• No products in the cart.

Blog

Sla met gerookte kip en uitgebakken spek

Lunch met sla, gerookte kip, komkommer en spek

Deze lunch eet ik graag, waarschijnlijk omdat uitgebakken spek alles nog lekkerder maakt. Je kan hiervoor een gerookte kipfilet kopen, te vinden bij de slager en de meeste supermarkten maar ook uit zo’n vacuüm pak. Let bij dat laatste wel op de koolhydraten aangegeven op de verpakking, zit vaak zetmeel in wat het koolhydraat gehalte omhoog gooit.

Ingrediënten salade met gerookte kip en uitgebakken spek

  • 100 gram kipfilet of gerookte kipfilet (pak met plakjes of filetje) 1,0 khd – 115 kcal – 19 eiw – 5,0 vet
  • 2 plakken ontbijtspek 0,15 – 75 kcal – 4,6 eiw – 6,0 vet
  • 100 gram sla 1,2 khd – 16 kcal – 1,3 eiw – 0,3 vet
  • 100 gram komkommer ( 5 centimeter) in blokjes of plakjes 1,3 khd – 13 kcal – 0,7 eiw – 0,4 vet

Ingrediënten dressing

  • 2 eetlepels mayonaise 0,0 khd – 219 kcal – 0,5 eiw – 24 vet
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt 0,5 khd – 18 kcal – 0,7 eiw – 1,6 vet
  • 1 eetlepel olijfolie 0,0 khd – 80 kcal – 0,0 eiw – 9,1 vet
  • 2 snufjes uienpoeder
  • halve theelepel grove peper of meer naar smaak
  • snufje knoflookpoeder

Totaal: 4,2 khd – 536 kcal – 26,8 eiw – 46,4 vet

Bereiden

Bak het spek uit, dit doe je op een lage gas stand en je keert regelmatig. Als het klaar is en het er uit ziet als op de foto dan leg je het op een dubbel keukenpapier zodat het vet eraf kan. Dep het desnoods droog. Laat het vervolgens liggen afkoelen.

Doe de sla, de komkommer bij elkaar, snij de kip in brokjes en strooi het door de salade en roer dan alle ingrediënten van de dressing goed door elkaar. Als je het meeneemt en het dus eerder klaarmaakt doe de dressing dan in een apart bakje omdat het de sla slap kan maken. Kruimel als laatste het spek over de salade heen.

Tussendoortjes

Kies 3 van de onderstaande tussendoortjes. Maar dat hoeft natuurlijk niet.

Kies hier een tussendoortje.

Weekmenu 1.
Weekmenu 5.

 

COMMENTS

  • 16 oktober 2021
    reply

    Mieke Savelkouls

    Ik eet nu anderhalve week koolhydraadarm met het boekje 8 weken fit.
    Ik voel me niet lekker ben misselijk last van hoofdpijn en mijn maag!
    Liefst zou ik soms een maaltijd overslaan en er een tussendoortje voor in de plaats nemen kan dat kwaad? Ik weet dat dit de ketosegriep moet zijn

  • 25 augustus 2019
    reply

    Nicole

    Hallo, welke mayonaise gebruiken jullie? Ik dacht eens gezien te hebben dat je die zaanse mayo moest hebben?

  • 9 april 2019
    reply

    Mirjam

    Wij eten smiddsgs warm, dus wissel ik de menu’s om( lunch- dinner ) kan dat??

  • 9 december 2018
    reply

    Petra

    Even over de bacon. Voor mensen die geen varkensvlees eten; er bestaat ook Sea Weed bacon. De ‘goddelijke’ smaak van bacon, zoals Matthijs benoemd, krijg je daardoor ook.
    Ik heb het laatst zelf gegeten en eerst dacht ik, hmm…als dat “bacon” is….maar gek genoeg krijgt het na het aanbakken inderdaad een bacon achtige smaak, het is lekker knapperig en super gezond!
    Een echte aanrader.

  • 26 september 2018
    reply

    Marianne de reus

    Ik maak altijd voor twee personen dus twee keer 200 gram bloemkool.week 1 jumpstart maar,de kruiden en kip en sla moet dit dan ook nog keer twee ?
    Mvg
    Marianne

  • 24 april 2018
    reply

    alice

    Leuk filmpje van de dressing, maar zijn de hoeveelheden voor 1 of 2 personen? In t filmpje hoor ik voor 2 personen….De recepten van de menús zijn toch voor 1 persoon?
    Verder heel tevreden hoor….mooie recepten keurig verzorgd….

  • 12 februari 2018
    reply

    Corrie Hageman

    Ik ben vergeten de gerookte kip te gebruiken in de salade ,maag ik die vanavond door de broccolie taart doen? Of wordt dan de verhouding verstoord ? Naar mijn gevoel kan het geen kwaad maar wil het zeker weten.

  • 2 november 2017
    reply

    Dotje

    Wat heb ik lekker geluncht!! 5e dag bezig en met zulke recepten erg makkelijk vol te houden!! Omdat ik geen varkensvlees eet heb ik de bacon vervangen door plakjes rookvlees. Ook erg lekker

  • 6 september 2017
    reply

    Idaatje

    Matthijs de Leeuw, ik wil je even complimenteren met je tomeloze geduld en het keurig beantwoorden van al die soms overbodige en in mijn ogen “niet zelf nagedachte”vragen. Ik zit ze terug te lezen en ben verbaasd. Maar goed dat we niet allemaal hetzelfde zijn. groetjes

  • 30 augustus 2017
    reply

    Fiona

    Kan je de spekjes ook een dag vantevoren uitbakken en blijven ze dan knapperig als ik ze in de koelkast bewaar?

    • 6 september 2017
      reply

      Idaatje

      maakt t iets uit Fiona? de smaak blijft hetzelfde en die is fantasties!!

  • 26 juli 2017
    reply

    noor

    is het ook mogelijk om kalkoenham te nemen, eet namelijk geen varkensvlees en kalkoenham kan ik wel halal vinden.

    alvast bedankt`!

  • 2 juli 2017
    reply

    Orata

    complete koffie creamer mag dat ?

    • 3 juli 2017
      reply

      Hoeveel koolhydraten zitten er in en hoeveel neem je ervan? (en dit is voor alle andere vragen of iets kan hetgeen je jezelf kunt afvragen 😉 _

  • 18 april 2017
    reply

    Denise

    Heerlijke salade … heb hem gemaakt met kipfilet in plaats van gerookte kip. Heb de kip gekruid op de manier van lunch 3, week 1

  • 14 april 2017
    reply

    vannessa

    ik lust wel kip maar geen gerookte kip. wat kan ik daarvoor in plaats doen?

  • 28 januari 2017
    reply

    Kan ik hier ook eennsnertje koolhydraatbrood van atkins bij eten

  • 12 januari 2017
    reply

    Fadoua

    Hoi hoi,
    Is de dressing voor 1 of 2 personen?
    In de tekst staat niets maar in het filmpje wordt gezegd dat dit voor 2 personen is..
    Ben benieuwd!

    • 13 januari 2017
      reply

      Haha, ik was dat filmpje alweer vergeten. Ik maak het daar voor 2 personen, de hoeveelheden in de ingrediënten lijst is voor 1 persoon.

      • 15 januari 2017
        reply

        Fadoua

        Bedankt voor de opheldering

  • 29 september 2016
    reply

    Claudia

    Is er ook een frites saus die ik kan nemen ?
    Dat vind ik lekkerder dan mayonaise.

  • 27 juli 2016
    reply

    Miranda

    Hallo

    Als eerste wil ik jullie bedanken voor deze mooie site en mijn een blik hebben gegeven op een ander levensstijl. Eindelijk iets dat werkt voor mij. 6.5 kilo al lichter en wat helemaal belangrijk is voel mij zo een stuk beter. Maar nu komt even mijn vraag, ik vind vaak de dressing die erbij gaat te veel, kan halver het nu, of kom ik dan te kort?

    Groeten, Miranda

  • 22 april 2016
    reply

    Antoinette

    Vandaag meegenomen naar werk. Had geen Griekse yoghurt in huis, dus magere gebruikt. Ook had ik geen ontbijtspek, dus heb ik magere spekblokjes gebruikt. En mijn snufjes knoflook- en uienpoeder waren denk ik iets te groot. Maar was wel een heerlijke salade.

  • 3 februari 2016
    reply

    stephanie

    Ik heb geen ontbijtspek meer in huis, maar wel nog magere spekblokjes. Kan je die ook gebruiken ipv ontbijtspek? Zo ja, hoeveel mag je er dan in doen? ….zo niet, ga ik gewoon langs de winkel :-)….heerlijke recepten allemaal

    • 3 februari 2016
      reply

      Ik zou ze wel even uitbakken. ik zou 50 gram nemen, anders gaat het overheersen.

  • 13 januari 2016
    reply

    Danna

    Sorry ik bedoel nniet gewoon weg maar gewoon erg laten

  • 13 januari 2016
    reply

    Danna

    Hallo
    In het recept staat ontbijt spek
    Er is iemand die geen varkenvlees eet en Matthijs zegt gewoon weg er is niks lekkerder dan bacon
    Is het nu ontbijtkoek of bacon wat ik moet gebruiken.
    Alvast bedankt

    • 12 oktober 2017
      reply

      Tiny

      Je kan kalkoen bacon kopen bij albertheijn en jumbo

  • 5 oktober 2015
    reply

    Brigitte

    Hallo. Ik eet geen varkensvlees, waardoor kan ik het ontbijtspek vervangen?

    • 5 oktober 2015
      reply

      Gewoon weglaten. Er is helaas geen vervanging voor de goddelijke smaak van bacon…

      • 25 mei 2016
        reply

        Alia

        Hoewel ik ook wel eens van kalkoenbacon gehoord heb. Is altijd het kijken in het halalschap van de supermarkt waard en meenemen die handel bij minder dan 4kh/100g.

  • 31 augustus 2015
    reply

    Als je de spek tussen twee keukenpapiertjes legt, kan dit de magnatron in, minder vet en superknapperig! Volvermogen 2 min.

    Heerlijke recepten hoor!
    Groetjes nicolette

    • 31 augustus 2015
      reply

      Goede tip!

    • 18 april 2017
      reply

      Elly Heezius

      Hi Nicolette
      Een goed lezer is de moeite waard……bijna mijn keuken in lichterlaaie!! Ik las keukenpapiertjes waar ze ook minder vet in zouden worden…….ik pak dus 2 velletjes van mijn keukenrol en leg de ontbijtspek naast elkaar ertussen in de magnetron…….na bijna 2 minuten keek ik toevallig richting keuken omdat ik vreemd geknetter hoorde en een verbrande lucht rook……snel de deur open en kon nog net op tijd het brandende papier uit de magnetron in de gootsteen trekken. Echt een vlam van wel een halve meter! Gelukkig stond er wat vaat in het water van de gootsteen dus het is met een sssssssisssser afgelopen pffffff hahaha de verkoolde resten van het ontbijtspek liggen nu in de kliko. Nieuw spek toch maar weer in het koekenpannetje gebakken, volgende keer probeer ik het wel weer maar dan met het goede papier hihihi groetjes Elly, de keukenprinses

  • 29 juni 2014
    reply

    Ingrid

    Vanavond gegeten, het was echt heerlijk

POST A COMMENT