• No products in the cart.

Blog

Sla mozzarella en kipfilet

Sla mozzarella en kipfilet

Uber lekkere salade met sla, mozzarella en kipfilet.

Lekkere salade met sla, mozzarella en kipfilet in bentobox.

Sla mozzarella en kipfilet

Lekkere frisse salade met het overgebleven kipfiletje van gisteren. Bij mij staat er verschillende sla in de tuin, dus ik pluk wat van ‘t een en van ‘t ander. Sla is wel heel makkelijk te houden en scheelt me veel geld voor allerlei zakjes van de supermarkt. Het kan zelfs in een kleine bak hangend aan een balkon. Maar pas wel op voor slakjes! (Hoewel een slak in een koolhydraatarm dieet past, slechts 2 gram koolhydraten per 100 gram.)

Ingrediënten

  • 75 gram veldsla 2,25 khd – 21 kcal – 1,5 eiw – 0,3 vet
  • 25 gram rucola (of gewoon 100 gram slamix in totaal) 0,03 khd – 5,8 kcal – 2,6 eiw – 0,4 vet
  • half bolletje mozzarella 1,25 khd – 156 kcal – 10,6 eiw – 11,3 vet
  • paar plakjes komkommer (of 1 mini komkommertje) 0,3 khd – 3 kcal – 0,7 eiw – 0,4 vet
  • 4 snacktomaatjes 1,1 khd – 8,4 kcal – 0,5 eiw – 0,0 vet
  • halve kipfilet 0,0 khd – 68,8 kcal – 14,6 eiw – 1,2 vet
  • paar pijnboompitjes (als je ze nog hebt) 2,1 khd – 91,7 kcal – 3,6 eiw – 7,6 vet
  • 1 plakje uitgebakken ontbijtspek 0,1 khd – 37,5 kcal – 2,3 eiw – 3,0 vet
  • (eventueel een slak 🙂 )

Dressing

  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine 0,0 khd – 160 kcal – 0,0 eiw – 18,2 vet
  • 2 theelepels mosterd (grove Zaanse) 0,3 khd – 13 kcal – 0,6 eiw – 1,0 vet
  • 1 theelepel witte azijn
  • grove peper
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje uienpoeder
  • snufje zout

Totaal: 7,3 khd – 568,8 kcal – 37 eiw – 43,4 vet

Bereiden

Als je de sla nog moet wassen, doe dit dan en laat hem drogen/uitlekken. Leg de sla in de bak/kom. Bak de spek uit en leg die op een keukenpapiertje om hem knapperig te maken. Dan kun je in hetzelfde pannetje ook heel even een paar pijnboompitjes bruin laten worden. (Pas op, gaat heel snel.)

Leg de stukjes komkommer op de sla net als de tomaatjes, kip en de mozzarella. Het spek en pijnboompitjes erover en het ziet eruit alsof je niet midden in een dieet zit en dat je op vakantie bent. De dressing meng je en zou ik in een apart bakje meenemen als je de lunch eerder klaar hebt gemaakt. Sla kan namelijk slap worden van dressing, komt door het zout, ingewikkeld.

Tussendoortjes

Kies 3 van de onderstaande tussendoortjes voor in de bentobox. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Kies hier een tussendoortje.

Terug naar het weekmenu.

COMMENTS

  • 8 juli 2020
    reply

    Lily

    wat wordt er met halve kipfilet bedoeld? gram??

  • 20 januari 2019
    reply

    Patricia

    Welke dressing zou je ipv mosterdressing kunnen gebruiken?

      • 12 maart 2019
        reply

        Angeline

        Ik gebruik zelf de remia franse dressing . Per 100ml 5,3 kh maar ik gebruik weinig en slechts 1x per dag 🙂
        De mosterd variant bevat slechts 2,7kh per 100ml .

        Lekker is ook magere kwark met een mayo en knoflookpoeder. 😀

  • 7 mei 2018
    reply

    Saskia

    Hoi ik vind mosterd echt niet lekker. Heb je een tip wat voor dressing ik dan kan maken.

  • 1 mei 2018
    reply

    Carla

    Heerlijke salade en die slak maakte het helemaal af!!

  • 12 september 2017
    reply

    Rita van der Horst

    Als je er een slak doorheen doet neem je dan die grote rode vette naaktslakken? en hoeveel koolhydraten heeft die?

  • 9 mei 2017
    reply

    Ik vind garnalen echt niet lekker, waar kan ik er mee vervangen ?

  • 23 april 2017
    reply

    Elly Heezius

    Ik vind rucola sla absoluut niet lekker maar veldsla wel……mag dat ook ipv rucola?

POST A COMMENT