Salade met gebakken zalm en prei
Salade met zalm en prei
Lekker luxe, een mootje zalm als lunch. Bak hem zachtjes aan en laat langzaam garen voor een mals resultaat. Ik vind zalm en dille een gouden combinatie en smeer de zalm daarom altijd in met dille. De combinatie met prei en mosterddressing vind ik heerlijk! Een gezonde verwenlunch dus.
Ingrediënten
- 100 gram gemengde sla 0,3 khd – 13 kcal – 1,4 eiw – 0,4 vet
- 1 prei 4,8 khd – 36,3 kcal – 1,8 eiw – 0,4 vet
- 1 moot zalm (ca. 150 gram) 0,0 khd – 313,5 kcal – 30,3 eiw – 21,3 vet
- 1 tl dille
Ingrediënten dressing
- 2 eetlepels mayonaise 0,0 khd – 220 kcal – 0,4 eiw – 24 vet
- 1 tl mosterd 0,2 khd – 6,5 kcal – 0,3 eiw – 0,5 vet
- paar drupjes zoetstof
- zwarte peper
- dille
- water
Totaal = 5,3 khd – 589,3 kcal – 34,2 eiw – 46,6 vet
Bereiden
Dep de moot vis droog met keukenpapier en kruid met dille, zout en peper. Bak de zalm zachtjes in wat olie of boter. Zet het vuur niet te hoog en keer niet te vaak, dan kan de moot uit elkaar vallen. Snij ondertussen de prei in ringetjes en bak deze in wat boter zacht met zout en peper.
Maak de dressing terwijl de rest gaar wordt. Meng daarvoor alle ingrediënten en leng aan met water tot een vloeibare dressing.
Leg de sla op het bord en lepel er wat dressing door. Leg de prei en zalm daar bovenop en lepel de rest van de dressing er om en overheen.