Salade met geitenkaas en tomaat
32 Comments
Ingrediënten voor de lunch
- 150 gram sla of jonge spinazie of mesclun 1,5 khd – 33 kcal – 2,25 eiw – 0,6 vet
- 3 halve walnoten 0,6 khd – 74 kcal – 1,7 eiw – 7,2 vet
- 6 plakjes komkommer 0,4 khd – 4 kcal – 0,2 eiw – 0,1 vet
- 4 snoeptomaatjes 1,1 khd – 8,4 kcal – 0,5 eiw – 0,0 vet
- 3 plakjes geitenkaas (kleintjes van bijv. Lidl of Bettine of 1 grote) 0,8 khd – 140 kcal – 8,6 eiw – 10,8 vet
- 2 eetlepels olijfolie 0,0 khd – 160 kcal – 0,0 eiw – 18,2 vet
- 1 theelepel azijn
- eventueel 1 eetlepel pijnboompitjes 2,1 khd – 91,7 kcal – 3,6 eiw – 7,6 vet
- eventueel gekneusd blaadje stevia voor een zoetje (of druppels)
Totaal: 4,4/6,5 khd – 419,4/511 kcal – 13,35 eiw – 36,9/44,5 vet
Bereiding van de salade met geitenkaas
Leg de sla op een bord en daar bovenop de walnoten verkruimeld, de plakjes komkommer, de snoeptomaatjes door de helft gesneden, de plakjes geitenkaas, eventueel de pijnboompitjes (niet te veel, zitten vrij veel koolhydraten in).
Als je de dressing iets zoeter wilt hebben kan je een stukje steviablad in de olie kneuzen en klusten voor je het over de salade giet. Doe ook de azijn erbij en breng het op smaak met peper en zout.
Je kan als je een groot geitenkaasje hebt hem ook even onder grill leggen zodat hij wat uitloopt, maar dat gaat vaak lastig op je werk 😉
Tussendoortjes
Kies 3 van de onderstaande tussendoortjes. Maar dat hoeft natuurlijk niet.
Kies hier een tussendoortje.