• No products in the cart.

Blog

Pindakaasijs

Pindakaasijs

Pindakaasijs

Pindakaasijs

Pindakaasijs

Ik ben gek op ijs en wie eigenlijk niet? Je kan met dit receptje weer alle kanten op, vries je de vla niet in dan heb je gewone lekkere vla. Ook kan je de pindakaas weglaten en vervangen door bijvoorbeeld cacao, eiwitpoeder met een smaakje, rode vruchten enzovoort. Voeg als je de pindakaas weglaat wat meer room toe, door het vet wordt het ijs wat schepbaarder. Het is belangrijk dat je tijdens het maken van de vla continu roert, anders krijg je een soort van roerei. Lekker met een toef slagroom 🙂

Ingrediënten voor 4 porties

  • 100 gram pindakaas 8,5 khd – 634 kcal – 27 eiw – 53 vet
  • 100 ml room 3,0 khd – 335 kcal – 2,0 eiw – 35 vet
  • 500 ml amandel- of kokosmelk 0,5 khd – 65 kcal – 2,0 eiw – 5,5 vet
  • 6 eierdooiers (maak van de eiwitten marshmallows) 0,0 khd – 385,2 kcal – 19,2 eiw – 32,4 vet
  • Zoetstof naar smaak

Totaal per portie = 3,0 khd – 354,8 kcal – 12,6 eiw – 31,5 vet

Bereiden

Roer de pindakaas los met de room en meng met de amandelmelk. Breng op smaak met de zoetstof, maak het net iets te zoet, de smaak neemt af als het bevroren is.
Meng hier de 6 eierdooiers doorheen en breng langzaam verwarmend roerend aan de kook tot het gebonden is.

Laat de vla afkoelen. Je kunt het nu eten als vla, maar je kan het ook invriezen. Roer het dan elk uur los met een vork of draai er ijs van met de ijsmachine.

Varieer! Kan ook met wat aardbeitjes, chocola, koffie, amandelaroma, citroen/limoen.. leef je uit!

 

COMMENTS

  • 16 december 2019
    reply

    Ashley

    Ik kan nergens amandel of kokosmelk vinden die zo laag is in khd.

    • 17 december 2019
      reply

      ineke

      Zoek ongezoete. De rode.

  • 20 juni 2017
    reply

    chibi-sunwukong

    Hoi
    Ik ben nog niet zo lang begonnen en volg nu de weekmenu’s.
    Vanaf wanneer kan je iets als dit pindakaasijs eten? Of mag het gewoon vanaf de start, maar altijd met mate?
    Ik zou het heel graag eens proberen, maar ik val al moeilijk af, en ik ben bang dat dit dus tegendraads zou werken….

    • 3 juli 2017
      reply

      Kijk eens op de beginnen pagina Daar staat uitleg over KH arm eten. Als je op gewicht bent kun je de grenzen opzoeken met lekkernijen zoals pindakaasijs

  • 7 maart 2017
    reply

    Jiske

    Welk merk pindakaas heeft de minste kh? Daar zit nl nog best veel verschil in….

  • 5 januari 2017
    reply

    Jan

    Op https://www.gobento.nl/welke-producten-beter-mijden/ zeg je peulvruchten te vermijden. Waarom dan wel pindakaasijs in een recept verwerken aangezien de pinda een peulvrucht is?

    • 5 januari 2017
      reply

      Klopt, daarom zit er ontzettend weinig in. Je kunt ook noten pasta gebruiken, zitten minder koolhydraten in en smaakt ook prima.

  • 10 maart 2016
    reply

    corrie

    Kun je dit ook maken met een andere notenpasta ipv pindakaas? Zoals amandelen

POST A COMMENT