• No products in the cart.

Blog

Omelet taugé

 

Wat heb je nodig?

  • 2 eieren 0,0 khd – 160 kcal – 14,6 eiw – 11,6 vet
  • 100 gram taugé 3,0 khd – 48 kcal – 5,0 eiw – 1,0 vet
  • scheutje Kikkoman sojasaus groen (Less Salt) 0,7 khd – 10,7 kcal – 1,0 eiw – 0,0 vet
  • snufje peper en zout
  • eventueel een klein uitje, gesneden 3,3 khd – 18 kcal – 0,6 eiw – 0,0 vet
  • eventueel lente uitje, gesneden 1,7 khd – 12,4 kcal – 0,6 eiw – 0,2 vet

Totaal = 3,7/8,7 khd – 219/249 kcal – 20,6/21,8 eiw – 12,6/12,8 vet

Klaarmaken van omelet taugé

Kluts de eieren door elkaar met de peper en de sojasaus tot het een beetje luchtig is geworden. De taugé goed afspoelen, uit laten lekken en kort roerbakken in de kokosolie of ghee , vervolgens het ei mengsel er doorheen gieten. Zet het op een laag pitje een laat het langzaam gaar worden. Op smaak brengen met zout.

Als je uitjes gebruikt, fruit ze dan voor je de taugé gaat roerbakken.

Kies hier je tussendoortjes.

Weekmenu 1.
Weekmenu 6.
Weekmenu 7.

COMMENTS

  • 2 januari 2017
    reply

    Manon

    Ik heb de verkeerde sojasaus gekocht. De rode Kikkoman. Is dat een probleem? Kan ik het mss beter eruit laten?

  • 1 januari 2017
    reply

    Judith

    Ik mis in het recept hoeveel kokosolie/ ghee je mag gebruiken. Is toch belangrijk om ze je vetten te kunnen tellen?

  • 6 december 2016
    reply

    Judith

    Mag je de tauge ook vervangen door champignons?

    • 6 december 2016
      reply

      Tuurlijk mag dat 😉 HEt is overigens eenvoudig zelf uit te vogelen. Zoek op google naar de voedingswaardes van Champignons en vergelijk de koolhydraten.

  • 19 november 2016
    reply

    Janine

    Kokosolie/ghee staat niet bij de ingrediënten. 1 eetlepel? 1 koffielepel?

    • 21 november 2016
      reply

      Gewoon de hoeveelheid die je zou gebruiken om te bakken dus tja.. ongeveer halve theelepel zou ik zeggen. Wij doen dat altijd op gevoel.

      • 21 november 2016
        reply

        Janine

        Duidelijk! En die tellen dan natuurlijk nog mee bij de vetten.

  • 31 mei 2016
    reply

    Manon

    Heb heerlijk ontbeten. Alleen even een vraagje, ben namelijk sinds gister begonnen en heb wel wat lichamelijke klachten. Bv zweten als een malle en zware benen… kan dit met dit dieet te maken hebben ?

    • 31 mei 2016
      reply

      Het hoort er wel bij maar niet meteen in het begin, pas na 48 uur. Zou het de klamme warmte van gister misschien geweest kunnen zijn?

  • 9 mei 2016
    reply

    Vreeswijk

    Eet je dan alleen het ei met taugé of ook brood.

    • 9 mei 2016
      reply

      Ik ben bang dat jij de informatie over koolhydraat arm eten niet hebt gelezen. Begin op onze beginnen pagina, lees ALLE tekst en ALLE pagina’s waar naar verwezen wordt en gij zult weten. Na afloop overhoren :-p

  • 31 augustus 2015
    reply

    Renate

    Ik lust geen tauge, door wat kan ik dit vervangen?

    • 31 augustus 2015
      reply

      Gewoon weglaten, is niet echt een vervanging voor.

  • 14 februari 2015
    reply

    Istar

    Hoeveel koolhydraten bij elkaar?

    • 14 februari 2015
      reply

      Hoi Istar, om daar achter te komen moet je de ingrediënten even googlen. We zoeken nog vrijwilligers die ons kunnen helpen bij deze gratis recepten op deze gratis website om de voedingswaarde uit te rekenen. Helaas hebben we daar zelf de tijd niet voor.

      • 24 april 2018
        reply

        Merve

        Ik heb interesse om als vrijwilliger jullie hierbij te helpen !

  • 18 juni 2014
    reply

    Riekie

    Hallo Ineke.

    Dit was heerlijk!
    En ook makkelijk.
    Groet
    Riekie.

POST A COMMENT