• No products in the cart.

Blog

Witlofsoep

Romige witlofsoep

Romige witlofsoep

Witlofsoep

Witlofsoep

Een lekker verwarmend soepje, je kunt met werkelijk alle groenten soep maken! Ik vind het lekker om de soep op smaak te brengen met een klein snufje chilipoeder, als tegenstelling met de romige structuur.

Ingrediënten voor 3 kommen

  • 3 stronken witlof 7,2 khd – 57 kcal – 3,9 eiw – 0,6 vet
  • 150 gram ham, in reepjes 3,3 khd – 195 kcal – 27,3 eiw – 8,7 vet
  • 50 ml (3 eetlepels) room 1,5 khd – 167,5 kcal – 1,0 eiw – 17,5 vet
  • 3/4 liter water
  • 2 kippenbouillonblokjes 2,0 khd – 18 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • wat chilivlokken
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • eventueel wat bieslook

Totaal per kom = 4,7 khd – 145,8 kcal – 10,7 eiw – 8,9 vet

Bereiden

Snij de witlof in kleine stukjes en bak ze in wat boter of olie samen met de tijm en chili tot het vocht verdampt is en ze beginnen te kleuren. Giet het water samen met de bouillonblokjes erbij en breng aan de kook. Bak ondertussen de ham uit in een koekenpan. Als de witlof gaar is, neem je een paar eetlepels witlof uit de pan en hou apart. De rest van de soep pureer je met de staafmixer. Doe de overige witlof weer in de pan, samen met de room en de ham. Garneer eventueel met wat fijngeknipte bieslook.

COMMENTS

  • 2 juni 2018
    reply

    Evelyne

    Als je er geen ham bij wilt mag je dan de room erzo in doen voor jje het mix . of moet je dan gewoon nog wat witloof bakken en dan de room in doen voor je die in de soep doet

  • 4 januari 2018
    reply

    Trijn

    heel lekker. ik maak deze soep regelmatig

  • 28 september 2017
    reply

    carolien

    Kun je deze soep ook invriezen.
    Ik heb crème fraiche gebruikt ipv slagroom

    • 29 september 2017
      reply

      Ik denk dat het geen probleem is. Wel langzaam opwarmen en niet hard laten koken bij het opwarmen.

  • 9 februari 2017
    reply

    Evelyn

    Bij gebrek aan Chili vlokken 1tl Mexicaanse kruiden gebruikt. En 1 blokje groentebouillon ipv kip. Erg lekker!

  • 2 oktober 2016
    reply

    Ineke

    Was zeker lekker en een blokje bouillon is ook voldoende. Wat mij betreft zonder Chili maar smaken verschillen 😉

  • 29 september 2016
    reply

    Natasja

    mmmm heerlijk, idd erg verrassend die chili bij dat romige! deze ga ik zeker vaker maken.
    ik had blikham gebruikt, erg lekker en ipv tijm (potje was leeg en plantje dood) marjolein.

  • 16 september 2016
    reply

    Ellen

    waar vind je chilivlokken?

  • 17 mei 2016
    reply

    Betty

    Ook ik heb de witlofsoep gemaakt en dit is voor mij,zeker weten, een blijvertje.
    In plaats van ham reepjes heb ik de blokjes genomen zodat het nu net lijkt alsof je croutons in de soep hebt zitten.
    Voor de tijd bovenstaande recensie gelezen en maar 1 bouillon blokje genomen en dat was voor mij voldoende.

  • 12 april 2016
    reply

    Gonny Krouwer

    Goedemiddag
    Heel lekker maar een beetje te zout. Volgende x maar 1 blokje kippenbouillon erin. Maar zeker voor herhaling vatbaar.

POST A COMMENT