• No products in the cart.

Blog

Shoarma van varkenshaas met knoflooksaus

Shoarma

Shoarma vlees uit de supermarkt is altijd van zeer slechte kwaliteit. Het zit vaak vol met peesjes en harde stukjes. Het is trouwens ook altijd varkensvlees, best grappig als je bedenkt dat waar het gerecht vandaan komt er geen varkensvlees gegeten wordt. Het is dus eigenlijk varkensvlees met shoarma kruiden. Dat is precies wat ik vandaag op het menu heb. Eet je halal of koosjer dan kan het ook prima met lamsvlees.

Ingrediënten shoarma

  • ½ varkenshaas 0,0 khd – 131,3 kcal – 27,5 eiw – 1,9 vet
  • ½ zakje shoarmakruiden (kies degene met de minste koolhydraten) 4,4 khd – 39,5 kcal – 1,2 eiw – 1,7 vet
  • ghee of kokosolie om in de braden

Ingrediënten voor omelet en vulling

  • 1 ei 0,0 khd – 80 kcal – 7,3 eiw – 5,8 vet
  • 1 theelepel room 0,15 khd – 16,8 kcal – 0,1 eiw – 1,8 vet
  • ½ tomaat 1,1 khd – 7,7 kcal – 0,2 eiw – 0,2 vet
  • 4 blaadjes ijsbergsla 1,0 khd – 9 kcal – 0,6 eiw – 0,2 vet
  • ¼ sjalotje in dunne schijfjes 0,6 khd – 2,4 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet 
  • 100 gram roerbakgroenten 3,5 khd – 26 kcal – 1,5 eiw – 0,1 vet

Ingrediënten knoflooksaus

  • 3 eetlepels mayonaise 0,0 khd – 330 kcal – 0,7 eiw – 36 vet
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt 0,5 khd – 18,3 kcal – 0,7 eiw – 1,6 vet
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 teen knoflook, geperst 0,56khd – 2,8 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet

Totaal: 8,3 khd – 553 kcal – 44,3 eiw – 49,3 vet

Bereiden

Eerst roerbak je de roerbakgroente in een wok of braadpan. Laat het de pan eerst goed warm worden en voeg dan ghee of kokosolie toe. Roerbak de groente tot het een beetje glazig ziet. Zet het dan uit en laat het staan tot de omeletjes, de saus en de shoarma klaar is.

Snij de varkenshaas over de lengte in dunne reepjes, net als shoarma wat je kent uit de supermarkt. Kruid het met de shoarma kruiden en bak het rustig in een koekenpan met wat kokosolie of ghee. Tegelijkertijd kluts je het ei met de room en voeg je wat peper toe en een snufje zout. Maak hier een zo groot mogelijk omelet van, voorzichtig want het breekt zo en dat is zonde.

Als beide koekenpannen zachtjes staan te bakken doe je alle ingrediënten van de knoflooksaus in een kom en roer je het goed door elkaar. Als laatste nog even de roerbak groente op temperatuur brengen en je kan op tafel een omelet shoarma maken. Als “broodje” de omelet, daarop een bedje van groente, het vlees er op en afmaken met een flinke klodder knoflooksaus. Eet smakelijk!

Eet je halal dan uiteraard lamsvlees, kip of kalkoen gebruiken. Niet de döner kebab want daar zitten veel koolhydraten in.

Weekmenu 1.
Weekmenu 5.

Je kunt de gerechten die je lekker vindt tegenwoordig makkelijk delen met de share knoppen onder het recept!
Kijk ook eens in onze winkel, daar kan je handige keuken en lunch spullen vinden. Daarnaast support je daar deze gratis recepten mee.

COMMENTS

  • 12 juni 2020
    reply

    ILSE VAN LEUVEN

    Het varkenshaasje: hoeveel gram aub?

  • 2 juni 2020
    reply

    Marjorie

    Heerlijk recept! Ik heb 2 vragen. Is het de bedoeling dat ik alle saus opeet? Vrij veel vind ik dat. Maar anders kom ik waarschijnlijk niet aan m’n calorieën en vet voor die dag… En de ene keer staat er bij een recept hoeveel gram vlees maar vaak ook niet. Bij dit gerecht stond ook 1/2. Maar hoeveel gram ongeveer bij gerechten?

  • 11 februari 2020
    reply

    Maria

    Ik maak altijd zelf shoarmakruiden, tacokruiden etc. Beter…

  • 3 januari 2020
    reply

    bep

    welke mayoneze nemen jullie voor sausjes enzo te maken

  • 2 augustus 2019
    reply

    Corina v

    Dit was alweer echt heerlijk, manlief eet ook mee,echt lekker zegt hij…
    Afvallen is geen straf deze manier!!!
    Deze weekmenus zijn echte aanrader

  • 17 april 2019
    reply

    asiekman184

    bij de supermarkt heb ik Middle east blend voor Shawarma van Verstegen gevonden. Hier zitten alleen maar kruiden in en voor zover ik kan zien geen kh. Ook geen zout, dus naar smaak dat nog wel even toevoegen, maar de kruiden zijn lekker.

  • 21 maart 2019
    reply

    Annie

    omeletjes van 1 ei ? snap ik niet .Hoe word dit gemaakt ?

    • 5 december 2019
      reply

      ida

      Tegelijkertijd kluts je het ei met de room en voeg je wat peper toe en een snufje zout. Maak hier een zo groot mogelijk omelet van, voorzichtig want het breekt zo en dat is zonde.

  • 2 november 2018
    reply

    Silvi Zwarts

    lekker hoor. jummie!

  • 7 november 2017
    reply

    Sandra

    Ik heb er een vegetarische variant op gemaakt; geen vlees maar tofureepjes. Lekker knapperig en met de shoarmakruiden heerlijk.

  • 26 oktober 2017
    reply

    Naomi

    Vond het heerlijk, de shoarma vanavond maarheb een vraagje merk aan mezelf dat ik best behoefte heb aan zoetigheid ik ben een Zoetekouw. Vind de ontbijten met yogurt en fruit echt heerlijk. Weet dat ik afentoe best een stukje chocola mag 85%” maar wil dit de eerste tijd echt nog even vermeiden. Gaat dit vanzelf over of zijn er tussendoortjes die daar in kunnen voorzien. Normaal pak ik fruit maar dat is nu geen optie. Verder vind ik de menu, s makkelijk en duidelijk heel fijn dat jullie er zoveel tijd in hebben gestoken.

  • 8 oktober 2017
    reply

    Monique

    Wat voor room bedoelen jullie?

  • 6 oktober 2017
    reply

    Cindy

    Ik vond t echt heerlijk vooral die zelfgemaakte knoflook saus hmmm koop m nooit meer van de Calvé maar wat doe ik nu met die overgebleven room? 1theelepel en ik zit nu met een open verpakking van 200ml die nauwelijks af te sluiten is. Iemand tips?

  • 13 juli 2017
    reply

    Willy

    Zijn de koolhydraten, eiwitten, vetten wel goed. Heb soms veel te veel vetten,
    Soms veel te weinig koolhydraten.? Wat nu?

  • 13 juli 2017
    reply

    Ellen

    Vanavond staat dit op mijn menu. Ik zie alleen niet wat er met de tomaat, ijsbergsla en sjalot moet gebeuren? Ik zie de vraag hierboven ook al gesteld.

  • 4 december 2016
    reply

    Edith

    Goedenavond, als niet-keukenprinses zijnde zijn de recepten tot nu toe best te doen. Alleen heb ik nu een tomaatje, ijsbergsla en een sjalotje over, wat moest daar mee?

  • 13 oktober 2016
    reply

    Arina

    Waar laat je ongeveer de ijsbergsla? Die zie ik niet terug in de omschrijving. Thnx.

  • 4 oktober 2016
    reply

    Super lekker. Ga ik echt vaker maken!

  • 15 september 2016
    reply

    Anne Claire

    Ik woon in Frankrijk waar zoiets als roerbakgroenten standaard niet bestaan. Kunnen jullie mij vertellen wat voor groenten daar inzitten?

  • 2 september 2016
    reply

    corina

    drie dagen bezig.0,6 er al af en zelfs mijn man eet mee.al vul ik sommige aan met aardappels voor hem.
    het smaakt hem goed…ik lusten geen avocados maar yummm die dip met kip…….zalig

  • 28 juli 2016
    reply

    Anke

    Hoeveel gram moet ik nemen voor de 1/2 varkenshaasje?

    • 28 juli 2016
      reply

      Oeii… geen idee, wij kochten altijd een hele en om eerlijk te zijn let ik daar niet op bij dit soort vlees.

      • 28 juli 2016
        reply

        Anke

        Is een hele dan groot en dik? we hebben nu namelijk 2 kleinere van bij elkaar z’n 328 gram

  • 27 maart 2016
    reply

    Thea

    Vandaag gegeten op 1e paasdag in mijn eentje. Wat een feestmaal! Ik heb genoten!
    Ik wil dit ook een keer maken als mijn kinderen of vrienden er zijn. Kan ik dit volgens mij allemaal in de middag maken en kort voor de maaltijd opwarmen. Alleen de eieren kan ik beter niet op elkaar leggen als ik ze alvast maak? Die plakken aan elkaar denk ik. Op aparte borden dan maar leggen afgedekt. ( zit schrijvend te denken.)

  • 23 maart 2016
    reply

    Els

    wat zijn ommetjes?

    • 23 maart 2016
      reply

      Omeletjes maar dan met spelfout. Dank je, ik heb het verbeterd.

  • 17 maart 2016
    reply

    Patricia

    Wow wat een heerlijk gerecht is dit! Net gemaakt en zelfs mijn vriend die niet kh arm eet vond het heerlijk! Hij had dan wel een gewone wrap. Ik vond de eierwrap heerlijk ik heb de normale tarwe wrap helemaal niet gemist. En die shoarma.. Jammie! Ik lust normaal gesproken geen shoarma uit de supermarkt maar op deze manier is super! En de knoflooksaus was helemaal super!

  • 1 maart 2016
    reply

    Brigitte

    welke mayonaise is het beste om te gebruiken.
    Bedankt.

    • 1 maart 2016
      reply

      Wij gebruiken de weck potten van AH excelent. Die hebben 0 gram koolhydraten maar er zijn er meer. Vaak zijn de ambachtelijke het beste.

  • 21 januari 2016
    reply

    Rika

    Ben nu 4dagen bezig, wat een lekkere recepten
    Eigenijk te lekker om af te vallen
    Maandag mag ik weer op de weegschaal,ben benieuwd

  • 7 januari 2016
    reply

    Sandra

    De omelet is dan ipv pitabroodje??

  • 22 december 2015
    reply

    Hermien Valckenborg

    oh wat een heerlijke recepten vooral die shoarma mmmm

  • 27 oktober 2015
    reply

    agnes

    We zijn sinds gisteren weer begon met KHA en wij waren daarvoor bezig met dieet GOK.
    Mijn vraag is of ik ook voor de Wrap eiwitpoeder kan gebruiken i.p.v. eieren.
    ik ben nu druk aan het lezen en kijken voor recepten.
    Zie aparte recepten waar ik niet zo zou bedenken.
    Gr Agnes

  • 19 oktober 2015
    reply

    Diny

    Men heeft het in dit recept over room, is het kookroom of verse room. kan iemand mij dit vertellen

    • 19 oktober 2015
      reply

      Wij bedoelen ongeklopte slagroom met zo min mogelijk koolhydraten. De halve liter kartonnetjes van de appie vinden we altijd erg fijn.

  • 15 oktober 2015
    reply

    Eldrith

    O. O. O. Wat heb ik heerlijk zitten smikkelen.. Ik heb geen gevoel dat ik aan het lijnen ben. Ik ben 4 dagen bezig, en elke dag is het weer feest. Als ik dit eerder had geweten dan was ik veel eerder aan begonnen. Bedankt………….

    Ik ben benieuwd wat voor lekkers nog komt..

  • 13 oktober 2015
    reply

    Natasja

    Ik heb het vervangen voor kipfilet!
    Ik vond het gewoon een cadeautje dit recept . Heerlijk gewoon!

  • 5 oktober 2015
    reply

    Brigitte

    Hoeveel gram is een halve varkenshaas?

    • 5 oktober 2015
      reply

      Je eet toch geen varken? Vervangen voor een halve kipfilet 😉

      • 13 december 2015
        reply

        Brigitte

        Nee ik eet inderdaad geen varkensvlees. Ik vroeg het omdat ik dus niet weet hoe zwaar het weegt!

  • 3 september 2015
    reply

    Rutger

    Als je een standaard zakje kruiden neemt (30g) is een half zakje per persoon wel erg veel vind ik, zeker als je varkenshaas gebruikt. Als ik het voor twee personen maak gebruik ik zelfs iets minder als een half zakje.

  • 20 augustus 2015
    reply

    Witolama

    Hoeveel weegt een zakje shoarma kruiden?
    Wij bestellen onze kruiden namelijk vaak bij pit&pit.

    • 20 augustus 2015
      reply

      Oei, geen idee, wij doen het altijd een beetje uit de losse pols… 50gram??

    • 4 juli 2017
      reply

      Sylvia

      ik maak geen gebruik van de kant en klaar zakjes,,ik heb zoveel kruiden in de kast ,,dat ik de samenstelling zelf ongeveer kan namaken…scheelt weer een hoop extra troep

  • 20 augustus 2015
    reply

    Noelle

    dit is toch gewoon 1 persoon?

  • 6 maart 2015
    reply

    Evelien

    Met kipfilet, heerlijk! !

  • 28 februari 2015
    reply

    Remco

    mag ik ook kalkoen shoarma van de Turk nemen?

    • 28 februari 2015
      reply

      Dat kan, let er wel op dat koolhydraten in kunnen zitten. Veel van de doner heeft mail als tovoeging.

  • 28 december 2014
    reply

    Maartje

    Wauw dit is echt een geweldig recept, mijn man vond het ook heerlijk!!

POST A COMMENT