Omelet met spek
Omelet met spek
Bij veel koolhydraatarme diëten eet je veel eieren. Dat is een goede bron van eiwitten. Eiwit is niet alleen het witte van een ei, jij bent ook een groot deel eiwitten, vlees bestaat uit eiwitten en nog veel meer. Het zit veel in vis, vlees, peulvruchten, zuivel en noten. Helaas vallen peulvruchten en noten meestal af, omdat daar ook veel koolhydraten in kunnen zitten.
Het idee is dat als je genoeg eiwitten eet dit er voor zorgt dat je lichaam niet jouw eigen eiwitten gaat aanspreken zoals je spieren. Een hoop theorie voor een omeletje, hier een recept.
Wat heb je nodig?
- 2 eieren 0,0 khd – 160 kcal – 14,6 eiw – 11,6 vet
- 50 ml room 1,5 khd – 168 kcal – 1,0 eiw – 17,5 vet
- ½ tomaat 1,0 khd – 7,7 kcal – 0,2 eiw – 0,2 vet
- 1 plakje kaas 0,0 khd – 56 kcal – 2,9 eiw – 4,5 vet
- peper en zout naar smaak
- tuinkruiden
- eventueel ontbijtspek 0,0 khd – 75 kcal – 4,6 eiw – 6,0 vet
- eventueel een klein uitje gesneden 2,6 khd – 14,8 kcal – 0,5 eiw – 0,0 vet
- eventueel lente uitje gesneden 1,3 khd – 9,3 kcal – 0,6 eiw – 0,2 vet
Totaal: 2,5/6,4 khd – 392/491 kcal – 18,7/24,4 eiw – 33,8/40 vet
Klaarmaken
Kluts de eieren en de kruiden met de room door elkaar. Als je bacon of spek gebruikt, bak deze dan eerst lekker uit in de pan. Vervolgens het eimengsel erdoorheen gieten. Zet het op een laag pitje een laat het langzaam gaar worden. De tomaat kan er bovenop gelegd worden en de kaas smelt er lekker overheen.
Je kan je omelet altijd nog zelf opleuken met paprika, spinazie of wat jij lekker vindt zolang het maar koolhydraatarm is.
Kies hier je tussendoortje.