
Oopsies
 Ingrediënten (2 personen)
- 3 eieren 0,0 khd – 240 kcal – 21,9 eiw – 17,3 vet
- 100 gram roomkaas 2,5 khd – 334 kcal – 10,2 eiw – 31,5 vet
- ½ theelepel bakpoeder 0,33 khd – 1,3 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
- 1 mespunt zout
Totaal: 2,8 khd – 575,3 kcal – 32,1 eiw – 48,8 vet
Bij 6 hoopjes p/stuk: 0,47 khd – 95,9 kcal – 5,4 eiw – 8,1 vet
Bij 8 hoopjes p/stuk: 0,35 khd – 71,9 kcal – 4,0 eiw – 6,1 vet
Werkwijze
Splits de eieren. De roomkaas goed mengen met de eidooiers en het zout, tot je geen klontjes meer hebt. In andere vetvrije!! schaal eiwitten stijf opkloppen met het bakpoeder. Heel stijf tot het glanst. Dus als ze stijf zijn nog even een paar minuten, tot je de schaal ondersteboven kunt houden! Dan beetje bij beetje het gele mengsel door de stijfgeklopte eiwitten spatelen. Niet mixen, alleen om spatelen zodat alles heel luchtig blijft. Doe dit alles met vetvrije kommen en schalen en zorg dat alles goed droog is. (Ontvet alles eventueel met citroensap, in een metale kom gaat het makkelijker dan in een plastic kom.)
De bakplaat bekleden met bakpapier en met grote opscheplepel 6 tot 8 even grote hoopjes maken. En dan de oven in op 150 graden ongeveer 25 minuten.
Beleggen met kipfilet, roomkaas, of filet americain bijvoorbeeld. 😉
Ze zakken wat in na het eruit halen, dit is normaal. Prima vervanging voor het broodje bij de hamburger! Ze zijn ook goed in te vriezen en dan de avond ervoor uit de vriezer halen en ontdooien in de koelkast.
Â
Carina
Oepsie mijn eiwitten gingen super maar vrees dat de eigeel kom niet helemaal vetvrij was, nu een bijna egale oopsie laag op mijn bakplaat…hahaha. Desalniettemin smaakte het prima en geniet ik van de gevarieerde recepten die door Gobento worden gepost. Echt super lekker, dank daarvoor!! Ik ben al vijf kilo kwijt en op de helft (4 wkn. bezig).
Denise
Hoe krijgen jullie de eiwitten met bakpoeder stijf? Bij mij blijft het een dun mengsel.
ineke
Dan zit er vet of eigeel bij. Met een mixer wordt het stijf als alles vetvrij is.
Anita
Vandaag voor het eerst oopsie broodjes gemaakt ruiken heerlijk en maar hopen dar ze net zo lekker smaken😊
Diny
Ik heb alleen een kleine oven daar kunnen niet 6 oepsies in
Kristel
Ik maak altijd één hele grote oopsie ter grootte van mijn bakplaat, die snijd ik in 6 stukken na het bakken.
S
Ik heb ze net ook gemaakt, ze staan nog even af te koelen. Ze zien er heerlijk uit! Hoop dat ze ook smaken. Heb ze gemaakt met Monchou. Alleen ze zijn helemaal plat 🙊 komen niet omhoog. Heb het recept exact gevolgd.
willy
Dag!
Ik heb een probleempje. Ik kan absoluut geen zuivel verdragen.
Heeft iemand een idee hoe ik dit kan vervangen?
mvg
Paul
Roomkaas naturel van Soyana
(Plantaardig alternatief voor roomkaas, gemaakt van gefermenteerde soja. 100% Veganistisch. Niet gepasteuriseerd, dus echt vers. )
Ria
Welke roomkaas bedoel je ? Is dat platte kaas , zoals ze hier in Belgie zeggen of de vastere ” smeerkaas” ?
ineke
Ikl denk het laatste, maar ik ben geen belgische, dus ben niet zeker. We noemen het hier ook wel zuivel spread. (Naturel) T is smeerbaar iig.
Els
Dit is kaas zoals Philadelphia
Marion
Eerste batch gemaakt. Ik krijg ze alleen niet goed van het bakpapier de bakplaat af. Tips?
ineke
Van te voren insprayen met bakspray
Nicole
Gebruik eensiliconen droogmatje dan laat alles los
Vanessa Wouters
bakpapier extra invetten
Tim
Ik doe 1 eetlepel psyllium vezels door het eigeel. Je mengsel wordt dat wat steviger en je krijgt vezels binnen. (2.5gr kh per 100 gram)
Bianca
Kun je de oopsies ook in muffinschaal maken? Zodat het kleine broodjes worden?
Ineke van Oudheusden
Jazeker, meer soesjes achtig.
Melanie
Welke roomkaas gebruik je hiervoor?
Ineke van Oudheusden
Degene zonder kruiden. Naturel.
Suzanne
Hi!
Gebruik je dan van die zuivelspread? Of kan het bv met monchou? Is toch net iets anders qua structuur, dus ik twijfel.
En als je ze bewaard in de vriezer, verpak je ze dan individueel (bv in aluminiumfolie) of met meerdere tegelijk (in een bakje ofzo)
ineke
Ik gebruik de zuivelspread naturel, gewoon roomkaas zonder iets. Monchou is veel zwaarder idd, of macapone. Het kan wel maar wordt klonteriger en is moeilijker te mengen. Ik verpak ze in ziplocks of doosje, maar vries ze vrijwel nooit in (omdat ik niet alleen ben en ze in een mum van tijd verdwenen zijn..
)
Dia
Kan dit ook in de airfryer?
ineke
Zou ik niet doen, maar je kunt het uitproberen. Ik heb geen airfryer, dus weet het niet.
Mar
Hoi ik maak de oopsie met een eetlepel kokosmeel door het eigeel en roomkaas.
En gebruik provincialse kruiden ze zijn dan van binnen minder nat en net iets steviger.
Zijn ze dan nog wel geschikt voor de kha dieet?
Ineke van Oudheusden
Ja hoor, lekker, wel rustigaan met het kokosmeel, maar dat kan wel.
Wiettske
Sorry ! Er zitten geen koolhydraten in meel
Wiettske
Ik heb fiber husk glutenfrittnphysilliumfroskal gekocht (meel zonder koolhydraten kan ik dit gebruiken voor broodjes geen koolhydraten
Marijke
Heerlijk! Dank je voor het recept. Ik heb ze gemaakt met de roomkaas met knoflook en kruiden, eigen merk Jumbo.
Myrna
Hallo,
Hoeveel mag je er als ontbijt?
Mvg
Ineke van Oudheusden
Dit recept is voor 2 personen, dus de helft;)
Rees
ik heb de oopsies gemaakt en het is prima gelukt en lekker. dank voor het recept. gr Rees
Joke
Oopsies goed van smaak, maar plakken aan bakpapier, enig idee hoe dat komt?
Ineke van Oudheusden
Nee, geen idee, ik spray het bakpapier altijd even in met soort invetspray. Dat helpt wel.
Wiettske
Gebruik je bruin of wit bak papier. Ik heb het idee dat wit bakpapier altijd meer plakt.
Diny
Ik heb ze gemaakt in kleine bakjes daan eet ik er wel 2 maar ze zijn wel fijn zo
Doret
ja, heb ik ook gedaan, 1 hele grote oeps…
Christina
Aangezien mijn bakplaat te klein is lopen de rondjes in elkaar over. Ik heb toen gewoon het hele bskpapier ingesmeerd en snij hier zelf langwerpige “boterhammen” van. Prima!
Jamie
Hoeveel oopies mag je als middageten nemen
Matthijs de Leeuw
Ligt eraan wat je erop doet:) 2 met een hamburger en 4 met gewoon beleg ofzo;) Als je sport 6.. als je hele grote maakt 1..
Jess
Hoi,
Ik heb vandaag oopsies gemaakt met roomkaas, maar het was te zoutig . Ik had begrepen dat roomkaas ook vervangen kan worden door kwark. Moet ik dan ook 100 gram kwark gebruiken of meer of minder.
Alvast bedankt.
Groetjes van een beginner
Ineke van Oudheusden
Ja, denk het wel.. zelf nog nooit gedaan, maar lijkt me logisch.
Herlinda
Magere kwark kan ook ipv roomkaas?
Conny
Ik heb de oopsies gebruikt als broodje bij de hamburger. Wat een gigantische knoeiboel is dat geworden. De broodjes zijn veel te zacht en dun. Al bij de eerste hap waren ze plat gedrukt en kapot.
Patrizia
welke roomkaas word het meeste gebruikt voor in de oopsies?
matthijs
Wij pakken de vierkante bakjes bij de Albert Heijn. Gewoon de goedkoopste, vroeger Euroshopper nu een blauw groenig bakje.
Marianne
Wat betreft het opkloppen van het eiwit: de eieren moeten zo vers mogelijk zijn, anders lukt het ook niet goed. Wij hebben eieren van onze eigen kippen, een heel groot verschil in resultaat! Ik maak ook wel eens meringues en die worden ook stukken beter met onze eigen eieren. Dus zoek in de buurt een ” eierautomaat”, dat is altijd verser dan uit de winkel.
Susanne
Ik lust geen andere kaas als plakjes kaas. Proef je de roomkaas heel erg bij deze oopsies
matthijs
Totaal niet 😉
Sannenn
Voor wat zou ik de bakpoeder kunnen vervangen ?
Sandra
Horen de oopsies een beetje nat te zijn van binnen?
Heb ze net gemaakt maar zijn van binnen nog een beetje snotterig.
bedankt alvast.
matthijs
Eigenlijk niet… misschien iets langer? Of als ze net uit de oven komen even op een roostertje leggen.
Rian
Kun je de oopsies ook met aamandemeel maken?
matthijs
Dan heten het gemakkies 😉 staat ook ergens op de website, ik zou de zoekfunctie gebruiken.
Coo
Roomkaas voor de oopsies… welke soorten gebruiken jullie? Er zijn zoveel veel varianten… Ik koop boodschappen altijd bij aldi en appie… hoor graag tips 🙂
Alice
Ik kreeg de eiwitten niet helemaal goed stijf. Iemand enig idee hoe dat komt?
Heb ze nu in muffin vorm gegoten kijken hoe dat gaat en smaakt.
dagmar
Dan is ws je mixergarde of kom niet vetvrij
miranda
Hoi, ik heb ze nu al vaker gemaakt en ze zijn een favoriet, eigenlijk kunnen ze altijd, smorgens, savonds, snachts. Super. Ik had nu alleen teveel eigeel 4 eieren per ongeluk dus het beslag werd niet echt dik na mixen maar gewoon als een ronde plak op de bakplaat gegoten en na het bakken met een pizzasnijder in stukken gesneden. Wel dunner maar net zo lekker!!
Natas
Gisteren gemaakt…super gelukt…vanmorgen gegeten met dun laagje roomkaas met peper…beetje ham/kaas…heerlijk
Wil ook een zoete variant gaan proberen
michele aue
Hallo inneke en mathijs,
Waarom bij deze lunch totaal geen groente of salade???? Oepsies al gebakken en tzijn plaatjes!
Wendy
Kan ik de roomkaas ook voor mascarpone vernagen?
matthijs
Moet kunnen!
Ester
Mijn eerste poging staat in de oven, ik ben erg benieuwd!
miranda
ja, ik ben verslaafd. Ik heb er vandaag weer gemaakt, morgen probeer ik een zoete versie. En eentje met ricotta wil ik ook wel priberen, en met ricotta en caco, of roomkaas en cacaco en wat zoetstof en en en……
En ze zijn zo simpel te maken, wat een superidee heeft iemand ooit gehad!!
miranda
ik heb ze ook gemaakt en ik vind ze echt lekker. Hartig of zoet, kan allebei. Lekker nu ik geen brood of zo kan.
laura
hoeveel oopsies mag je op een dag hebben?
matthijs
Gewoon een paar. De voedingswaardes staan er bij, ons streven is dat je ongeveer 2/3 van de koolhydraat inname uit groentes haalt, wat daar nog van over is kan je verdelen over de rest zoals oopsies.
Clau
Mag je in fase 1 oopsies eten?
Matthijs de Leeuw
Jazeker
BvD
Kun je ze maken met monchou?
nicol
Heb ze net gemaakt. Super lekker
Sannie
Grrr 3x mijn bakken en gardes ontvet…. 3x eiwit stijf proberen te kloppen…maar krijg het niet stijf.. ik heb het nu maar zo in een cupcake blik gegoten. Ben benieuwd. Ze staan in de oven. Ik heb in plaats van gewone roomkaas, kruidenroomkaas gebruikt…
Sannie
Nou, ondanks dat ik mijn eiwit niet stijf kreeg, waren ze heeeerlijk. Heb heerlijk gegeten.
Renske
ik heb voor deze dag de oopsie`s gebakken maar dan staat er bij week 7 dag 6 oopsies maar is dit dan 1 of 2 en doen jullie er ook wat op ?
matthijs
Jazeker, lekker plakje ham of kaas. Maar je kunt er gewoon alles opdoen zonder koolhydraten… okay, niet 1 kg gehakt of een halve koe ofzo maar gewoon beleggen.
Hella
de mijne zijn zo plat als een dubbeltje
eigeel met room kaas is dunnen soep bij jullie ook
wat doe ik fout?
gr Hella
matthijs
Hoi Hella,
Ik heb geen idee wat je fout doet maar in de groep kunnen de leden misschien wel tips geven.. https://www.facebook.com/groups/koolhydraatarm/
Andrea
eigeel met roomkaas is inderdaad heel dun, maar dat moet je dus heel voorzichtig met spatel door je stevig (!) geklopte eiwitten met bakpoeder scheppen. Die eiwitten krijg je alleen zo schuimig stevig met een mixer, en alleen als zowel je schaal als de gardes vetvrij zijn, dus met heet water en sopje schoonmaken en met schone theedoek drogen.
Dennis
Wat ook wel eens kan helpen is om eerst een klein beetje (een kwart of zo) van het eiwitmengsel te mengen met het eigeelmengsel. Daardoor wordt het eigeelmengsel iets dikker. Familie maken noemen we dat. En dan vervolgens het eigeelmengsel mengen met het eiwitmengsel. Gebruik geen garde meer maar een spatel (met zo’n gummikant) en dan heel voorzichtig steeds een beetje omvouwen, niet hard roeren. Je wil de lucht in het eiwit houden.
Frouwk
Goedemorgen,
Vraagje is baking soda hetzelfde als bakpoeder??
Mvg Frouwk Wieringa
matthijs
Hallo Frouwk, nee dat is niet hetzelfde. Bakpoeder is kant en klaar, bakingsoda moet je activeren met zuur. Baking soda is geweldig spul maar je moet er wel even mee oefenen voordat het echt werkt, of het met oopsies werkt weet ik niet.
Frouwk
Oh fijn dat ik het weet,bedankt voor je antwoord,bakpoeder kan je zo in elke supermarkten kopen?
Mvg Frouwk
anneke
heb ze vanmiddag gemaakt leken pannekoekjes liep ook helemaal uit toen ik ze op de bakplaat legde wat heb ik fout gedaan alvast bedankt
Coby
De eiwitten met wijnsteenbakpoeder veel langer kloppen, net zolang totdat je de schaal op de kop kunt houden en het mengsel er niet uitvalt.
miranda
Ik wil ze ook gaan maken en heb verse roomkaas met kruiden gekocht, echter hier zit wel suiker in
Nou ben ik niet van de suiker ivm allergieen, dus weet niet zo goed wat ik hier mee aan moet.
Ineke van Oudheusden
Wij gebruiken de naturel variant zonder suiker dus.
Elly
Voortaan zelf kruiden toevoegen? Ik gebruik bv Provençaalse Kruiden 🙂
yvonne
Hallo,
Omdat ik graag wat stoei met recepten, vanmiddag de oopsies anders gemaakt.
I.p.v. roomkaas, 40 gram Parmezaanse kaas en wat dille toegevoegd.
k vond het erg geslaagd. Het wordt iets knapperig dan de andere oopsies.
De oven ook iets hoger gezet.
groetjes Yvonne
Miranda
Eet je ze allemaal op bij het ontbijt van deze dag??
Ineke van Oudheusden
Welke dag?
Inez
Haha ik lees de reacties! Echt leuk!
manon
Kun je de oopsies ook maken zonder bakpoeder?
Gr
matthijs
Nee
dineke
hou super site,
mag je de oopsies vanaf week 1 gebruiken? of liever wat later?
en mijn man heeft wat moeite met het verzinnen van tussendoortjes, nog tips?
groetjes dineke
Elly Groenendijk
ik heb een vraag, kun je de oopsies ook bakken in cup cake vormpjes?
matthijs
In de groep https://www.facebook.com/groups/koolhydraatarm/ hebben we mensen gezien die dit doen, soms succesvol vaak ook niet. Je loopt het risico dat ze van boven gaar zijn en van onder niet.
Mirella
Hallo. kun je misschien ook wrongel (waar kaas van wordt gemaakt) gebruiken ipv roomkaas?Ik woon in Denemarken en hier is wrongel vrij verkrijgbaar in elke supermarkt! Zeer kh arm.
matthijs
Geen idee, ik heb nog nooit iets met wrongel gedaan, je zal in de eerste plaats moeten uitvissen hoeveel koolhydraten er in zitten en als dat okay is dan zijn wij heel benieuwd hoe dat ging 😉
Charmila
Hallo
bij mij zijn de oopsies heel mooi van buiten, bruin ook aan de onderkant. Maar binnen is het nog schuim dus nog eiwit. Dat hoort toch niet?? Wat heb verkeerd gedaan?
matthijs
Ik denk de oven iets minder in temperatuur en de oopsies wat langer er in.
Dm
Bij mij was het heel vloeibaar waardoor ik niet zomaar op een bakplaat evengrote hoopjes van kon maken. Klopt het of heb ik het fout gemaakt?
Ik gebruik hierdoor muffinbakplaat.
Maar dan zijn ze dus wel heel klein.
Misschien een tip?
matthijs
Kijk even op de facebook groep https://www.facebook.com/groups/koolhydraatarm daar zijn meerdere onderwerpen over oopsies en ik weet zeker dat de gouden tip er tussen staat. Je kan zoeken op “oopsies”
Linda
Zijn deze oopsies 100% koolhydraat vrij?
matthijs
Wij rekenen maximaal 1 koolhydraat per oopsie. Het beste kan je de ingrediënten optellen en delen door het aantal opsies dat je hebt gemaakt, dan weet je het zeker.
mieke
Dat zou ik ook graag willen weten…..
Ineke van Oudheusden
Geen idee..zolang gaan ze hier nooit mee.
Esther
Hoi, wat een geweldig recept, de oepsie smaken goed en zien er ook nog leuk uit. Mijn vraag is hoelang kun je oepsie bewaren als je ze niet invriest, in bv de koelkast?
sandra
Ik bewaar ze in de koelkast en dat gaat goed. Bij mij 3 dagen. 3de dag is max.
Esther
Dank je wel 🙂
marjan
ik had een vraagje ik wil dit ook graag maken heb helaas geen oven maar wel een Jet Fryer van tell sell. daar ga ik het proberen in te maken. maar had een vraag het zout goed mengen zodat er geen korreltjes meer zijn maar waar meng je die in mee dan samen met de roomkaas en de eierdooiers of apart ? alvast Bedankt
matthijs
Volgens mij is het al gelukt, ik heb het in de facebook groep voorbij zien komen.
Barry
hoeveel oopsies haal je uit die 3 eieren en 100 gram roomkaas?
Ineke van Oudheusden
Nou, 6 tot 8 dus;) zoals hierboven staat.
rakhee
Wat voor bakpoeder moet je hiervoor gebruiken?
bianca
hoi, er is maar 1 bakpoeder…het andere heet bak soda en dat is echt iets anders
Renée
Je hebt wijnsteenbakpoeder of gewoon bakpoeder
apdegraaff
Ik gebruik wijnsteen. Geeft niet die nare smaak.
Lia
Ik heb gewoon zakjes uit de supermarkt en daar haal ik dan een theelepeltje uit
Femke
Mijn oopsies zijn mislukt, hoe zou dit kunnen komen? Heb alles hetzelfde gebruikt alleen lactose vrije roomkaas maar dat zou niet uit moeten maken toch?
matthijs
Vraag het eens in onze groep https://www.facebook.com/groups/koolhydraatarm daar kunnen ze je vast verder helpen.
jj
helaas heeft de lactose er wel mee te maken. die zocht dat het geheel bij elkaar blijft en bindt bij verhitting
monique
Zitten er helemaal geen koolhydraten in oepsies?
Connie
Is de kaas te vervangen voor iets anders? Ik reageer niet goed op kaas.
matthijs
De kaas is vrij belangrijk in dit gerecht, ik ben bang dat je deze moet overslaan…
sandra
Sommigen vervangen de roomkaas door kwark
Ella
Dat is ook kaas…. Ik zou het dan met griekse of turkse yoghurt proberen
Elly
Ik gebruik ivm melkallergie altijd geiten-roomkaas. Dat werkt ook. Chevre doux heet het ook wel. Is dat een idee?
Ineke van Oudheusden
Ja hoor, niet teveel en de KH in de gaten houden, maar prima vervanging.
judith
Kun je niet tegen lactose dan is minusl roomkaas ook goed als vervanger. Verkrijgbaar bij de jumbo
Mir
Je kunt ook mayonaise gebruiken ipv kaas
Rudy
Heerlijk met variatie van kaas met knoflook, Graslook, Tuinkruiden enz !1 MMmmm
Joke
Hartelijl dank voor het recept
Ine
Lekker varieren met deze oepsies…. maakte ze vandaag met zoetstof en koekkruiden ipv zout. Slagroom en frambozen er op. Heerlijk.