Sla met gerookte kip en uitgebakken spek
Lunch met sla, gerookte kip, komkommer en spek
Deze lunch eet ik graag, waarschijnlijk omdat uitgebakken spek alles nog lekkerder maakt. Je kan hiervoor een gerookte kipfilet kopen, te vinden bij de slager en de meeste supermarkten maar ook uit zo’n vacuüm pak. Let bij dat laatste wel op de koolhydraten aangegeven op de verpakking, zit vaak zetmeel in wat het koolhydraat gehalte omhoog gooit.
Ingrediënten salade met gerookte kip en uitgebakken spek
- 100 gram kipfilet of gerookte kipfilet (pak met plakjes of filetje) 1,0 khd – 115 kcal – 19 eiw – 5,0 vet
- 2 plakken ontbijtspek 0,15 – 75 kcal – 4,6 eiw – 6,0 vet
- 100 gram sla 1,2 khd – 16 kcal – 1,3 eiw – 0,3 vet
- 100 gram komkommer ( 5 centimeter) in blokjes of plakjes 1,3 khd – 13 kcal – 0,7 eiw – 0,4 vet
Ingrediënten dressing
- 2 eetlepels mayonaise 0,0 khd – 219 kcal – 0,5 eiw – 24 vet
- 1 eetlepel Griekse yoghurt 0,5 khd – 18 kcal – 0,7 eiw – 1,6 vet
- 1 eetlepel olijfolie 0,0 khd – 80 kcal – 0,0 eiw – 9,1 vet
- 2 snufjes uienpoeder
- halve theelepel grove peper of meer naar smaak
- snufje knoflookpoeder
Totaal: 4,2 khd – 536 kcal – 26,8 eiw – 46,4 vet
Bereiden
Bak het spek uit, dit doe je op een lage gas stand en je keert regelmatig. Als het klaar is en het er uit ziet als op de foto dan leg je het op een dubbel keukenpapier zodat het vet eraf kan. Dep het desnoods droog. Laat het vervolgens liggen afkoelen.
Doe de sla, de komkommer bij elkaar, snij de kip in brokjes en strooi het door de salade en roer dan alle ingrediënten van de dressing goed door elkaar. Als je het meeneemt en het dus eerder klaarmaakt doe de dressing dan in een apart bakje omdat het de sla slap kan maken. Kruimel als laatste het spek over de salade heen.
Tussendoortjes
Kies 3 van de onderstaande tussendoortjes. Maar dat hoeft natuurlijk niet.
Kies hier een tussendoortje.