Salade met rollade
Salade met rollade en spekjes
Af en toe maken wij een rollade klaar. Die kopen we wel gewoon kant en klaar bij de slager. Wij hebben het geluk dat we een erg goede slager hebben op loop afstand. We eten niet de hele rollade, wat er over is gebruiken we de rest van de week als tussendoortje in de bentobox. Mesclun is gewoon een soort slamix, je kan ook gewone jonge bladsla of iets dergelijks gebruiken te krijgen bij de Appie.
Ingrediënten
- 100 gram mesclun 2,0 khd – 26 kcal – 2,5 eiw – 0,4 vet
- 1 tomaat 2,1 khd – 15,4 kcal – 0,4 eiw – 0,4 vet
- 50 gram komkommer 0,7 khd – 6,5 kcal – 0,4 eiw – 0,2 vet
- 1 eetlepel uitgebakken spekjes 0,1 khd – 36 kcal – 2,3 eiw – 3,0 vet
- 100 gram rollade (3 dikke plakken) 0,0 khd – 119 kcal – 20,0 eiw – 10,0 vet
Ingrediënten dressing
- 2 lepels olijfolie 0,0 khd – 160 kcal – 0,0 eiw – 18,2 vet
- 1 theelepel mosterd 0,2 khd – 6,5 kcal – 0,3 eiw – 0,5 vet
- 2 theelepels witte wijnazijn of balsamicoazijn
- snufje knoflookpoeder
- peper en zout
Totaal: 5,1 khd – 369,4 kcal – 25,9 eiw – 32,7 vet
Bereiden
Bak het spek eerst even uit en snij in de tussentijd de tomaat en de komkommer. Alles in de bentobox, rollade in stukjes er bovenop, dressing in een apart cupje en aanvullen met tussendoortjes naar wens.
Josca
Welke olijfolie gebruiken jullie? Bij mij is 1 eetlepel 125 calorieën en bij juliie 80 calorieën. Best groot verschil
Danna
Hallo wat doen we met de rollade?
Braden in de oven?