Salade caprese met tomaat en mozzarella ontbijt
Salade caprese
Deze vind ik zelf heerlijk. Dokter Frank zegt dat het erg eiwitrijk is, das mooi meegenomen. De salade caprese is makkelijk te maken en omdat ik eieren echt beu ben, zoek ik vaak naar alternatieven daarvoor.
Ingrediënten
- 1 tomaat 2,1 khd – 15,4 kcal – 0,4 eiw – 0,35 vet
- ½ bolletje mozzarella 1,3 khd – 156 kcal – 10,6 eiw – 11,3 vet
- blaadjes basilicum
- 1 eetlepel olijfolie 0,0 khd – 80 kcal – 0,0 eiw – 9,1 vet
- wat peper en zout
- eventueel 1 theelepel azijn
Totaal: 3,4 khd – 251,4 kcal – 11 eiw – 20,8 vet
Bereidingswijze
Snij de tomaat en het halve bolletje mozzarella in plakjes en giet de olie erover. Ook de basilicum mag er bij. Wat peper en een snufje zout en voor de liefhebber wat azijn. Zelf hou ik daar niet van. Het originele recept voor een caprese is met balsamico azijn maar daar blijf ik af, zit veel suiker in en is dus niet geschikt voor een koolhydraatarme eetwijze.
Heb je hier niet genoeg aan dan vul je het aan met 1 ei of met wat gerookte kip.
Kies hier je tussendoortjes.
Annelies
Mijn man en ik starten morgen met het 6e weekmenu en het bevalt ons erg goed. Ik had al eerdere ervaring met GOK en was de vele recepten met eieren en kaas een beetje beu. Deze site geeft super nieuwe gerechten en heerlijke variatie. Bedankt voor het vele werk dat hier in zit!! Zelf kook ik de recepten 4-dubbel zodat mijn man en ik een gerecht twee keer per week eten. Onze dochter eet van onze hoeveelheden mee. Zo hoef ik op de dagen dat ik werk alleen wat uit de koelkast op te warmen. Zelfs de boodschappen sla ik op, zodat ik om de paar weken alleen maar hoef te kopiëren en plakken met de boodschappen. Gemak dient de mens!! 🙂
Mirjam
Tja en dan lust je geen Tomaten. Dieeten wordt altijd heel moeilijk gemaakt door al de toegevoegde tomaten in de recepten. 🙁 🙁 En recepten bij weekmenu’s werken toch het beste in dezelfde combinatie omdat die de voedingsstoffen van die dag aangeven en aanhouden. En ja eens wat anders dan ei of yoghurt is zeker waar. IS komkommer een alternatief voor de tomaat in dit geval?
Jacqueline
Ik vond het weinig
Marian
Ik schrik dat er bij dit gerecht staat dat basalmico azijn teveel suiker bevat en dat je dit beter mijden kunt. Ik volg deze dag menu’s en op vele dagen staat er dat ik deze azijn moet gebruiken. Is het nu wel oké om te gebruiken als het er staat of beter van niet.
Matthijs
Een paar drupjes of anders neem je een andere azijn. Geen plons. Dat is niet handig.
Elly Heezius
Hoeveel gram is een half bolletje mozzarella? Ik heb een vrij grote ‘bol’ mozzarella en die weegt ruim 200 gram.
Joke
Mag het ook anders dan mozzarella zijn bij witte kaas of feta kaas wand mozzarella kaas lust ik niet
matthijs
Hoi Joke,
Ik denk dat je beter een ander gerechtje kunt uitzoeken. De mozzarella weglaten is net zoiets als de tomaten uit tomatensoep weglaten.
Je kunt uiteraard altijd iets vervangen met wat anders dat niet meer koolhydraten bevat dan het vervangen ingrediënt.
Marianne Post
De officiële inhoud van een eetlepel is 15 ml. Dat komt niet overeen met de eetlepels die jullie gebruiken. Ik vind dat nogal verwarrend omdat ik er pas na een tijdje achter kwam dat dit zo was…
Ineke van Oudheusden
Hoe kom je daar bij? Wij houden gewoon 15 ml of 1 tbs aan.
Marianne Post
Nou, als ik naar de caloriewaarde kijk van een eetlepel olijfolie, dan zie daar in bovenstaand recept bijvoorbeeld 80 kcal staan (voor een eetlepel olijfolie). 15 (gram) keer 9 (caloriewaarde gram vet) is toch geen 80?
En op zich boeit me de caloriewaarde niet zo maar ik gebruik bepaalde medicijnen waardoor ik de waarde wel moet weten… 🙂
Dat is niet alleen in dit recept zo maar in meerdere recepten uit week 1.