• No products in the cart.

Blog

Kerriesoep met broccoli

Pittige kerriesoep met broccoli

Kerriesoep met  broccoli

Kerriesoep met broccoli

Kerriesoep met broccoli

Ineke maakte een poosje geleden al een heerlijke kip kerriesoep met paksoi. Ik maakte een variant daarop met curry madras. Een kruid dat op kerrie lijkt, een kruidenmengsel met onder andere korianderzaad, komijnzaad en fenegriekzaad. Ik neem graag de variant van Jonnie Boer, omdat deze geen zout en toegevoegde stoffen bevat. Je kunt het dus zo pittig maken als je wilt, zonder dat het te zout wordt.

Ingrediënten voor 4 kommen

  • 2 eetlepels kerrie of curry madras 2,8 khd – 33 kcal – 1,2 eiw – 1,3 vet
  • 2 bouillonblokjes 2,0 khd – 18 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • 1 liter water
  • 200 ml kokosmelk 3,2 khd – 256 kcal – 2,6 eiw – 26,2 vet
  • 1 stronk broccoli, in roosjes 2,4 khd – 81 kcal – 8,7 eiw – 2,1 vet
  • 200 gram vlees naar keuze, ik gebruikte rookworst 4,4 khd – 662 kcal – 29,2 eiw – 58,4 vet
  • Eventueel een hand taugé

Totaal per kom = 3,7 khd – 262,5 kcal – 10,4 eiw – 22,0 vet

Bereiden

Fruit in wat boter of olie de kerrie of curry madras even licht aan tot het begint te geuren, pas op dat het niet verbrandt, dan wordt het bitter. Schenk het water met de bouillonblokjes erbij en breng aan de kook. Doe de broccoli in kleine roosjes bij de soep en kook tot de broccoli gaar is. Schenk dan de kokosmelk erbij en het vlees naar keuze, warm even door en serveer. Ook lekker met een handje taugé door de soep.

 

COMMENTS

  • 11 juli 2020
    reply

    Whitley

    Ohhhh deze is echt super lekker 😋

  • 30 november 2018
    reply

    Karen

    Misschien een domme vraag, maar er staat vermeld 4 kommen, is dat dan voor 4 personen?. 😉

    • 2 december 2018
      reply

      ineke

      Inderdaad

  • 5 juni 2018
    reply

    Marjolein

    Gebruik jij de Garam masala van Jonnie Boer?

  • 8 januari 2018
    reply

    Sandra

    Wat voor bouillonblokjes moet ik gebruiken

  • 15 september 2017
    reply

    Jaqueline

    Kun je ook wortels gebruiken ipv broccoli

    • 15 september 2017
      reply

      Die zijn een stuk hoger in de koolhydraten, maar een paar kan geen kwaad.

  • 8 april 2017
    reply

    Annette

    Ik heb i.p.v. worst, kipfilet gebruikt. Heerlijk soepje!

  • 24 februari 2017
    reply

    Marianne

    Echt een aanrader. De soep is net klaar nog zonder worst maar heerlijk

  • 30 oktober 2016
    reply

    paulien

    Als je de stronk meekookt en dan pureerd wordt het enigszins gebonden….

  • 5 oktober 2016
    reply

    Erica

    Is het dan geen hele dunne soep ?
    Kerrie soep vindt ik heerlijk, maar hoe kan ik het wat binden, zonder bloem

    • 19 april 2017
      reply

      Ella

      Johannisbroodpitmeel !

  • 22 maart 2016
    reply

    Nathalie

    Waar kan ik de kokosmelk voor vervangen?

    • 22 maart 2016
      reply

      Je zou wat room of kookroom kunnen proberen.

      • 20 februari 2017
        reply

        Lois Folkertsma

        Kan ik slagroom gebruiken? Zo ja, hoeveel ml zou dat dan zijn? Alvast bedankt

  • 5 maart 2016
    reply

    Caroline

    Zijn het altijd afgestreken eetlepels

    • 10 juli 2020
      reply

      Nanci

      Hallo ik zit in mijn derde week van de KHA eten. Als je in de recepten heb over Eeen stronk broccoli of een klein bloemkool hoeveel gram is dit. Ik koop voor de makkelijkheid alles van de diepvries. Anders gaat het mij kapot als ik niet snel weer gebruikt.

      • 13 juli 2020
        reply

        ineke

        Geen idee, ik koop een stronkje of kleine bloemkool. Misschien een idee om die een keer op de weegschaal te leggen in de winkel, zodat je weet hoeveel dat weegt. Ik heb zelf eigenlijk geen idee. Ik denk zo’n tussen de 200 en 350 gr.

  • 30 januari 2016
    reply

    sylvia

    Kan je het invriezen?

POST A COMMENT