Pittige kerriesoep met broccoli
Kerriesoep met broccoli
Ineke maakte een poosje geleden al een heerlijke kip kerriesoep met paksoi. Ik maakte een variant daarop met curry madras. Een kruid dat op kerrie lijkt, een kruidenmengsel met onder andere korianderzaad, komijnzaad en fenegriekzaad. Ik neem graag de variant van Jonnie Boer, omdat deze geen zout en toegevoegde stoffen bevat. Je kunt het dus zo pittig maken als je wilt, zonder dat het te zout wordt.
Ingrediënten voor 4 kommen
- 2 eetlepels kerrie of curry madras 2,8 khd – 33 kcal – 1,2 eiw – 1,3 vet
- 2 bouillonblokjes 2,0 khd – 18 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
- 1 liter water
- 200 ml kokosmelk 3,2 khd – 256 kcal – 2,6 eiw – 26,2 vet
- 1 stronk broccoli, in roosjes 2,4 khd – 81 kcal – 8,7 eiw – 2,1 vet
- 200 gram vlees naar keuze, ik gebruikte rookworst 4,4 khd – 662 kcal – 29,2 eiw – 58,4 vet
- Eventueel een hand taugé
Totaal per kom = 3,7 khd – 262,5 kcal – 10,4 eiw – 22,0 vet
Bereiden
Fruit in wat boter of olie de kerrie of curry madras even licht aan tot het begint te geuren, pas op dat het niet verbrandt, dan wordt het bitter. Schenk het water met de bouillonblokjes erbij en breng aan de kook. Doe de broccoli in kleine roosjes bij de soep en kook tot de broccoli gaar is. Schenk dan de kokosmelk erbij en het vlees naar keuze, warm even door en serveer. Ook lekker met een handje taugé door de soep.