• No products in the cart.

Blog

Salade met rollade

Salade met rollade

Salade met rollade en spekjes

Af en toe maken wij een rollade klaar. Die kopen we wel gewoon kant en klaar bij de slager. Wij hebben het geluk dat we een erg goede slager hebben op loop afstand. We eten niet de hele rollade, wat er over is gebruiken we de rest van de week als tussendoortje in de bentobox.  Mesclun is gewoon een soort slamix, je kan ook gewone jonge bladsla of iets dergelijks gebruiken te krijgen bij de Appie.

Ingrediënten

  • 100 gram mesclun 2,0 khd – 26 kcal – 2,5 eiw – 0,4 vet
  • 1 tomaat 2,1 khd – 15,4 kcal – 0,4 eiw – 0,4 vet
  • 50 gram komkommer 0,7 khd – 6,5 kcal – 0,4 eiw – 0,2 vet
  • 1 eetlepel uitgebakken spekjes 0,1 khd – 36 kcal – 2,3 eiw – 3,0 vet
  • 100 gram rollade (3 dikke plakken) 0,0 khd – 119 kcal – 20,0 eiw – 10,0 vet

Ingrediënten dressing

  • 2 eetlepels olijfolie 0,0 khd – 160 kcal – 0,0 eiw – 18,2 vet
  • 1 theelepel mosterd 0,2 khd – 6,5 kcal – 0,3 eiw – 0,5 vet
  • 2 theelepels witte wijnazijn of balsamicoazijn
  • snufje knoflookpoeder
  • peper en zout

 Totaal: 5,1 khd – 369,4 kcal – 25,9 eiw – 32,7 vet

Bereiden

Bak het spek eerst even uit en snij in de tussentijd de tomaat en de komkommer. Alles in de bentobox, rollade in stukjes er bovenop, dressing in een apart cupje en aanvullen met tussendoortjes naar wens.

 Weekmenu 7.

COMMENTS

  • 14 januari 2016
    reply

    Danna

    Hallo wat doen we met de rollade?
    Braden in de oven?

POST A COMMENT