• No products in the cart.

Blog

Promotie in groepen of op Gobento

Promotie via Gobento kanalen.

Als je de link van deze pagina van ons hebt gekregen dan stelde je waarschijnlijk de vraag of je een linkje naar jouw groep of Facebook pagina mag plaatsen, een product wil promoten of een website. Lees deze pagina goed, dat scheelt teleurstelling en miscommunicatie.

Op zich staan we daar positief tegenover. Hoe meer content, receptjes of informatie voor onze leden hoe beter. We stellen echter wel een paar spelregels op.

Waarom?

Wij zijn begonnen, begin 2014. Het grootste gedeelte doen we dit met 4 personen en samen steken wij in het beheer van de groepen en in het verstrekken van informatie vele uren per dag. Op die moeite en het resultaat kan jij meeliften, maar niet zomaar. Wij verwachten er iets evenredigs voor terug.

We hebben erg veel last van spammers, opportunisten en verkopers. Ook hebben we in het verleden promotie van groepen toegestaan waar later een erg negatieve sfeer ontstond waar wij niet mee geassocieerd willen worden. Daarom  is enige regulering nodig. Erg belangrijk voor ons is dat onze leden niet aan verkeerde commercie worden blootgesteld of verkeerde informatie.

Overleg

Alle uitingen gaan in overleg. Ook willen wij van tevoren de tekst zien. Omdat we met 6 beheerders zijn hebben wij ook even de tijd nodig om het onderling te communiceren. Zegt een van ons ja, plaats jij jouw link 3 seconden later dan loop je het risico dat het meteen wordt weggehaald. Als wij eenmaal toestemming geven betekend dit niet dat het voor de volgende keren wel goed zit. We maken duidelijke afspraken, bij twijfel, niet plaatsen maar vraag het even.

Wat wij van jou verwachten

 • berichten beginnen niet met “Met toestemming van….”
 • berichten worden niet ge-upt
 • leden worden niet benaderd via pb
 • links bevatten geen “clickbait
 • promotors houden rekening bij recepten of deze geschikt zijn voor de groep betreft voedingswaardes
 • geen andere Facebook accounts gebruiken dan afgesproken.
 • pagina’s die bij ons promoten modereren negativiteit over onze groep (weghalen en ban)

Die laatste is echt een dealbreaker!!!

Waar wij niet van houden

En waar je dus ook geen kans maakt om toestemming te krijgen voor promotie;

 • recepten pagina’s die als doel hebben een (e-)boek te verkopen
 • dieet producten die niet aansluiten bij onze pagina’s
 • een vinger geven en je hand kwijtraken, het moet van twee kanten komen.
 • niet eerlijk zijn over jouw motieven. Kom niet aan met “Ik wil graag andere mensen helpen … ” wat zijn jouw motieven, wees eerlijk wij lopen al wat jaartjes mee op het wereldwijde interweps. (zie Motivatie alinea hier onder)

Wat we echt niet doen….

Promotie en oproepen om bij andere groepen te komen.

Ruilen

Eerder hebben wij jou verteld hoeveel moeite en tijd wij in dit project steken. Verzin gewoon een leuk tegenbod om de exposure in onze media te ruilen. Stel je hebt een leuke website met recepten, maak dan de lunchrecepten klaar in een Monbento bentobox en link naar ons winkeltje.

Misschien heb je een Facebook  pagina of groep, link dan naar onze recepten, groepen en weekmenu’s. We snappen dat niet alle beginnende groepen, Facebook pagina’s of websites zo groot zijn als die van ons. Een ruil in promotie zal dus niet helemaal evenredig zijn. Maar verzin zelf gewoon iets leuks, iets ludieks, ga niet vragen aan ons “Maar wat dan?” jij wilt namelijk graag iets 😉 Verplaats jezelf in ons, bedenk dan wat goed voor ons is en stel dat voor.

Winacties

Liever niet. Onze ervaring is dat dit totaal niets bijdraagt aan onze verkopen in de winkel en het alleen maar leuk is voor degene die Sinterklaas mag spelen met onze spullen of gratis exposure voor eigen spullen krijgt. Wat we wel graag doen bij bloggers of pagina’s is een Bentobox sturen waar gerechtjes in gemaakt worden. Veel leuker! Uiteraard met duidelijke afspraken.

Praktische informatie

De volgende Facebook accounts zijn beheerders in onze media kanalen

Voorstellen kunnen naar info@gobento.nl Ons bereik is ongeveer 350.000 leden (groepen, FB pagina’s en nieuwsbrief abonnees).

Mailing

Leuke initiatieven kunnen natuurlijk altijd mee in een mailing van ons. Deze wordt erg goed gelezen en gaat naar 35.000 leden (aantal groeit, dit is augustus 2020) Lever een leuke alinea aan en een foto of plaatje.

Bloggers

Ben je een blogger en wil je een product review doen? Vinden we leuk en we sturen je graag wat op. Nog liever zien we jouw lunch daar in. Stuur ons een berichtje met een voorstel naar info@gobento.nl Uiteraard wordt jouw blogpost gedeeld door ons in de geschikte groep. Wij hebben namelijk een koolhydraat arme groep waar de recepten wel koolhydraat arm moet zijn. Weet je niet wat dit is? Lees dan deze pagina!

Motivatie

Vertel in jouw voorstel ook jouw motivatie. Verdien je muntjes via Blogsociety, Mytaste, Thenewfood of heb je 101 trackers op jouw website of wat voor netwerk dan ook, meld het even erbij. Wat is jouw verdien model of wat is jouw motivatie.

Ondernemer, workshop-hosts, etc

Niet iedereen is blogger of recepten maker. Soms krijgen we ook vragen of men workshops mag aankondigen, eetclubjes, KH-arme reizen ga zo maar door. Superleuk, doe ons een voorstel. Denk bij alles, wat is goed voor mij en wat is goed voor de groepen en pagina’s van Gobento.

Succes!

EDIT december 2016

Helaas denken veel mensen die deze pagina lezen dat ze het maximale uit kunnen onderhandelen. Nogmaals, het moet je gegund worden en doe tenminste je best, kom niet met…. “ik plaats een linkje naar jullie”… really? Wij weten prima zelf hoe SEO werkt.

Ook zullen wij de “meeliftende” partij een overeenkomst aanbieden zodat men zich aan de afspraak houdt. Helaas is dit nodig gebleken, je weet wel, vinger…hand…

Bedenk eerst hoe Gobento (Of Ketoclub) uit jouw actie voordeel haalt. Neem als uitgangspunt dat je Gobento en Ketoclub meer voordeel gunt dan je zelf, alleen dan maakt je een kans. Niet andersom.