• No products in the cart.

Blog

Rösti van koolraap

Rösti van koolraap

Rösti van koolraap

Rösti van koolraap

Rösti van koolraap

Heerlijk: rösti! Nu we geen aardappels meer eten, kun je lekker rösti maken van koolraap, wintergroente bij uitstek. Rasp de koolraap met een blokrasp of makkelijk met de grove rasp van de keukenmachine. Johannesbroodpitmeel is een koolhydraatarme vervanger voor maïzena. Je hebt er niet veel van nodig om gerechten te binden, je kunt er warme én koude gerechten mee binden. Zelfs ragout kun je er mee maken. Let wel op dat je niet de babyvoedingvariant neemt, die zit vol toevoegingen en dus koolhydraten. Serveer de rösti met een stukje vlees of vis en wat groene frisse salade.

Ingrediënten rösti voor 2 à 3 personen

  • 1 koolraap 14 khd – 91 kcal – 7 eiw – 0,0 vet
  • 3 eieren 0,0 khd – 240 kcal – 21,9 eiw – 17,4 vet
  • paprika- en chilipoeder of rozemarijn en zwarte peper
  • 1 volle theelepel Johannesbroodpitmeel 0,0 khd – 11 kcal – 0,3 eiw – 0,0 vet
  • zout en peper

Ingrediënten saus

  • 2 eetlepels mayonaise 0,0 khd – 220 kcal – 0,4 eiw – 24 vet
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt 1,0 khd – 36,6 kcal – 1,4 eiw – 3,2 vet
  • 2 fijngehakte augurkjes (Kesbeke of zuur) 0,4 khd – 4,4 kcal – 0,4 eiw – 0,0 vet
  • 1 eetlepel fijngehakte kappertjes 0,8 khd – 6,6 kcal – 0,4 eiw – 0,1 vet
  • zout en peper

Totaal per persoon = 5,4 khd – 203,2 kcal – 10,6 eiw – 14,9

Bereiden

Schil de koolraap met een groot mes, snij in stukken en kook die stukken net gaar in 10 à 15 minuutjes. Laat even goed uitdampen en rasp grof met de keukenmachine of handrasp. Meng het rasp met de overige ingrediënten en laat even rusten.

Bak in een koekenpan met boter kleine platgedrukte hoopjes mooi bruin. Keer ze voorzichtig met een spatel en bak aan de andere kant ook bruin.

Meng de ingrediënten voor de saus en serveer bij de rösti.