• No products in the cart.

Blog

Pompoenbagels

Pompoenbagels

Pompoenbagels

Pompoenbagels

Pompoenbagels

Wat je al niet allemaal kan met groenten! Ik ben verzot op pompoen, niet alleen als groente, maar ook in gebak en broodvervangers. Vandaar deze pompoenbagels. De erythitol is een zoetstof die je online kan krijgen en misschien ook wel bij gezondheidswinkels. Ik vind het heerlijk om de bagels even te grillen en dan te beleggen met gezouten boter, maar ook met roomkaas, rauwe ham en bieslook.
Je kan ze naar smaak zoeter of minder zoet maken, zoeter zijn het bijna gebakjes.
Heb je geen donutvorm kunnen vinden, maak ze dan in een muffinvorm of deze triangelbakvorm.

Ingrediënten

  • 50 gram kokosmeel, bijvoorbeeld Aman Prana 2,0 khd – 93,5 kcal – 10 eiw – 5 vet
  • 30 gram gemalen blond lijnzaad 3,9 khd – 143,1 kcal – 5,7 eiw – 9,3 vet
  • 1 tl bakpoeder 0,7 khd – 2,7 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 theelepel pumpkin spice
  • 1/8 tl zout
  • 1 1/2 tl erythritol (poederzoetstof)
  • 3 eieren 0,0 khd – 240 kcal – 21,9 eiw – 17,4 vet
  • 120 gram pompoenpuree 2,4 khd – 16,8 kcal – 0,8 eiw – 0,2 vet
  • 75 ml amandel- of kokosmelk 0,1 khd – 9,8 kcal – 0,3 eiw – 0,8 vet
  • 2 el gesmolten kokosolie of boter 0,0 khd – 269,4 kcal – 0,0 eiw – 30 vet
  • 1 tl vanillearoma
  • 1 scheutje vloeibare zoetstof

Totaal per stuk bij 6 stuks = 1,5 khd – 129,2 kcal – 6,5 eiw – 10,5 vet

Bereiden

Meng in een kom de kokosmeel met het gemalen lijnzaad, bakpoeder, kaneel, pumpkin spice, zout en erythritol. Dit zijn de droge ingrediënten.

Meng in een andere kom de eieren met de pompoenpuree, kokos- of amandelmelk, gesmolten kokosolie, vanille aroma en vloeibare zoetstof. Dit zijn de natte ingrediënten.

Meng de inhoud van de kommen goed met elkaar met een houten lepel en lepel het beslag in een ingevette donutvorm.

Bak de bagels ongeveer 25 minuten op 175 graden. Laat ze even 10 minuten afkoelen, wip ze daarna uit de vorm en laat ze op een rooster volledig afkoelen.

 

COMMENTS

  • 25 oktober 2021
    reply

    Corrinna

    De kokosmeel kan ik die vervangen door een ander soort meel , want mijn man lust geen kokos

  • 11 juli 2021
    reply

    Ineke Bakkum

    Wat is pumpkin Spice?
    En koop je Pompoen puree kant en klaar. Of moet ik dat zelf maken?
    Lijkt me een heerlijk recept.
    Wil dat van de week maken.

    • 13 juli 2021
      reply

      ineke

      Hier vind je de pumpkin spice https://gobento.nl/kruidenmixen/ en pompoenpuree kun je kant en klaar kopen of beter nog : pompoen koken en goed uit wringen/laten lekken dan heb je het zelf gemaakt.

  • 28 januari 2021
    reply

    Kristel Leenen

    Staan in de oven en ruiken heerlijk, heb gelijk mar dubbel gemaakt, dan kan er ook wat in de vriezer!

  • 1 juli 2020
    reply

    Ilse

    Mijn pompoenbagels staan in de oven en dat begint hier heerlijk te ruiken!! Een vraagje: deze recepten van de weekmenu’s bestaan die ook in boekvorm? Ik ben al iets ouder en grijp nog liever naar de boeken dan naar de laptop 🙂
    Vriendelijk groet. Ilse

  • 9 oktober 2019
    reply

    Carolien

    Fan-tas-tisch!

  • 9 mei 2018
    reply

    Va

    Hoeveel haal je uit het recept en hoeveel mag je ervan? Ook hoe te bewaren, koelkast?
    Bedankt.

    • 17 mei 2018
      reply

      In dit geval 6 kleintjes. Ligt aan je vorm. Je mag ervan, zoveel als in jou dagtotaal past. Ik zou er 3 of 4 max nemen. als lunch. Bewaren komt hier nooit voor, maar zo ja, leg ik ze in de vriezer.

  • 29 september 2017
    reply

    Yvonne

    Heerlijk! Gemaakt zonder de zoetstoffen en het vanille-aroma en zo lekker dat beleg erop niet nodig is.

  • 12 april 2017
    reply

    Astrid

    dat vraag ik me ook af.

  • 30 april 2016
    reply

    Shahin

    Lijkt me lekker, ik ben ook dol op pompoen. Waar haal ik pompoenpuree of hoe maak ik het?

POST A COMMENT