• No products in the cart.

Blog

Shoarma van varkenshaas met knoflooksaus

Shoarma

Shoarma vlees uit de supermarkt is altijd van zeer slechte kwaliteit. Het zit vaak vol met peesjes en harde stukjes. Het is trouwens ook altijd varkensvlees, best grappig als je bedenkt dat waar het gerecht vandaan komt er geen varkensvlees gegeten wordt. Het is dus eigenlijk varkensvlees met shoarma kruiden. Dat is precies wat ik vandaag op het menu heb. Eet je halal of koosjer dan kan het ook prima met lamsvlees.

Ingrediënten shoarma

  • ½ varkenshaas 0,0 khd – 131,3 kcal – 27,5 eiw – 1,9 vet
  • ½ zakje shoarmakruiden (kies degene met de minste koolhydraten) 4,4 khd – 39,5 kcal – 1,2 eiw – 1,7 vet
  • ghee of kokosolie om in de braden

Ingrediënten voor omelet en vulling

  • 1 ei 0,0 khd – 80 kcal – 7,3 eiw – 5,8 vet
  • 1 theelepel room 0,15 khd – 16,8 kcal – 0,1 eiw – 1,8 vet
  • ½ tomaat 1,1 khd – 7,7 kcal – 0,2 eiw – 0,2 vet
  • 4 blaadjes ijsbergsla 1,0 khd – 9 kcal – 0,6 eiw – 0,2 vet
  • ¼ sjalotje in dunne schijfjes 0,6 khd – 2,4 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet 
  • 100 gram roerbakgroenten 3,5 khd – 26 kcal – 1,5 eiw – 0,1 vet

Ingrediënten knoflooksaus

  • 3 eetlepels mayonaise 0,0 khd – 330 kcal – 0,7 eiw – 36 vet
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt 0,5 khd – 18,3 kcal – 0,7 eiw – 1,6 vet
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 teen knoflook, geperst 0,56khd – 2,8 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet

Totaal: 8,3 khd – 553 kcal – 44,3 eiw – 49,3 vet

Bereiden

Eerst roerbak je de roerbakgroente in een wok of braadpan. Laat het de pan eerst goed warm worden en voeg dan ghee of kokosolie toe. Roerbak de groente tot het een beetje glazig ziet. Zet het dan uit en laat het staan tot de omeletjes, de saus en de shoarma klaar is.

Snij de varkenshaas over de lengte in dunne reepjes, net als shoarma wat je kent uit de supermarkt. Kruid het met de shoarma kruiden en bak het rustig in een koekenpan met wat kokosolie of ghee. Tegelijkertijd kluts je het ei met de room en voeg je wat peper toe en een snufje zout. Maak hier een zo groot mogelijk omelet van, voorzichtig want het breekt zo en dat is zonde.

Als beide koekenpannen zachtjes staan te bakken doe je alle ingrediënten van de knoflooksaus in een kom en roer je het goed door elkaar. Als laatste nog even de roerbak groente op temperatuur brengen en je kan op tafel een omelet shoarma maken. Als “broodje” de omelet, daarop een bedje van groente, het vlees er op en afmaken met een flinke klodder knoflooksaus. Eet smakelijk!

Eet je halal dan uiteraard lamsvlees, kip of kalkoen gebruiken. Niet de döner kebab want daar zitten veel koolhydraten in.

Weekmenu 1.
Weekmenu 5.

Je kunt de gerechten die je lekker vindt tegenwoordig makkelijk delen met de share knoppen onder het recept!
Kijk ook eens in onze winkel, daar kan je handige keuken en lunch spullen vinden. Daarnaast support je daar deze gratis recepten mee.