• No products in the cart.

Blog

Roti kip

Roti kip filet met boontjes

Lekkere roti met boontjes en kipfilet (kan ook met pootjes) en een ei pannenkoekje.

Ingrediënten

  • 200 gram boontjes of kouseband 10 khd – 78 kcal – 4,0 eiw – 0,8 vet
  • 1 kipfilet 0,0 khd – 138 kcal – 29,1 eiw – 2,3 vet
  • roti kruiden
  • 2 eieren 0,0 khd – 160 kcal – 14,6 eiw – 11,6 vet
  • gedroogd pepertje of chilipoeder
  • 1 teen knoflook 0,56 khd – 2,8 kcal – 0,12 eiw – 0,0 vet
  • ½ ui 2,0 khd – 11,1 kcal – 0,4 eiw – 0,0 vet
  • 1 eetlepel crème fraîche 0,3 khd – 50,3 kcal – 0,3 eiw – 5,3 vet
  • snufje peper
  • snufje komijn poeder

Totaal: 12,9 khd – 296,2 kcal – 48,5 eiw – 20 vet

Bereiden

Neem 1 eetlepel rotikruiden en vermeng dit met olie in een kom, zo maak je de marinade. Snij de kip in stukjes en leg ze in de marinade. Dan de boontjes doppen en even 10 tot 15 minuutjes koken, kijk of ze gaar zijn want soms gaat het sneller. Laat de boontjes goed uitlekken in een vergiet na het koken en ga verder met een uitje en knoflook fruiten in wat olie, het pepertje, 2 lepels rotikruiden erbij, ook even aanfruiten en dan kan de kip er ook bij.

Zodra de kip gaar is kunnen de boontjes er doorheen. Doe er een klein beetje water bij en laat het dan nog 5 minuten pruttelen. Onder het gepruttel klop je de eieren op, vermengd met de eetlepel crème fraîche, wat peper, zout en komijn. Bak daar kleine “pannenkoekjes” van en je hebt een koolhydraat arme roti-plaat.

Op tafel kan je de roti samenstellen.

Terug naar het weekmenu.

COMMENTS

  • 28 juni 2020
    reply

    Dorethe Giese

    Welke olie gebruiken jullie voor de marinade

  • 12 januari 2020
    reply

    Lisette

    Heb een vraag over de waardes?
    Als ik alles in vul van het avondeten in mijn app dan zit ik met de khd alleen al op dr 27, en dan heb ik de rest nog niet bij op getelt.
    Kunnen jullie mij vertellen waar het dan in zit

  • 14 september 2019
    reply

    Mientje

    Misschien domme vraag maar wat voor pannekoekjes zijn het eigenlijk

  • 31 januari 2019
    reply

    linda

    200 gram boontjes ga jij dus uit van rauwe boontjes, want gekookt verliest de spercieboon khd.

  • 3 november 2018
    reply

    Marian

    Wow, dit was lekker! Ik heb de roti kruidenmix zelf gemaakt, dankjewel Yolanda voor het delen!

  • 4 oktober 2018
    reply

    Marly

    Ik heb inderdaad ook gezien dat er veel koolhydraten in de rotikruiden zitten. Hebben jullie een tip van welk merk er de minste inzitten? Kortom welke raden jullie aan? Wellicht kan ik online ergens bestellen. Ben al bij verschillende supermarkten geweest maar ze hebben dan maar 1 merk of helemaal niet.

    • 26 september 2019
      reply

      Gea

      Hmmm, misschien een rare vraag…
      Bij de ingrediënten staat ook ‘een gedroogd pepertje of chilipoeder’, deze kom ik echter niet meer tegen in de ‘bereiding’…?

  • 14 september 2018
    reply

    Ria

    Wat is roti? Kennen dit woord niet in België. 🤔

  • 17 juni 2018
    reply

    Yolanda

    Heerlijk gerecht, genoten. Heb zelf mijn eigen rotikruiden gemaakt. Recept toegevoegd, hoop dat dit mag.

    2 el kerrie (Surinaamse Massala)
    1 el paprikapoeder (zoet)
    1 el knoflookpoeder
    2 tl komijnzaad (Djintan)
    1 tl peper
    1 tl zout

    • 18 juni 2018
      reply

      Hoeveel koolhydraten zitten er in de ingrediënten die je hebt toegevoegd? (moet je je dan afvragen en dan weet je het antwoord op de vraag 😉 )

  • 13 juni 2018
    reply

    Ria

    Ik heb het vandaag gemaakt heerlijk wel ook nog een eitje gekookt en bij de laatste 5 minuten bij de kip en boontjes gedaan heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar ook geen roti kruiden maar tandorie marsalla gebruikt. Eet smakelijk

  • 23 februari 2018
    reply

    linda

    voor 5 volwassen personen 600 gr sperziebonen en 400 gr koolraap gebruikt + 600 gr kipfilet. was ruim voldoende en erg lekker!

  • 14 januari 2018
    reply

    Heeeeeerlijk was t ,echt lekker ,ik had geen roti kruiden maar heb er shoarma kruiden voor gepakt ervoor en t was echt heeeeeerlijk

  • 4 september 2017
    reply

    Irene

    Heb gezien dat er in de roti kruiden behoorlijk veel koolhydraten zitten. En je gebruikt al 3 eetlepels per keer, is dat niet erg veel?

    • 5 september 2017
      reply

      Dan moet je een variant nemen zonder suiker. Daar zitten weinig KH in.

  • 1 september 2017
    reply

    Peggy

    Wat was dit lekker zeg!!! Met de weekmenu’s is het elke dag een feestje. Heel erg bedankt!

  • 22 april 2017
    reply

    Guuske

    Is dit voor 1 persoon ?? Heb het vandaag gemaakt en het was superlekker.Echt voor herhaling vatbaar.

  • 11 februari 2017
    reply

    m.schagt

    wat een leuk recept, dat wordt smullen dit weekend!

  • 15 januari 2017
    reply

    Yess

    Dit gerecht zou massela kip koussenband moeten heten, daar roti de Naam is van de plaat. Vervang ook is de koussenband met kool is erg lekker. Verder een ei koken en daarna opbakken in massela kruiden heerlijk.

  • 6 november 2016
    reply

    Rita

    Het was heerlijk ik word nog eens een keukenprinses..
    Dank je voor deze heerlijke recepten

  • 1 augustus 2016
    reply

    ing

    Ik gebruik altijd de Hindoestaanse curry massala. Bij Ah en toko te halen. Heerlijk!

  • 30 mei 2016
    reply

    Victoria

    Ik heb mijn roti kruiden bij de toko gehaald. De Hindoestaanse. Ik ga het vanavond voor het eerste maken. Wordt vervolgd.

  • 22 mei 2016
    reply

    Caroline

    Hebben jullie kant en klare roti kruiden. Ik had Jonny Boer kruiden toen was het best pittig. Misschien iemand tips

    • 31 mei 2016
      reply

      Victoria

      Ik heb mijn roti kruiden bij de toko gehaald. De Hindoestaanse. Ik ga het vanavond voor het eerste maken. Wordt vervolgd.

      • 22 juli 2018
        reply

        Ik heb mijn roti kruiden zelf gemaakt!!

    • 22 januari 2017
      reply

      Pieter Pellikaan

      Je kunt ook massala kerrie gebruiken. Is een surinaamse kerrie die iets minder scherp en iets zoeter is dan de gewone kerrie.
      Is gewoon in de supermarkt verkrijgbaar als er geen toko bij je in de buurt is.

  • 25 november 2015
    reply

    Wendy

    Wat was dit lekker! Voor herhaling vatbaar!
    Ik heb alleen geen crème fraiche door de eieren gedaan. Maar smaakte prima!

    • 4 maart 2016
      reply

      Bri

      Wat was dit heerlijk zeg het hele gezin heeft zitten smullen . Ik heb zelf nog een halve koolraap in kleine stukjes gekookt en toegevoegd voor het aardappel effect in de roti en in verhouding iets minder sperzieboon .

      • 29 april 2017
        reply

        Anja

        In plaats van de aardappel zou je wellicht wortelpeterselie kunnen gebruiken?

POST A COMMENT