• No products in the cart.

Blog

Oopsies

 Ingrediënten (2 personen)

  • 3 eieren 0,0 khd – 240 kcal – 21,9 eiw – 17,3 vet
  • 100 gram roomkaas 2,5 khd – 334 kcal – 10,2 eiw – 31,5 vet
  • ½ theelepel bakpoeder 0,33 khd – 1,3 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • 1 mespunt zout

Totaal: 2,8 khd – 575,3 kcal – 32,1 eiw – 48,8 vet

Bij 6 hoopjes p/stuk: 0,47 khd – 95,9 kcal – 5,4 eiw – 8,1 vet
Bij 8 hoopjes p/stuk: 0,35 khd – 71,9 kcal – 4,0 eiw – 6,1 vet

Werkwijze

Splits de eieren. De roomkaas goed mengen met de eidooiers en het zout, tot je geen klontjes meer hebt. In andere vetvrije!! schaal eiwitten stijf opkloppen met het bakpoeder. Heel stijf tot het glanst. Dus als ze stijf zijn nog even een paar minuten, tot je de schaal ondersteboven kunt houden! Dan beetje bij beetje het gele mengsel door de stijfgeklopte eiwitten spatelen. Niet mixen, alleen om spatelen zodat alles heel luchtig blijft. Doe dit alles met vetvrije kommen en schalen en zorg dat alles goed droog is. (Ontvet alles eventueel met citroensap, in een metale kom gaat het makkelijker dan in een plastic kom.)
De bakplaat bekleden met bakpapier en met grote opscheplepel 6 tot 8 even grote hoopjes maken. En dan de oven in op 150 graden ongeveer 25 minuten.

Beleggen met kipfilet, roomkaas, of filet americain bijvoorbeeld. 😉

Ze zakken wat in na het eruit halen, dit is normaal. Prima vervanging voor het broodje bij de hamburger! Ze zijn ook goed in te vriezen en dan de avond ervoor uit de vriezer halen en ontdooien in de koelkast.

 

COMMENTS

  • 5 november 2020
    reply

    Carina

    Oepsie mijn eiwitten gingen super maar vrees dat de eigeel kom niet helemaal vetvrij was, nu een bijna egale oopsie laag op mijn bakplaat…hahaha. Desalniettemin smaakte het prima en geniet ik van de gevarieerde recepten die door Gobento worden gepost. Echt super lekker, dank daarvoor!! Ik ben al vijf kilo kwijt en op de helft (4 wkn. bezig).

  • 16 maart 2020
    reply

    Denise

    Hoe krijgen jullie de eiwitten met bakpoeder stijf? Bij mij blijft het een dun mengsel.

  • 25 augustus 2019
    reply

    Anita

    Vandaag voor het eerst oopsie broodjes gemaakt ruiken heerlijk en maar hopen dar ze net zo lekker smaken😊

    • 3 oktober 2019
      reply

      Diny

      Ik heb alleen een kleine oven daar kunnen niet 6 oepsies in

      • 26 juni 2021
        reply

        Kristel

        Ik maak altijd één hele grote oopsie ter grootte van mijn bakplaat, die snijd ik in 6 stukken na het bakken.

  • 28 februari 2019
    reply

    S

    Ik heb ze net ook gemaakt, ze staan nog even af te koelen. Ze zien er heerlijk uit! Hoop dat ze ook smaken. Heb ze gemaakt met Monchou. Alleen ze zijn helemaal plat 🙊 komen niet omhoog. Heb het recept exact gevolgd.

  • 13 februari 2019
    reply

    willy

    Dag!
    Ik heb een probleempje. Ik kan absoluut geen zuivel verdragen.
    Heeft iemand een idee hoe ik dit kan vervangen?
    mvg

    • 3 juni 2019
      reply

      Paul

      Roomkaas naturel van Soyana
      (Plantaardig alternatief voor roomkaas, gemaakt van gefermenteerde soja. 100% Veganistisch. Niet gepasteuriseerd, dus echt vers. )

  • 6 februari 2019
    reply

    Ria

    Welke roomkaas bedoel je ? Is dat platte kaas , zoals ze hier in Belgie zeggen of de vastere ” smeerkaas” ?

    • 22 maart 2019
      reply

      Els

      Dit is kaas zoals Philadelphia

  • 18 november 2018
    reply

    Marion

    Eerste batch gemaakt. Ik krijg ze alleen niet goed van het bakpapier de bakplaat af. Tips?

      • 10 februari 2019
        reply

        Nicole

        Gebruik eensiliconen droogmatje dan laat alles los

      • 2 juni 2019
        reply

        Vanessa Wouters

        bakpapier extra invetten

  • 17 oktober 2018
    reply

    Tim

    Ik doe 1 eetlepel psyllium vezels door het eigeel. Je mengsel wordt dat wat steviger en je krijgt vezels binnen. (2.5gr kh per 100 gram)

  • 1 mei 2018
    reply

    Bianca

    Kun je de oopsies ook in muffinschaal maken? Zodat het kleine broodjes worden?

  • 17 maart 2018
    reply

    Melanie

    Welke roomkaas gebruik je hiervoor?

      • 29 januari 2019
        reply

        Suzanne

        Hi!

        Gebruik je dan van die zuivelspread? Of kan het bv met monchou? Is toch net iets anders qua structuur, dus ik twijfel.

        En als je ze bewaard in de vriezer, verpak je ze dan individueel (bv in aluminiumfolie) of met meerdere tegelijk (in een bakje ofzo)

      • 25 augustus 2019
        reply

        Dia

        Kan dit ook in de airfryer?

  • 11 maart 2018
    reply

    Mar

    Hoi ik maak de oopsie met een eetlepel kokosmeel door het eigeel en roomkaas.
    En gebruik provincialse kruiden ze zijn dan van binnen minder nat en net iets steviger.
    Zijn ze dan nog wel geschikt voor de kha dieet?

  • 12 februari 2018
    reply

    Wiettske

    Sorry ! Er zitten geen koolhydraten in meel

  • 12 februari 2018
    reply

    Wiettske

    Ik heb fiber husk glutenfrittnphysilliumfroskal gekocht (meel zonder koolhydraten kan ik dit gebruiken voor broodjes geen koolhydraten

  • 27 januari 2018
    reply

    Marijke

    Heerlijk! Dank je voor het recept. Ik heb ze gemaakt met de roomkaas met knoflook en kruiden, eigen merk Jumbo.

  • 23 januari 2018
    reply

    Myrna

    Hallo,
    Hoeveel mag je er als ontbijt?
    Mvg

  • 15 januari 2018
    reply

    Rees

    ik heb de oopsies gemaakt en het is prima gelukt en lekker. dank voor het recept. gr Rees

  • 20 november 2017
    reply

    Joke

    Oopsies goed van smaak, maar plakken aan bakpapier, enig idee hoe dat komt?

    • 12 februari 2018
      reply

      Wiettske

      Gebruik je bruin of wit bak papier. Ik heb het idee dat wit bakpapier altijd meer plakt.

  • 18 november 2017
    reply

    Ik heb ze gemaakt in kleine bakjes daan eet ik er wel 2 maar ze zijn wel fijn zo

  • 31 oktober 2017
    reply

    Doret

    ja, heb ik ook gedaan, 1 hele grote oeps…

  • 8 oktober 2017
    reply

    Christina

    Aangezien mijn bakplaat te klein is lopen de rondjes in elkaar over. Ik heb toen gewoon het hele bskpapier ingesmeerd en snij hier zelf langwerpige “boterhammen” van. Prima!

  • 2 oktober 2017
    reply

    Jamie

    Hoeveel oopies mag je als middageten nemen

    • 2 oktober 2017
      reply

      Ligt eraan wat je erop doet:) 2 met een hamburger en 4 met gewoon beleg ofzo;) Als je sport 6.. als je hele grote maakt 1..

  • 21 mei 2017
    reply

    Jess

    Hoi,

    Ik heb vandaag oopsies gemaakt met roomkaas, maar het was te zoutig . Ik had begrepen dat roomkaas ook vervangen kan worden door kwark. Moet ik dan ook 100 gram kwark gebruiken of meer of minder.

    Alvast bedankt.

    Groetjes van een beginner

  • 19 maart 2017
    reply

    Herlinda

    Magere kwark kan ook ipv roomkaas?

  • 18 maart 2017
    reply

    Conny

    Ik heb de oopsies gebruikt als broodje bij de hamburger. Wat een gigantische knoeiboel is dat geworden. De broodjes zijn veel te zacht en dun. Al bij de eerste hap waren ze plat gedrukt en kapot.

  • 8 maart 2017
    reply

    Patrizia

    welke roomkaas word het meeste gebruikt voor in de oopsies?

    • 9 maart 2017
      reply

      Wij pakken de vierkante bakjes bij de Albert Heijn. Gewoon de goedkoopste, vroeger Euroshopper nu een blauw groenig bakje.

  • 20 januari 2017
    reply

    Marianne

    Wat betreft het opkloppen van het eiwit: de eieren moeten zo vers mogelijk zijn, anders lukt het ook niet goed. Wij hebben eieren van onze eigen kippen, een heel groot verschil in resultaat! Ik maak ook wel eens meringues en die worden ook stukken beter met onze eigen eieren. Dus zoek in de buurt een ” eierautomaat”, dat is altijd verser dan uit de winkel.

  • 28 december 2016
    reply

    Susanne

    Ik lust geen andere kaas als plakjes kaas. Proef je de roomkaas heel erg bij deze oopsies

  • 29 november 2016
    reply

    Sannenn

    Voor wat zou ik de bakpoeder kunnen vervangen ?

  • 8 november 2016
    reply

    Sandra

    Horen de oopsies een beetje nat te zijn van binnen?
    Heb ze net gemaakt maar zijn van binnen nog een beetje snotterig.
    bedankt alvast.

    • 9 november 2016
      reply

      Eigenlijk niet… misschien iets langer? Of als ze net uit de oven komen even op een roostertje leggen.

  • 31 oktober 2016
    reply

    Rian

    Kun je de oopsies ook met aamandemeel maken?

    • 31 oktober 2016
      reply

      Dan heten het gemakkies 😉 staat ook ergens op de website, ik zou de zoekfunctie gebruiken.

  • 30 oktober 2016
    reply

    Coo

    Roomkaas voor de oopsies… welke soorten gebruiken jullie? Er zijn zoveel veel varianten… Ik koop boodschappen altijd bij aldi en appie… hoor graag tips 🙂

  • 2 oktober 2016
    reply

    Alice

    Ik kreeg de eiwitten niet helemaal goed stijf. Iemand enig idee hoe dat komt?
    Heb ze nu in muffin vorm gegoten kijken hoe dat gaat en smaakt.

    • 26 oktober 2016
      reply

      dagmar

      Dan is ws je mixergarde of kom niet vetvrij

  • 20 juli 2016
    reply

    miranda

    Hoi, ik heb ze nu al vaker gemaakt en ze zijn een favoriet, eigenlijk kunnen ze altijd, smorgens, savonds, snachts. Super. Ik had nu alleen teveel eigeel 4 eieren per ongeluk dus het beslag werd niet echt dik na mixen maar gewoon als een ronde plak op de bakplaat gegoten en na het bakken met een pizzasnijder in stukken gesneden. Wel dunner maar net zo lekker!!

  • 25 juni 2016
    reply

    Natas

    Gisteren gemaakt…super gelukt…vanmorgen gegeten met dun laagje roomkaas met peper…beetje ham/kaas…heerlijk
    Wil ook een zoete variant gaan proberen

  • 20 juni 2016
    reply

    michele aue

    Hallo inneke en mathijs,
    Waarom bij deze lunch totaal geen groente of salade???? Oepsies al gebakken en tzijn plaatjes!

  • 30 april 2016
    reply

    Wendy

    Kan ik de roomkaas ook voor mascarpone vernagen?

  • 15 april 2016
    reply

    Ester

    Mijn eerste poging staat in de oven, ik ben erg benieuwd!

  • 14 april 2016
    reply

    miranda

    ja, ik ben verslaafd. Ik heb er vandaag weer gemaakt, morgen probeer ik een zoete versie. En eentje met ricotta wil ik ook wel priberen, en met ricotta en caco, of roomkaas en cacaco en wat zoetstof en en en……
    En ze zijn zo simpel te maken, wat een superidee heeft iemand ooit gehad!!

  • 12 april 2016
    reply

    miranda

    ik heb ze ook gemaakt en ik vind ze echt lekker. Hartig of zoet, kan allebei. Lekker nu ik geen brood of zo kan.

  • 15 maart 2016
    reply

    laura

    hoeveel oopsies mag je op een dag hebben?

    • 15 maart 2016
      reply

      Gewoon een paar. De voedingswaardes staan er bij, ons streven is dat je ongeveer 2/3 van de koolhydraat inname uit groentes haalt, wat daar nog van over is kan je verdelen over de rest zoals oopsies.

  • 12 maart 2016
    reply

    BvD

    Kun je ze maken met monchou?

  • 2 maart 2016
    reply

    nicol

    Heb ze net gemaakt. Super lekker

  • 15 februari 2016
    reply

    Sannie

    Grrr 3x mijn bakken en gardes ontvet…. 3x eiwit stijf proberen te kloppen…maar krijg het niet stijf.. ik heb het nu maar zo in een cupcake blik gegoten. Ben benieuwd. Ze staan in de oven. Ik heb in plaats van gewone roomkaas, kruidenroomkaas gebruikt…

    • 15 februari 2016
      reply

      Sannie

      Nou, ondanks dat ik mijn eiwit niet stijf kreeg, waren ze heeeerlijk. Heb heerlijk gegeten.

  • 14 februari 2016
    reply

    Renske

    ik heb voor deze dag de oopsie`s gebakken maar dan staat er bij week 7 dag 6 oopsies maar is dit dan 1 of 2 en doen jullie er ook wat op ?

    • 14 februari 2016
      reply

      Jazeker, lekker plakje ham of kaas. Maar je kunt er gewoon alles opdoen zonder koolhydraten… okay, niet 1 kg gehakt of een halve koe ofzo maar gewoon beleggen.

  • 13 januari 2016
    reply

    Hella

    de mijne zijn zo plat als een dubbeltje
    eigeel met room kaas is dunnen soep bij jullie ook
    wat doe ik fout?
    gr Hella

    • 14 januari 2016
      reply

      Hoi Hella,

      Ik heb geen idee wat je fout doet maar in de groep kunnen de leden misschien wel tips geven.. https://www.facebook.com/groups/koolhydraatarm/

    • 8 april 2016
      reply

      Andrea

      eigeel met roomkaas is inderdaad heel dun, maar dat moet je dus heel voorzichtig met spatel door je stevig (!) geklopte eiwitten met bakpoeder scheppen. Die eiwitten krijg je alleen zo schuimig stevig met een mixer, en alleen als zowel je schaal als de gardes vetvrij zijn, dus met heet water en sopje schoonmaken en met schone theedoek drogen.

    • 24 maart 2017
      reply

      Dennis

      Wat ook wel eens kan helpen is om eerst een klein beetje (een kwart of zo) van het eiwitmengsel te mengen met het eigeelmengsel. Daardoor wordt het eigeelmengsel iets dikker. Familie maken noemen we dat. En dan vervolgens het eigeelmengsel mengen met het eiwitmengsel. Gebruik geen garde meer maar een spatel (met zo’n gummikant) en dan heel voorzichtig steeds een beetje omvouwen, niet hard roeren. Je wil de lucht in het eiwit houden.

  • 18 december 2015
    reply

    Frouwk

    Goedemorgen,

    Vraagje is baking soda hetzelfde als bakpoeder??

    Mvg Frouwk Wieringa

    • 19 december 2015
      reply

      Hallo Frouwk, nee dat is niet hetzelfde. Bakpoeder is kant en klaar, bakingsoda moet je activeren met zuur. Baking soda is geweldig spul maar je moet er wel even mee oefenen voordat het echt werkt, of het met oopsies werkt weet ik niet.

      • 19 december 2015
        reply

        Frouwk

        Oh fijn dat ik het weet,bedankt voor je antwoord,bakpoeder kan je zo in elke supermarkten kopen?

        Mvg Frouwk

  • 13 december 2015
    reply

    anneke

    heb ze vanmiddag gemaakt leken pannekoekjes liep ook helemaal uit toen ik ze op de bakplaat legde wat heb ik fout gedaan alvast bedankt

    • 9 januari 2017
      reply

      Coby

      De eiwitten met wijnsteenbakpoeder veel langer kloppen, net zolang totdat je de schaal op de kop kunt houden en het mengsel er niet uitvalt.

  • 30 november 2015
    reply

    miranda

    Ik wil ze ook gaan maken en heb verse roomkaas met kruiden gekocht, echter hier zit wel suiker in
    Nou ben ik niet van de suiker ivm allergieen, dus weet niet zo goed wat ik hier mee aan moet.

    • 9 september 2016
      reply

      Elly

      Voortaan zelf kruiden toevoegen? Ik gebruik bv Provençaalse Kruiden 🙂

  • 21 november 2015
    reply

    yvonne

    Hallo,

    Omdat ik graag wat stoei met recepten, vanmiddag de oopsies anders gemaakt.
    I.p.v. roomkaas, 40 gram Parmezaanse kaas en wat dille toegevoegd.
    k vond het erg geslaagd. Het wordt iets knapperig dan de andere oopsies.
    De oven ook iets hoger gezet.

    groetjes Yvonne

  • 14 november 2015
    reply

    Miranda

    Eet je ze allemaal op bij het ontbijt van deze dag??

  • 15 oktober 2015
    reply

    manon

    Kun je de oopsies ook maken zonder bakpoeder?

    Gr

  • 30 juni 2015
    reply

    dineke

    hou super site,
    mag je de oopsies vanaf week 1 gebruiken? of liever wat later?
    en mijn man heeft wat moeite met het verzinnen van tussendoortjes, nog tips?
    groetjes dineke

  • 8 juni 2015
    reply

    Elly Groenendijk

    ik heb een vraag, kun je de oopsies ook bakken in cup cake vormpjes?

  • 4 juni 2015
    reply

    Mirella

    Hallo. kun je misschien ook wrongel (waar kaas van wordt gemaakt) gebruiken ipv roomkaas?Ik woon in Denemarken en hier is wrongel vrij verkrijgbaar in elke supermarkt! Zeer kh arm.

    • 4 juni 2015
      reply

      Geen idee, ik heb nog nooit iets met wrongel gedaan, je zal in de eerste plaats moeten uitvissen hoeveel koolhydraten er in zitten en als dat okay is dan zijn wij heel benieuwd hoe dat ging 😉

  • 1 juni 2015
    reply

    Charmila

    Hallo
    bij mij zijn de oopsies heel mooi van buiten, bruin ook aan de onderkant. Maar binnen is het nog schuim dus nog eiwit. Dat hoort toch niet?? Wat heb verkeerd gedaan?

    • 3 juni 2015
      reply

      Ik denk de oven iets minder in temperatuur en de oopsies wat langer er in.

  • 12 mei 2015
    reply

    Dm

    Bij mij was het heel vloeibaar waardoor ik niet zomaar op een bakplaat evengrote hoopjes van kon maken. Klopt het of heb ik het fout gemaakt?
    Ik gebruik hierdoor muffinbakplaat.
    Maar dan zijn ze dus wel heel klein.
    Misschien een tip?

  • 11 mei 2015
    reply

    Linda

    Zijn deze oopsies 100% koolhydraat vrij?

    • 12 mei 2015
      reply

      Wij rekenen maximaal 1 koolhydraat per oopsie. Het beste kan je de ingrediënten optellen en delen door het aantal opsies dat je hebt gemaakt, dan weet je het zeker.

  • 18 april 2015
    reply

    mieke

    Dat zou ik ook graag willen weten…..

  • 4 april 2015
    reply

    Esther

    Hoi, wat een geweldig recept, de oepsie smaken goed en zien er ook nog leuk uit. Mijn vraag is hoelang kun je oepsie bewaren als je ze niet invriest, in bv de koelkast?

    • 9 mei 2015
      reply

      sandra

      Ik bewaar ze in de koelkast en dat gaat goed. Bij mij 3 dagen. 3de dag is max.

      • 31 mei 2015
        reply

        Esther

        Dank je wel 🙂

  • 1 april 2015
    reply

    marjan

    ik had een vraagje ik wil dit ook graag maken heb helaas geen oven maar wel een Jet Fryer van tell sell. daar ga ik het proberen in te maken. maar had een vraag het zout goed mengen zodat er geen korreltjes meer zijn maar waar meng je die in mee dan samen met de roomkaas en de eierdooiers of apart ? alvast Bedankt

    • 3 april 2015
      reply

      Volgens mij is het al gelukt, ik heb het in de facebook groep voorbij zien komen.

  • 30 maart 2015
    reply

    Barry

    hoeveel oopsies haal je uit die 3 eieren en 100 gram roomkaas?

  • 25 maart 2015
    reply

    rakhee

    Wat voor bakpoeder moet je hiervoor gebruiken?

    • 2 april 2015
      reply

      bianca

      hoi, er is maar 1 bakpoeder…het andere heet bak soda en dat is echt iets anders

      • 27 februari 2016
        reply

        Renée

        Je hebt wijnsteenbakpoeder of gewoon bakpoeder

      • 7 januari 2017
        reply

        apdegraaff

        Ik gebruik wijnsteen. Geeft niet die nare smaak.

    • 26 juni 2017
      reply

      Lia

      Ik heb gewoon zakjes uit de supermarkt en daar haal ik dan een theelepeltje uit

  • 10 maart 2015
    reply

    Femke

    Mijn oopsies zijn mislukt, hoe zou dit kunnen komen? Heb alles hetzelfde gebruikt alleen lactose vrije roomkaas maar dat zou niet uit moeten maken toch?

  • 17 februari 2015
    reply

    monique

    Zitten er helemaal geen koolhydraten in oepsies?

  • 4 februari 2015
    reply

    Connie

    Is de kaas te vervangen voor iets anders? Ik reageer niet goed op kaas.

    • 4 februari 2015
      reply

      De kaas is vrij belangrijk in dit gerecht, ik ben bang dat je deze moet overslaan…

    • 23 maart 2015
      reply

      sandra

      Sommigen vervangen de roomkaas door kwark

      • 17 april 2018
        reply

        Ella

        Dat is ook kaas…. Ik zou het dan met griekse of turkse yoghurt proberen

    • 14 september 2015
      reply

      Ik gebruik ivm melkallergie altijd geiten-roomkaas. Dat werkt ook. Chevre doux heet het ook wel. Is dat een idee?

      • 10 juni 2018
        reply

        judith

        Kun je niet tegen lactose dan is minusl roomkaas ook goed als vervanger. Verkrijgbaar bij de jumbo

    • 17 december 2017
      reply

      Mir

      Je kunt ook mayonaise gebruiken ipv kaas

  • 26 oktober 2014
    reply

    Heerlijk met variatie van kaas met knoflook, Graslook, Tuinkruiden enz !1 MMmmm

    • 13 mei 2017
      reply

      Joke

      Hartelijl dank voor het recept

      • 15 april 2018
        reply

        Ine

        Lekker varieren met deze oepsies…. maakte ze vandaag met zoetstof en koekkruiden ipv zout. Slagroom en frambozen er op. Heerlijk.

POST A COMMENT