• No products in the cart.

Blog

Spinazie omelet met feta en griekse kruiden

Spinazie omelet met feta en griekse kruiden

Ei met spinazie en feta

Ei met spinazie en feta.

Spinazie omelet met feta en Griekse kruiden

Als je toch eieren wil eten in de ochtend en wat variatie wil in je ei ontbijt kan je verschillende omeletten maken. Deze met spinazie omelet is erg gezond maar de feta en kruiden maken hem vooral erg lekker!

Ingrediënten

  • 2 eieren 0,0 khd – 160 kcal – 14,6 eiw – 11,6 vet
  • 50 gram spinazie 0,5 khd – 13 kcal – 1,6 eiw – 0,3 vet
  • 1 eetlepel room 0,3 khd – 33,5 kcal – 0,2 eiw – 3,5 vet
  • ¼ blokje feta (± 40 gram) 0,0 khd – 96,3 kcal – 6,4 eiw – 7,9 vet
  • 1 theelepel Griekse kruiden
  • peper en zout

Totaal: 0,8 khd – 302,8 kcal – 22,8 eiw – 23,3 vet

Bereiden

Ik heb de kruiden ooit uit Griekenland meegenomen… weet niet precies wat er in zit en ik kook er nu al 2 jaar mee. Je hoeft niet naar Griekenland (jammer) want de Appie heeft ze ook. Begin in ieder geval met het mengen en kloppen van de eieren, de room, de Griekse kruiden en wat peper en zout naar smaak.  Leg eerst de spinazie in de koekenpan en laat het slinken. Niet te gaar laten worden, goed in de pan spreiden en het ei mengsel er door. Als laatste de feta erover en je kan de spinazie omelet zachtjes laten garen.

Kies hier je tussendoortje.

Weekmenu 2.
Weekmenu 6.