• No products in the cart.

Blog

Salade caprese met tomaat en mozzarella ontbijt

 

Salade caprese

Deze vind ik zelf heerlijk. Dokter Frank zegt dat het erg eiwitrijk is, das mooi meegenomen. De salade caprese is makkelijk de maken en omdat ik eieren echt beu ben zoek ik vaak naar alternatieven daarvoor.

Ingrediënten

  • 1 tomaat 2,1 khd – 15,4 kcal – 0,4 eiw – 0,35 vet
  • ½ bolletje mozzarella 1,3 khd – 156 kcal – 10,6 eiw – 11,3 vet
  • blaadjes basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie 0,0 khd – 80 kcal – 0,0 eiw – 9,1 vet
  • wat peper en zout
  • eventueel 1 theelepel azijn

Totaal: 3,4 khd – 251,4 kcal – 11 eiw – 20,8 vet

Bereidingswijze

Snij de tomaat en het halve bolletje mozzarella in plakjes en giet de olie erover. Ook de basilicum mag er bij. Wat peper en een snufje zout en voor de liefhebber wat azijn. Zelf hou ik daar niet van. Het originele recept voor een caprese is met balsamico azijn maar daar blijf ik af, zit veel suiker in en is dus niet geschikt voor een koolhydraatarme eetwijze.

Heb je hier niet genoeg aan dan vul je het aan met 1 ei of met wat gerookte kip.

Kies hier je tussendoortjes.

Weekmenu 1.
Weekmenu 4.
Weekmenu 6.

COMMENTS

  • 18 mei 2019
    reply

    Mirjam

    Tja en dan lust je geen Tomaten. Dieeten wordt altijd heel moeilijk gemaakt door al de toegevoegde tomaten in de recepten. 🙁 🙁 En recepten bij weekmenu’s werken toch het beste in dezelfde combinatie omdat die de voedingsstoffen van die dag aangeven en aanhouden. En ja eens wat anders dan ei of yoghurt is zeker waar. IS komkommer een alternatief voor de tomaat in dit geval?

  • 16 januari 2019
    reply

    Jacqueline

    Ik vond het weinig

  • 10 januari 2019
    reply

    Marian

    Ik schrik dat er bij dit gerecht staat dat basalmico azijn teveel suiker bevat en dat je dit beter mijden kunt. Ik volg deze dag menu’s en op vele dagen staat er dat ik deze azijn moet gebruiken. Is het nu wel oké om te gebruiken als het er staat of beter van niet.

    • 11 januari 2019
      reply

      Matthijs

      Een paar drupjes of anders neem je een andere azijn. Geen plons. Dat is niet handig.

  • 19 april 2017
    reply

    Elly Heezius

    Hoeveel gram is een half bolletje mozzarella? Ik heb een vrij grote ‘bol’ mozzarella en die weegt ruim 200 gram.

  • 1 januari 2016
    reply

    Joke

    Mag het ook anders dan mozzarella zijn bij witte kaas of feta kaas wand mozzarella kaas lust ik niet

    • 1 januari 2016
      reply

      Hoi Joke,

      Ik denk dat je beter een ander gerechtje kunt uitzoeken. De mozzarella weglaten is net zoiets als de tomaten uit tomatensoep weglaten.

      Je kunt uiteraard altijd iets vervangen met wat anders dat niet meer koolhydraten bevat dan het vervangen ingrediënt.

  • 20 november 2015
    reply

    Marianne Post

    De officiële inhoud van een eetlepel is 15 ml. Dat komt niet overeen met de eetlepels die jullie gebruiken. Ik vind dat nogal verwarrend omdat ik er pas na een tijdje achter kwam dat dit zo was…

      • 26 november 2015
        reply

        Marianne Post

        Nou, als ik naar de caloriewaarde kijk van een eetlepel olijfolie, dan zie daar in bovenstaand recept bijvoorbeeld 80 kcal staan (voor een eetlepel olijfolie). 15 (gram) keer 9 (caloriewaarde gram vet) is toch geen 80?

        En op zich boeit me de caloriewaarde niet zo maar ik gebruik bepaalde medicijnen waardoor ik de waarde wel moet weten… 🙂

        Dat is niet alleen in dit recept zo maar in meerdere recepten uit week 1.

POST A COMMENT