• No products in the cart.

Blog

preitaart met gehakt

Preitaart met gehakt

preitaart met gehakt

preitaart

Preitaart met gehakt voor ongeveer 3 a 4 personen

Nu de zomer nog een paar dagen wil blijven, heb ik toch m’n zomerprei kunnen oogsten. Al vind ik prei echt heerlijk in de winter, ook in de zomer lust ik het graag. Vaak gebruik ik het door van alles heen, maar dit keer mag de prei de hoofdrol spelen met dank aan Antoinette.

Ingrediënten

  • 800 gram gesneden en gewassen prei 7,6 khd – 58 kcal – 2,8 eiw – 0,6 vet
  • 350 gram (runder) gehakt 0,0 khd – 193,5 kcal – 18,0 eiw – 13,5 vet
  • 150 gram spekjes 0,2 khd – 100 kcal – 6,0 eiw – 8,0 vet
  • 8 dunne plakjes brie 0,0 khd – 71 kcal – 3,4 eiw – 6,4 vet
  • 4 grote eieren 0,0 khd – 80 kcal – 7,3 eiw – 5,8 vet
  • 1 teentje knoflook 0,1 khd – 0,7 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas (of andere pittige kaas) 0,0 khd – 30,3 kcal – 3,0 eiw – 2,0 vet
  • 50 ml room 0,4 khd – 41,9 kcal – 0,3 eiw – 4,4 vet
  • vers gemalen peper en een snufje zout

Totaal : 8,3 khd – 575,4 kcal – 40,8 eiw – 40,7 vet

Bereiding

Begin met het uitbakken van de spekjes. Als die goed knapperig en uitgebakken zijn, kan het gehakt eraan toegevoegd worden. Rul het met wat peper en een uitgeperst teentje knoflook. Daarna voeg je de prei toe en laat je die even slinken /gaar worden bij het gehakt en de spekjes. Klop de eieren luchtig met de room. Ook wat peper toevoegen en een heel klein snufje zout. De Parmezaanse kaas kan er ook doorheen. Schep het prei mengsel in een ovenschaal en giet het mengsel erover/doorheen. Garneer met de plakjes brie, want die smelten dan zo lekker.

20 minuten op 200 graden (normale oven).

Weekmenu 6.