Sla, garnalen en cocktailsaus
Lunch met sla, garnalen en cocktailsaus
Deze lunch is geschikt voor iedereen die van een garnalencocktail houdt. Makkelijk te maken en mee te nemen in jouw bentobox. Het enige lastige is eraf te blijven tot aan de lunch. 😉
Ingrediënten salade
- 100 gram fijn gesneden ijsbergsla 1,7 khd – 15 kcal – 0,9 eiw – 0,3 vet
- 50 gram (Hollandse) garnalen 0,1 khd – 45 kcal – 9,0 eiw – 1,0 vet
- klein beetje komkommer (± 25 gram), in plakjes geschaafd met de kaasschaaf 0,3 khd – 3 kcal – 0,2 eiw – 0,1 vet
- eventueel wat zeekraal 0,15 khd – 2,0 kcal – 0,15 eiw – 0,0 vet
Ingrediënten cocktailsaus
- 2 eetlepels mayonaise 0,0 khd – 220 kcal – 0,4 eiw – 24 vet
- 1 theelepel ketchup (Zo laag mogelijk in KH, die van Remia is van de supermarkt wel redelijk laag) 0,6 khd – 3,2 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
- 1 eetlepel water
- peper
- zout (niet nodig als je zeekraal hebt)
Totaal: 2,7/2,85 khd – 286,2/288,2 kcal – 10,8 eiw – 25,4 vet
Bereiden
Snij de sla fijn. Schaaf de komkommer erop met de kaasschaaf. Leg de garnalen bovenop de sla. Bak de zeekraal heel even kort aan op hoog vuur en laat afkoelen. De saus is gewoon alle ingrediënten mengen en water toevoegen tot jou gewenste dikte. Maak je deze lunch van te voren klaar doe dan de saus in een apart bakje omdat het de sla slap kan maken.
[box]
Tip! Kijk eens in ons winkeltjes voor de handige Monbento square Bentoset![/box]
Tussendoortjes
Als je op je werk zit heb je soms behoefte aan wat tussendoor. Hier wat inspiratie voor een tussendoortjes.
Bionda
Mag ik ook meer dan 100 gr garnalen eten ( tuurlijk mag ik dat, maar hoe zit dat met het menu)
Matthijs de Leeuw
Tja, meer garnalen is meer calorieën 😉
Mirjam
Hallo
ik ben gek op salades en dat komt goed uit tijdens deze weekmenu’s…Maar ik krijg die 100 gram sla echt niet op..Is dat heel erg?
Het liefst zou ik 50 gram eten maar met moeite zou 70 gram wel lukken.
Kan ik dit zo laten of moet ik dan iets aanpassen?
Vind dit trouwens echt een topsite! Heb er ontzettend veel aan bedankt!
Mirjam
Ineke van Oudheusden
Als je vol zit, mag je gewoon stoppen met eten hoor. Albsoluut. Luisteren naar je lichaam is het belangrijkste. Krijg je later wel zijn in tussendoortjes, dan had je toch wat meer nofdig. Zo niet, is het voldoende voor jou.
Sabrina
Heerlijk…ik heb wel tonijn gebruikt…dat was het enige dat ik nog in huishad en ik probeer weinig weg te gooien… Maar het was weer lekker…tot nu toe nog geen minder lekker gerecht gehad!!!!
Denise
Ik lust echt geen vis. Hoe weet ik voor welk gerecht ik dit het beste kan vervangen. Moet ik dan vetten e.d. berekenen of kan ik de vis vervangen voor kip bijv??
matthijs
Lees onze Kharma pagina over omgaan met niet lusten.
KAtja
Zou het ook een klein blikje tonijn mogen zijn ipv garnalen .. Lust ze wel maar zijn erg prijzig
Alia
Ik zou dan zelf sneller voor zalm uit blik kiezen qua smaak. Ook hebben ze vaak wel ingevroren garnalen. Net iets minder lekker, maar scheelt wel in de kosten.