• No products in the cart.

Blog

Pittige linzensoep

Comfort food is een van mijn zwakheden. Niets is zo lekker als een lekkere warme gevulde soep tussen de middag. Deze linzensoep is een van mijn favorieten vanwege zijn pit en het lekkere hartige karakter terwijl linzen zo eiwitrijk en gezond zijn. Voor een liter heb je nodig:

Ingrediënten:

1 ui
1 teentje knoflook
4 tomaten
1 gedroogd chilipepertje (chillie)
175 g gedroogde blonde linzen
4 takjes peterselie
4 takjes verse munt
1 eetlepel olijfolie
2 theelepels paprikapoeder mild
2 vleesbouillontabletten
zout

Linzensoep

Ui en knoflook pellen en snipperen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukjes snijden. Pepertje verkruimelen. Linzen wassen en laten uitlekken.

Bereiden:
In ruime (soep)pan olie verhitten en ui en knoflook zacht fruiten. Stukjes tomaat, pepertje en paprikapoeder toevoegen en geheel nog ca. 1 minuut bakken. 1 liter water en bouillontabletten toevoegen en linzen erdoor mengen. Geheel aan de kook brengen en bouillontabletten laten oplossen. Zodra soep kookt, vuur lager draaien en ca. 55 minuten zachtjes laten sudderen tot linzen zacht zijn. Peterselie en munt fijn hakken. Soep op smaak brengen met zout. Bestrooien met peterselie en munt.

Tip:
Lekker met een plat turks brood en de volgende dag opwarmen is nog lekkerder.