Pindakaasijs
Pindakaasijs
Ik ben gek op ijs en wie eigenlijk niet? Je kan met dit receptje weer alle kanten op, vries je de vla niet in dan heb je gewone lekkere vla. Ook kan je de pindakaas weglaten en vervangen door bijvoorbeeld cacao, eiwitpoeder met een smaakje, rode vruchten enzovoort. Voeg als je de pindakaas weglaat wat meer room toe, door het vet wordt het ijs wat schepbaarder. Het is belangrijk dat je tijdens het maken van de vla continu roert, anders krijg je een soort van roerei. Lekker met een toef slagroom 🙂
Ingrediënten voor 4 porties
- 100 gram pindakaas 8,5 khd – 634 kcal – 27 eiw – 53 vet
- 100 ml room 3,0 khd – 335 kcal – 2,0 eiw – 35 vet
- 500 ml amandel- of kokosmelk 0,5 khd – 65 kcal – 2,0 eiw – 5,5 vet
- 6 eierdooiers (maak van de eiwitten marshmallows) 0,0 khd – 385,2 kcal – 19,2 eiw – 32,4 vet
- Zoetstof naar smaak
Totaal per portie = 3,0 khd – 354,8 kcal – 12,6 eiw – 31,5 vet
Bereiden
Roer de pindakaas los met de room en meng met de amandelmelk. Breng op smaak met de zoetstof, maak het net iets te zoet, de smaak neemt af als het bevroren is.
Meng hier de 6 eierdooiers doorheen en breng langzaam verwarmend roerend aan de kook tot het gebonden is.
Laat de vla afkoelen. Je kunt het nu eten als vla, maar je kan het ook invriezen. Roer het dan elk uur los met een vork of draai er ijs van met de ijsmachine.
Varieer! Kan ook met wat aardbeitjes, chocola, koffie, amandelaroma, citroen/limoen.. leef je uit!
Ashley
Ik kan nergens amandel of kokosmelk vinden die zo laag is in khd.
ineke
Zoek ongezoete. De rode.
chibi-sunwukong
Hoi
Ik ben nog niet zo lang begonnen en volg nu de weekmenu’s.
Vanaf wanneer kan je iets als dit pindakaasijs eten? Of mag het gewoon vanaf de start, maar altijd met mate?
Ik zou het heel graag eens proberen, maar ik val al moeilijk af, en ik ben bang dat dit dus tegendraads zou werken….
Matthijs de Leeuw
Kijk eens op de beginnen pagina Daar staat uitleg over KH arm eten. Als je op gewicht bent kun je de grenzen opzoeken met lekkernijen zoals pindakaasijs
Jiske
Welk merk pindakaas heeft de minste kh? Daar zit nl nog best veel verschil in….
Jan
Op https://www.gobento.nl/welke-producten-beter-mijden/ zeg je peulvruchten te vermijden. Waarom dan wel pindakaasijs in een recept verwerken aangezien de pinda een peulvrucht is?
matthijs
Klopt, daarom zit er ontzettend weinig in. Je kunt ook noten pasta gebruiken, zitten minder koolhydraten in en smaakt ook prima.
corrie
Kun je dit ook maken met een andere notenpasta ipv pindakaas? Zoals amandelen
Ineke van Oudheusden
Dat kan!