Salade met gegrilde kip en aubergine
Salade met gegrilde kip en aubergine
Ik dacht altijd dat ik aubergine niet lustte, nou blijkt dat ik het heerlijk vind! Zo zonde, al die aubergineloze jaren. Tijd om in te halen dus! Dep de plakken goed droog voor het grillen. Kruid de kip met kruiden die je lekker vindt, ik deed het met paprikapoeder en chilipoeder, lekker pittig tegenover de milde smaak van de aubergine.
Ingrediënten
- 1 kipfilet 0,0 khd – 165 kcal – 35 eiw – 2,7 vet
- 100 gram sla 0,3 khd – 13 kcal – 1,4 eiw – 0,4 vet
- 1/2 aubergine 4,2 khd – 28 kcal – 1,4 eiw – 0,0 vet
- 50 gram tomaatjes 1,0 khd – 7,5 kcal – 0,5 eiw – 0,0 vet
- 1 eetlepel olijfolie 0,0 khd – 80 kcal – 0,0 eiw – 9,1 vet
- paprikapoeder
- evt. snufje chilipoeder
- zout en peper
Totaal = 5,5 khd – 293,5 kcal – 38,3 eiw – 12,2 vet
Bereiden
Kruid de kipfilet met de paprikapoeder, eventueel wat chilipoeder en zout en peper. Grill de kip mooi bruin en gaar in een grillpan, contactgrill of ovengrill. Heb je deze niet, bak de kip dan in de koekenpan. Snij ondertussen de aubergine in plakken, dep goed droog en smeer in met wat olie en zout en peper en grill of bak deze ook gaar.
Was en snij de tomaatjes door de helft.
Leg de sla op een bord, maak aan met wat olie en zout en peper en leg de gehalveerde tomaatjes er op. Leg daarop de plakken groenten en de in reepjes gesneden warme kip. Maak de je salade voor de volgende dag, laat de kip dan afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.