• No products in the cart.

Blog

garnalensalade cocktailsaus

Sla, garnalen en cocktailsaus

Sla, garnalen en cocktailsaus

Bentobox met sla, garnalen en cocktailsaus

Lunch met sla, garnalen en cocktailsaus

Deze lunch is geschikt voor iedereen die van een garnalencocktail houdt. Makkelijk te maken en mee te nemen in jouw bentobox. Het enige lastige is eraf te blijven tot aan de lunch. 😉

Ingrediënten salade

  • 100 gram fijn gesneden ijsbergsla 1,7 khd – 15 kcal – 0,9 eiw – 0,3 vet
  • 50 gram (Hollandse) garnalen 0,1 khd – 45 kcal – 9,0 eiw – 1,0 vet
  • klein beetje komkommer (± 25 gram), in plakjes geschaafd met de kaasschaaf 0,3 khd – 3 kcal – 0,2 eiw – 0,1 vet
  • eventueel wat zeekraal 0,15 khd – 2,0 kcal – 0,15 eiw – 0,0 vet

Ingrediënten cocktailsaus

  • 2 eetlepels mayonaise 0,0 khd – 220 kcal – 0,4 eiw – 24 vet
  • 1 theelepel ketchup (Zo laag mogelijk in KH, die van Remia is van de supermarkt wel redelijk laag) 0,6 khd – 3,2 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
  • 1 eetlepel water
  • peper
  • zout (niet nodig als je zeekraal hebt)

Totaal: 2,7/2,85 khd – 286,2/288,2 kcal – 10,8 eiw – 25,4 vet

Bereiden

Snij de sla fijn. Schaaf de komkommer erop met de kaasschaaf. Leg de garnalen bovenop de sla. Bak de zeekraal heel even kort aan op hoog vuur en laat afkoelen. De saus is gewoon alle ingrediënten mengen en water toevoegen tot jou gewenste dikte. Maak je deze lunch van te voren klaar doe dan de saus in een  apart bakje omdat het de sla slap kan maken.

[box] Setjes-SQUARE-BLACK Paarse-set Groene-set

Tip! Kijk eens in ons winkeltjes voor de handige Monbento square Bentoset![/box]

Tussendoortjes

Als je op je werk zit heb je soms behoefte aan wat tussendoor. Hier wat inspiratie voor een tussendoortjes.

Weekmenu 2.
Weekmenu 5.

COMMENTS

  • 5 juni 2018
    reply

    Bionda

    Mag ik ook meer dan 100 gr garnalen eten ( tuurlijk mag ik dat, maar hoe zit dat met het menu)

  • 11 oktober 2017
    reply

    Mirjam

    Hallo

    ik ben gek op salades en dat komt goed uit tijdens deze weekmenu’s…Maar ik krijg die 100 gram sla echt niet op..Is dat heel erg?
    Het liefst zou ik 50 gram eten maar met moeite zou 70 gram wel lukken.
    Kan ik dit zo laten of moet ik dan iets aanpassen?

    Vind dit trouwens echt een topsite! Heb er ontzettend veel aan bedankt!

    Mirjam

  • 9 augustus 2017
    reply

    Sabrina

    Heerlijk…ik heb wel tonijn gebruikt…dat was het enige dat ik nog in huishad en ik probeer weinig weg te gooien… Maar het was weer lekker…tot nu toe nog geen minder lekker gerecht gehad!!!!

  • 12 juli 2016
    reply

    Denise

    Ik lust echt geen vis. Hoe weet ik voor welk gerecht ik dit het beste kan vervangen. Moet ik dan vetten e.d. berekenen of kan ik de vis vervangen voor kip bijv??

  • 18 april 2016
    reply

    KAtja

    Zou het ook een klein blikje tonijn mogen zijn ipv garnalen .. Lust ze wel maar zijn erg prijzig

    • 20 juni 2016
      reply

      Alia

      Ik zou dan zelf sneller voor zalm uit blik kiezen qua smaak. Ook hebben ze vaak wel ingevroren garnalen. Net iets minder lekker, maar scheelt wel in de kosten.

POST A COMMENT