,5 kcal – 1,7 eiw – 0,4 vet
  • ½ klein uitje 1,0 khd – 5,5 kcal – 0,2 eiw – 0,0 vet
  • 1 eetlepel room 0,3 khd – 33,5 kcal – 0,2 eiw – 3,5 vet
  • paar sprieten bieslook
  • peper en zout

Totaal: 3,4 khd – 225,8 kcal – 17,3 eiw – 15,5 vet

Bereiden

Eerst snijden we het uitje in snippers, de paprika in kleine stukjes en de champignons in schijfjes. Fruit de uitjes, voeg dan de champignons en de paprika toe en laat het een paar minuutjes garen op een laag pitje en af en toe omscheppend. In de tussentijd kan je beginnen met het mengen en kloppen van de eieren, de room en wat peper en zout naar smaak. Je kan het bij uitjes, paprika en champignons doen maar ik doe het liever apart in een ander pannetje.

Als het klaar is dien je het op door op de helft van de omelet het paprika mengsel te leggen en de omelet dicht te vouwen, afmaken met verknipte bieslook.

Weekmenu 5.

COMMENTS

  • 16 april 2017
    reply

    Meryam

    Bak je met roomboter?

    • 24 maart 2021
      reply

      Josca

      Mijn complimenten over de heerlijke recepten. Ik heb alleen nog wel een vraagje over de eiwitwaardes van een ei. Bij Nevo staat dat een ei 12.3 eiwitten heeft maar dat zie ik niet bij jullie recepten. Hierboven voor 2 eieren 14.6. Nu wil ik toch wel weten welke ik moet aanhouden. Ik kom nl vrij vaak over m’n eiwitten heen met de recepten.

      • 25 maart 2021
        reply

        ineke

        Per 100 gram? pers tuk? Hoe groot is het ei? Welk voer kreeg de kip. Ik kan je helaas niet een zwart wit antwoord geven. Want dat bestaat niet. Ga uit van een gemiddelde. Dat doen wij ook. Een paar gram eiwit teveel kan zeker geen kwaad. Dat is echt geen probleem.

  • 12 maart 2017
    reply

    pedicure-coby

    Heerlijk, ga het straks nog een keertje maken, heb champignons en kastanjechampignons over van mijn pastasaus, mmmmm

POST A COMMENT