Pompoenbagels
Pompoenbagels
Wat je al niet allemaal kan met groenten! Ik ben verzot op pompoen, niet alleen als groente, maar ook in gebak en broodvervangers. Vandaar deze pompoenbagels. De erythitol is een zoetstof die je online kan krijgen en misschien ook wel bij gezondheidswinkels. Ik vind het heerlijk om de bagels even te grillen en dan te beleggen met gezouten boter, maar ook met roomkaas, rauwe ham en bieslook.
Je kan ze naar smaak zoeter of minder zoet maken, zoeter zijn het bijna gebakjes.
Heb je geen donutvorm kunnen vinden, maak ze dan in een muffinvorm of deze triangelbakvorm.
Ingrediënten
- 50 gram kokosmeel, bijvoorbeeld Aman Prana 2,0 khd – 93,5 kcal – 10 eiw – 5 vet
- 30 gram gemalen blond lijnzaad 3,9 khd – 143,1 kcal – 5,7 eiw – 9,3 vet
- 1 tl bakpoeder 0,7 khd – 2,7 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
- 1/2 tl kaneel
- 1 theelepel pumpkin spice
- 1/8 tl zout
- 1 1/2 tl erythritol (poederzoetstof)
- 3 eieren 0,0 khd – 240 kcal – 21,9 eiw – 17,4 vet
- 120 gram pompoenpuree 2,4 khd – 16,8 kcal – 0,8 eiw – 0,2 vet
- 75 ml amandel- of kokosmelk 0,1 khd – 9,8 kcal – 0,3 eiw – 0,8 vet
- 2 el gesmolten kokosolie of boter 0,0 khd – 269,4 kcal – 0,0 eiw – 30 vet
- 1 tl vanillearoma
- 1 scheutje vloeibare zoetstof
Totaal per stuk bij 6 stuks = 1,5 khd – 129,2 kcal – 6,5 eiw – 10,5 vet
Bereiden
Meng in een kom de kokosmeel met het gemalen lijnzaad, bakpoeder, kaneel, pumpkin spice, zout en erythritol. Dit zijn de droge ingrediënten.
Meng in een andere kom de eieren met de pompoenpuree, kokos- of amandelmelk, gesmolten kokosolie, vanille aroma en vloeibare zoetstof. Dit zijn de natte ingrediënten.
Meng de inhoud van de kommen goed met elkaar met een houten lepel en lepel het beslag in een ingevette donutvorm.
Bak de bagels ongeveer 25 minuten op 175 graden. Laat ze even 10 minuten afkoelen, wip ze daarna uit de vorm en laat ze op een rooster volledig afkoelen.
Corrinna
De kokosmeel kan ik die vervangen door een ander soort meel , want mijn man lust geen kokos
Ineke Bakkum
Wat is pumpkin Spice?
En koop je Pompoen puree kant en klaar. Of moet ik dat zelf maken?
Lijkt me een heerlijk recept.
Wil dat van de week maken.
ineke
Hier vind je de pumpkin spice https://gobento.nl/kruidenmixen/ en pompoenpuree kun je kant en klaar kopen of beter nog : pompoen koken en goed uit wringen/laten lekken dan heb je het zelf gemaakt.
Kristel Leenen
Staan in de oven en ruiken heerlijk, heb gelijk mar dubbel gemaakt, dan kan er ook wat in de vriezer!
Ilse
Mijn pompoenbagels staan in de oven en dat begint hier heerlijk te ruiken!! Een vraagje: deze recepten van de weekmenu’s bestaan die ook in boekvorm? Ik ben al iets ouder en grijp nog liever naar de boeken dan naar de laptop 🙂
Vriendelijk groet. Ilse
Carolien
Fan-tas-tisch!
Va
Hoeveel haal je uit het recept en hoeveel mag je ervan? Ook hoe te bewaren, koelkast?
Bedankt.
Ineke van Oudheusden
In dit geval 6 kleintjes. Ligt aan je vorm. Je mag ervan, zoveel als in jou dagtotaal past. Ik zou er 3 of 4 max nemen. als lunch. Bewaren komt hier nooit voor, maar zo ja, leg ik ze in de vriezer.
Yvonne
Heerlijk! Gemaakt zonder de zoetstoffen en het vanille-aroma en zo lekker dat beleg erop niet nodig is.
matthijs
https://bfy.tw/BDx5
Astrid
dat vraag ik me ook af.
Shahin
Lijkt me lekker, ik ben ook dol op pompoen. Waar haal ik pompoenpuree of hoe maak ik het?