• No products in the cart.

Blog

preitaart met gehakt

Preitaart met gehakt

preitaart met gehakt

preitaart

Preitaart met gehakt voor ongeveer 3 a 4 personen

Nu de zomer nog een paar dagen wil blijven, heb ik toch m’n zomerprei kunnen oogsten. Al vind ik prei echt heerlijk in de winter, ook in de zomer lust ik het graag. Vaak gebruik ik het door van alles heen, maar dit keer mag de prei de hoofdrol spelen met dank aan Antoinette.

Ingrediënten

  • 800 gram gesneden en gewassen prei 7,6 khd – 58 kcal – 2,8 eiw – 0,6 vet
  • 350 gram (runder) gehakt 0,0 khd – 193,5 kcal – 18,0 eiw – 13,5 vet
  • 150 gram spekjes 0,2 khd – 100 kcal – 6,0 eiw – 8,0 vet
  • 8 dunne plakjes brie 0,0 khd – 71 kcal – 3,4 eiw – 6,4 vet
  • 4 grote eieren 0,0 khd – 80 kcal – 7,3 eiw – 5,8 vet
  • 1 teentje knoflook 0,1 khd – 0,7 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas (of andere pittige kaas) 0,0 khd – 30,3 kcal – 3,0 eiw – 2,0 vet
  • 50 ml room 0,4 khd – 41,9 kcal – 0,3 eiw – 4,4 vet
  • vers gemalen peper en een snufje zout

Totaal : 8,3 khd – 575,4 kcal – 40,8 eiw – 40,7 vet

Bereiding

Begin met het uitbakken van de spekjes. Als die goed knapperig en uitgebakken zijn, kan het gehakt eraan toegevoegd worden. Rul het met wat peper en een uitgeperst teentje knoflook. Daarna voeg je de prei toe en laat je die even slinken /gaar worden bij het gehakt en de spekjes. Klop de eieren luchtig met de room. Ook wat peper toevoegen en een heel klein snufje zout. De Parmezaanse kaas kan er ook doorheen. Schep het prei mengsel in een ovenschaal en giet het mengsel erover/doorheen. Garneer met de plakjes brie, want die smelten dan zo lekker.

20 minuten op 200 graden (normale oven).

Weekmenu 6.

COMMENTS

  • 25 april 2022
    reply

    Mig Ramakers

    Lijkt me yummie..thanks voor delen

  • 6 mei 2019
    reply

    Kaat

    Hoe kunnen er nou zoveel cal. inzitten per persoon? Als je alle ingrediënten bij elkaar optelt zitten er net zoveel in een hele schotel??

      • 2 oktober 2019
        reply

        ireen

        per persoon is het 8,2 khd, 359kcal, 38,2 eiwit en 21,25 vet.

  • 26 juni 2018
    reply

    Super lekker! Voor herhaling vatbaar…

  • 12 mei 2018
    reply

    Marjan Heddes

    Kan ik voor dit recept ei vervanger gebruiken? Ben ei-intolerant. (maakt eten op deze wijze niet makkelijker 😉 )
    En dan de ei-vervanger mengen met de room?
    b.v.d.

    • 12 april 2019
      reply

      anna

      Super lekker, ga ik zeker vaker maken, voor manlief puree erbij gemaakt?

  • 9 mei 2018
    reply

    Mamo

    Kloppen de kh in de prei…bij dit recept? Mijn teller geeft ineens aan dat ik ver boven mijn max zit. Én op internet kom ik op 14 kh per 100 gram. Doe ik iets niet Goed?

  • 30 november 2017
    reply

    Joke

    Vandaag gemaakt! Het was heerlijk! Ook mijn man en mijn broer hebben ervan gesmuld!
    Had er voor hen aardappeltjes bij gebakken, maar dat was achteraf echt niet nodig!

  • 7 november 2017
    reply

    Sandra

    Weer zo’n heerlijk recept. Omdat ik geen vlees eet, heb ik het gehakt vervangen door tonijn uit blik (goed uitgelekt). Eerst de prei in de ovenschaal en daaroverheen de tonijnstukjes. En als laatste het ei/roommengsel.
    Eetsmakelijk voor een visvariant!

  • 12 oktober 2017
    reply

    Melanie

    Weer zo’n heerlijk recept!

    Geen brie en parmezaanse kaas gebruikt maar enkel oude geraspte kaas, en ook kookroom ipv slagroom.

    Wat was dit lekker, wij zijn ook grote eters dus recept zou hier voor 3man maximaal zijn ( Ik heb nog wel over wat niet meer in mn ovenschaal paste.

  • 22 augustus 2017
    reply

    Daphne

    Moet ik de prei ook eerst koken ?

    • 12 september 2017
      reply

      Ellen

      nee Daphne die kun je gewoon meebakken met het gehakt .

  • 8 mei 2017
    reply

    Martha

    Wij vonden het heerlijk alleen geen brie er op gedaan omdat ik dat niet jn huis had maar was toch super lekker

  • 7 april 2017
    reply

    Liezeth

    ik heb de bovenste laag bekleed met plakjes wortelpeterselie (voorgekookt)

  • 8 december 2016
    reply

    Margareth

    Kan ik ook i.p.v. prei broccoli nemen?

    • 8 december 2016
      reply

      Het is gunstiger in de koolhydraten dus het kan. Dat is ook de manier hoe je dingen moet vervangen. Je zoekt uit wat het aantal koolhydraten is en de hoeveelheid die je gaat gebruiken van het alternatief en als dat niet hoger is in totaal dan kan het.

  • 24 augustus 2016
    reply

    yannick

    ik vond t wel lekker (zonder brie),
    maar ik heb persoonlijk niet genoeg aan 1/4 ervan (kan door het ontbreken van de brie komen)

  • 15 mei 2016
    reply

    laura

    Heb hem vanavond gemaakt en gegeten. Hij was heerlijk maar machtig.
    Zelfs mijn zoontje (4,5jaar) vond het heerlijk; en dat zegt heel wat!
    Zeker voor herhaling vatbaar.

  • 3 december 2015
    reply

    danielle

    Heb dit recept gemaakt hoeveel mag je opscheppen of mag alles op

    • 4 december 2015
      reply

      In de beschrijving en bij de ingrediënten staat dat het recept voor 4 personen is. Je mag dus alles van 25% .. of van een kwart… of alles van 1/4 deel 😉

  • 29 november 2015
    reply

    Caroline

    Kun je de preitaart ook de avond van de voren maken en dan pas de volgende dag afbakken?

  • 26 oktober 2015
    reply

    Marianne

    Als ik de preitaart uit de diepvries haal hoe kan ik hem dan het beste weer opwarmen?

    • 26 oktober 2015
      reply

      Ik vermoed ongeveer 20 minuutjes in de oven op 160 graden als deze bevroren is. Misschien gaat het ook in de magnetron maar weet niet precies hoe lang.

  • 6 oktober 2015
    reply

    Amanda

    Ik heb kookroom gebruikt
    Was heerlijk!

  • 18 september 2015
    reply

    Prina

    Hij staat klaar om in de oven te gaan, water loopt nu al in mijn mond!!!!! Wat een heerlijke recepten hebben jullie, ik vind het ook zo fijn dat ik zelf niet meer hoef teverzinnen wat ik moet gaan eten. Geweldig ga zo door!!!!

  • 10 september 2015
    reply

    Laura

    Heerlijk maar wel machtig

  • 8 september 2015
    reply

    mel

    Heb m bijna in de over staan! Ruikt heerlijk alleen vroeg ik mij af…als ik alle waarden optel kom ik uit op 40.7g vet. Is dit echt per persoon of per 4 personen (waarden achter de ingrediënten opgeteld )

  • 18 augustus 2015
    reply

    yvonne

    Heerlijk, kun je deze taart ook invriezen?

  • 6 augustus 2015
    reply

    Inge

    Staat in de oven. Geen room in huis, dus zure room erdoor.. Geen brie in huis, dus geitenkaas gebruikt… Als het niet lekker is ligt dat dus geheel aan mijn inkoop beleid hahaha hoe dan ook: wat en geweldige site hebben jullie. Ik ben er erg blij mee:-)

  • 15 juli 2015
    reply

    cora

    Ik lust geen brie of andere kazen. Een beetje geraspte kaas kan ik wel hebben. Kan ik dat dan gebruiken?

    • 15 juli 2015
      reply

      Natuurlijk kan je dat gebruiken, persoonlijk ben ik gek op kaas, ik zou het dus weer minder lekker vinden.

    • 24 juli 2015
      reply

      Sandra

      Cara, ik lust ook geen kaas. Heb je m nog gemaakt en smaakte hij zonder de kaas ook lekker?

  • 22 april 2015
    reply

    Simone

    Spreken ze over zure room of slagroom?

      • 22 augustus 2017
        reply

        Nikie

        Welke slagroom wordt dan gebruikt als ik vragen mag? Hier staat 0,4 kh voor 50 gram dus dat is 0,8 kh voor 100 gram. Ik kan alleen maar slagroom vinden van 3,3 kh per 100 gram. Alvast bedankt!

  • 22 februari 2015
    reply

    elly

    Dat is niet mijn vraag hoeveel ik mag maar hoeveel er in dit recept zitten. Zou handig zijn als de voedingswaarden erbij zou staan

    • 10 maart 2017
      reply

      Hennie

      Staat onderaan het recept. 8.3 khd

  • 21 februari 2015
    reply

    elly

    Hoeveel koolhydraten zitten er in dit recept?

  • 8 september 2014
    reply

    yvonne

    Hij is zo ontzettend lekker en best machtig je heb niet het gevoel dat je nog wat mist
    Op deze manier is afvallen niet moeilijk

POST A COMMENT