
Romige witlofsoep
Romige witlofsoep

Witlofsoep
Een lekker verwarmend soepje, je kunt met werkelijk alle groenten soep maken! Ik vind het lekker om de soep op smaak te brengen met een klein snufje chilipoeder, als tegenstelling met de romige structuur.
Ingrediënten voor 3 kommen
- 3 stronken witlof 7,2 khd – 57 kcal – 3,9 eiw – 0,6 vet
- 150 gram ham, in reepjes 3,3 khd – 195 kcal – 27,3 eiw – 8,7 vet
- 50 ml (3 eetlepels) room 1,5 khd – 167,5 kcal – 1,0 eiw – 17,5 vet
- 3/4 liter water
- 2 kippenbouillonblokjes 2,0 khd – 18 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
- wat chilivlokken
- 1 theelepel tijmblaadjes
- eventueel wat bieslook
Totaal per kom = 4,7 khd – 145,8 kcal – 10,7 eiw – 8,9 vet
Bereiden
Snij de witlof in kleine stukjes en bak ze in wat boter of olie samen met de tijm en chili tot het vocht verdampt is en ze beginnen te kleuren. Giet het water samen met de bouillonblokjes erbij en breng aan de kook. Bak ondertussen de ham uit in een koekenpan. Als de witlof gaar is, neem je een paar eetlepels witlof uit de pan en hou apart. De rest van de soep pureer je met de staafmixer. Doe de overige witlof weer in de pan, samen met de room en de ham. Garneer eventueel met wat fijngeknipte bieslook.