Salade met gegrilde asperges
Salade met gegrilde asperges
Heerlijk, groene asperges. Ik neem vaak de aspergetips, omdat deze net wat minder houtig en malser zijn dan de hele asperges, maar ook die kun je gewoon nemen. Ik vind het lekker om ze even te grillen, voor een beetje rooksmaak, maar mocht je daar geen zin of materiaal voor hebben kun je ze ook gewoon even koken. En omdat mijn contactgrill toch al aanstond, grilde ik de ham even lekker mee. De sesamzaadjes sluiten qua smaak lekker aan bij de asperges, die zou je ook nog even kunnen roosteren.
Ingrediënten
- 100 gram sla naar keuze 0,3 khd – 13 kcal – 1,4 eiw – 0,4 vet
- 100 gram groene aspergetips 3,0 khd – 19 kcal – 1,0 eiw – 0,0 vet
- 100 gram rauwe ham of ham naar keuze 1,2 khd – 188 kcal – 24,6 eiw – 9,5 vet
- 1 eetlepel sesamzaadjes 1,9 khd – 63,9 kcal – 1,7 eiw – 5,5 vet
Ingrediënten dressing
- 2 eetlepels mayonaise 0,0 khd – 220 kcal – 0,4 eiw – 24 vet
- 1 theelepel mosterd 0,2 khd – 6,5 kcal – 0,3 eiw – 0,5 vet
- drupje zoetstof
- zwarte peper
Totaal = 6,6 khd – 510,4 kcal – 29,4 eiw – 39,9 vet
Bereiden
Begin met het grillen van de asperges. Bedruppel ze met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill ze vervolgens 5 à 7 minuten. Als die gaar zijn, leg je de ham ook op de grill en laat die mooi bruin worden.
Leg de sla op een bord, drapeer daar de asperges en de ham op. Meng de ingrediënten voor de dressing en leng aan met water tot een mooie dikte. Druppel de dressing over de salade en maak af met de sesamzaadjes.
Carolien
Heb de salade net gemaakt. Hij smaakte geweldig! Een heerlijke voorjaarssalade.