Oopsies
Ingrediënten (2 personen)
- 3 eieren 0,0 khd – 240 kcal – 21,9 eiw – 17,3 vet
- 100 gram roomkaas 2,5 khd – 334 kcal – 10,2 eiw – 31,5 vet
- ½ theelepel bakpoeder 0,33 khd – 1,3 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
- 1 mespunt zout
Totaal: 2,8 khd – 575,3 kcal – 32,1 eiw – 48,8 vet
Bij 6 hoopjes p/stuk: 0,47 khd – 95,9 kcal – 5,4 eiw – 8,1 vet
Bij 8 hoopjes p/stuk: 0,35 khd – 71,9 kcal – 4,0 eiw – 6,1 vet
Werkwijze
Splits de eieren. De roomkaas goed mengen met de eidooiers en het zout, tot je geen klontjes meer hebt. In andere vetvrije!! schaal eiwitten stijf opkloppen met het bakpoeder. Heel stijf tot het glanst. Dus als ze stijf zijn nog even een paar minuten, tot je de schaal ondersteboven kunt houden! Dan beetje bij beetje het gele mengsel door de stijfgeklopte eiwitten spatelen. Niet mixen, alleen om spatelen zodat alles heel luchtig blijft. Doe dit alles met vetvrije kommen en schalen en zorg dat alles goed droog is. (Ontvet alles eventueel met citroensap, in een metale kom gaat het makkelijker dan in een plastic kom.)
De bakplaat bekleden met bakpapier en met grote opscheplepel 6 tot 8 even grote hoopjes maken. En dan de oven in op 150 graden ongeveer 25 minuten.
Beleggen met kipfilet, roomkaas, of filet americain bijvoorbeeld. 😉
Ze zakken wat in na het eruit halen, dit is normaal. Prima vervanging voor het broodje bij de hamburger! Ze zijn ook goed in te vriezen en dan de avond ervoor uit de vriezer halen en ontdooien in de koelkast.