Sla, garnalen en cocktailsaus
Lunch met sla, garnalen en cocktailsaus
Deze lunch is geschikt voor iedereen die van een garnalencocktail houdt. Makkelijk te maken en mee te nemen in jouw bentobox. Het enige lastige is eraf te blijven tot aan de lunch. 😉
Ingrediënten salade
- 100 gram fijn gesneden ijsbergsla 1,7 khd – 15 kcal – 0,9 eiw – 0,3 vet
- 50 gram (Hollandse) garnalen 0,1 khd – 45 kcal – 9,0 eiw – 1,0 vet
- klein beetje komkommer (± 25 gram), in plakjes geschaafd met de kaasschaaf 0,3 khd – 3 kcal – 0,2 eiw – 0,1 vet
- eventueel wat zeekraal 0,15 khd – 2,0 kcal – 0,15 eiw – 0,0 vet
Ingrediënten cocktailsaus
- 2 eetlepels mayonaise 0,0 khd – 220 kcal – 0,4 eiw – 24 vet
- 1 theelepel ketchup (Zo laag mogelijk in KH, die van Remia is van de supermarkt wel redelijk laag) 0,6 khd – 3,2 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
- 1 eetlepel water
- peper
- zout (niet nodig als je zeekraal hebt)
Totaal: 2,7/2,85 khd – 286,2/288,2 kcal – 10,8 eiw – 25,4 vet
Bereiden
Snij de sla fijn. Schaaf de komkommer erop met de kaasschaaf. Leg de garnalen bovenop de sla. Bak de zeekraal heel even kort aan op hoog vuur en laat afkoelen. De saus is gewoon alle ingrediënten mengen en water toevoegen tot jou gewenste dikte. Maak je deze lunch van te voren klaar doe dan de saus in een apart bakje omdat het de sla slap kan maken.
[box]
Tip! Kijk eens in ons winkeltjes voor de handige Monbento square Bentoset![/box]
Tussendoortjes
Als je op je werk zit heb je soms behoefte aan wat tussendoor. Hier wat inspiratie voor een tussendoortjes.