Salade caprese met tomaat en mozzarella ontbijt
11 Comments
Salade caprese
Deze vind ik zelf heerlijk. Dokter Frank zegt dat het erg eiwitrijk is, das mooi meegenomen. De salade caprese is makkelijk te maken en omdat ik eieren echt beu ben, zoek ik vaak naar alternatieven daarvoor.
Ingrediënten
- 1 tomaat 2,1 khd – 15,4 kcal – 0,4 eiw – 0,35 vet
- ½ bolletje mozzarella 1,3 khd – 156 kcal – 10,6 eiw – 11,3 vet
- blaadjes basilicum
- 1 eetlepel olijfolie 0,0 khd – 80 kcal – 0,0 eiw – 9,1 vet
- wat peper en zout
- eventueel 1 theelepel azijn
Totaal: 3,4 khd – 251,4 kcal – 11 eiw – 20,8 vet
Bereidingswijze
Snij de tomaat en het halve bolletje mozzarella in plakjes en giet de olie erover. Ook de basilicum mag er bij. Wat peper en een snufje zout en voor de liefhebber wat azijn. Zelf hou ik daar niet van. Het originele recept voor een caprese is met balsamico azijn maar daar blijf ik af, zit veel suiker in en is dus niet geschikt voor een koolhydraatarme eetwijze.
Heb je hier niet genoeg aan dan vul je het aan met 1 ei of met wat gerookte kip.
Kies hier je tussendoortjes.