• No products in the cart.

Blog

Pindakaasijs

Pindakaasijs

Pindakaasijs

Pindakaasijs

Pindakaasijs

Ik ben gek op ijs en wie eigenlijk niet? Je kan met dit receptje weer alle kanten op, vries je de vla niet in dan heb je gewone lekkere vla. Ook kan je de pindakaas weglaten en vervangen door bijvoorbeeld cacao, eiwitpoeder met een smaakje, rode vruchten enzovoort. Voeg als je de pindakaas weglaat wat meer room toe, door het vet wordt het ijs wat schepbaarder. Het is belangrijk dat je tijdens het maken van de vla continu roert, anders krijg je een soort van roerei. Lekker met een toef slagroom πŸ™‚

IngrediΓ«nten voor 4 porties

  • 100 gram pindakaas 8,5 khd – 634 kcal – 27 eiw – 53 vet
  • 100 ml room 3,0 khd – 335 kcal – 2,0 eiw – 35 vet
  • 500 ml amandel- of kokosmelk 0,5 khd – 65 kcal – 2,0 eiw – 5,5 vet
  • 6 eierdooiers (maak van de eiwitten marshmallows) 0,0 khd – 385,2 kcal – 19,2 eiw – 32,4 vet
  • Zoetstof naar smaak

Totaal per portie = 3,0 khd – 354,8 kcal – 12,6 eiw – 31,5 vet

Bereiden

Roer de pindakaas los met de room en meng met de amandelmelk. Breng op smaak met de zoetstof, maak het net iets te zoet, de smaak neemt af als het bevroren is.
Meng hier de 6 eierdooiers doorheen en breng langzaam verwarmend roerend aan de kook tot het gebonden is.

Laat de vla afkoelen. Je kunt het nu eten als vla, maar je kan het ook invriezen. Roer het dan elk uur los met een vork of draai er ijs van met de ijsmachine.

Varieer! Kan ook met wat aardbeitjes, chocola, koffie, amandelaroma, citroen/limoen.. leef je uit!