• No products in the cart.

Blog

Rösti van koolraap

Rösti van koolraap

Rösti van koolraap

Rösti van koolraap

Rösti van koolraap

Heerlijk: rösti! Nu we geen aardappels meer eten, kun je lekker rösti maken van koolraap, wintergroente bij uitstek. Rasp de koolraap met een blokrasp of makkelijk met de grove rasp van de keukenmachine. Johannesbroodpitmeel is een koolhydraatarme vervanger voor maïzena. Je hebt er niet veel van nodig om gerechten te binden, je kunt er warme én koude gerechten mee binden. Zelfs ragout kun je er mee maken. Let wel op dat je niet de babyvoedingvariant neemt, die zit vol toevoegingen en dus koolhydraten. Serveer de rösti met een stukje vlees of vis en wat groene frisse salade.

Ingrediënten rösti voor 2 à 3 personen

  • 1 koolraap 14 khd – 91 kcal – 7 eiw – 0,0 vet
  • 3 eieren 0,0 khd – 240 kcal – 21,9 eiw – 17,4 vet
  • paprika- en chilipoeder of rozemarijn en zwarte peper
  • 1 volle theelepel Johannesbroodpitmeel 0,0 khd – 11 kcal – 0,3 eiw – 0,0 vet
  • zout en peper

Ingrediënten saus

  • 2 eetlepels mayonaise 0,0 khd – 220 kcal – 0,4 eiw – 24 vet
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt 1,0 khd – 36,6 kcal – 1,4 eiw – 3,2 vet
  • 2 fijngehakte augurkjes (Kesbeke of zuur) 0,4 khd – 4,4 kcal – 0,4 eiw – 0,0 vet
  • 1 eetlepel fijngehakte kappertjes 0,8 khd – 6,6 kcal – 0,4 eiw – 0,1 vet
  • zout en peper

Totaal per persoon = 5,4 khd – 203,2 kcal – 10,6 eiw – 14,9

Bereiden

Schil de koolraap met een groot mes, snij in stukken en kook die stukken net gaar in 10 à 15 minuutjes. Laat even goed uitdampen en rasp grof met de keukenmachine of handrasp. Meng het rasp met de overige ingrediënten en laat even rusten.

Bak in een koekenpan met boter kleine platgedrukte hoopjes mooi bruin. Keer ze voorzichtig met een spatel en bak aan de andere kant ook bruin.

Meng de ingrediënten voor de saus en serveer bij de rösti.

 

COMMENTS

  • 25 oktober 2017
    reply

    Lenneke

    Erg lekker! Iets veranderd: geen hele koolraap te krijgen alhier, wel de frietjesvorm (voorgesneden dus). Heb deze na het koken in kleine blokjes gesneden. En de rondjes wat gemaakt. En in plaats van Johannesbroodpitmeel phylliumvezels gebruikt. Lekker recept en makkelijk uit te voeren.

    • 6 december 2017
      reply

      Janine

      Hoi Lenneke, was mijn vraag inderdaad of het joh.broodpitmeel ook vervangen kon worden. Blijkbaar dus door de psylliumvezels… die heb ik nog staan namelijk! Dan kan ik voor vanavond aan de slag zonder nog naar de winkel te hoeven. Heb je dan net zoveel van de vezels gebruikt als het recept voorschrijft voor j.b.pitmeel?
      Zou ik ook walnotenmeel hiervoor kunnen gebruiken?

  • 22 januari 2017
    reply

    Als ik bij de weekmenu,s kijk staat er bv bij ontbijt lijnzaadckracker mag ik er daar dan 1 van of meer

  • 22 januari 2017
    reply

    Ik ben gek op yoghurt hoeveel mag ik,hiervanngebruiken

  • 11 november 2016
    reply

    Leonie

    Wat is de toegevoegde waarde van johannesbroodpitmeel? Kan ik het ook weglaten of vervangen?

    • 22 maart 2017
      reply

      Ria Agterberg

      dat is een bindmiddel

  • 7 februari 2016
    reply

    Nicold

    Lijkt me een heerlijk recept. Waar kun je Johannesbroodpitmeel kopen? De variant voor babies vind ik bij t Kruidvat maar ik ben op zoek naar de variant zonder de toevoegingen. Kan iemand mij op weg helpen? Dank en groetje, Nicole

      • 14 februari 2016
        reply

        Nicold

        Gevonden, dank voor je reactie!

POST A COMMENT