• No products in the cart.

Blog

Spitskool met pittige kip

Spitskool met pittige kip

Gesneden spitskool (of witte kool)  met pittige kip

Dit gerechtje maak je in een handomdraai. Je kan de spitskool lui voorgesneden halen bij de supermarkt, wij geven de voorkeur aan een hele, die kan je langer bewaren en af en toe iets van af snijden.

Ingrediënten

  • 150 gram spitskool 6,0 khd – 63 kcal – 4,5 eiw – 1,5 vet
  • ½ teentje knoflook 0,3 khd – 1,4 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
  • 1 lente-uitje 1,7 khd – 12,4 kcal – 0,6 eiw – 0,2 vet
  • 100 gram taugé 2,0 khd – 21 kcal – 5,0 eiw – 1,0 vet
  • 150 gram kip 0,0 khd – 165 kcal – 35,0 eiw – 2,7 vet
  • 1 gedroogd Spaans pepertje (kleintje) 1,7 khd – 18,3 kcal – 0,6 eiw – 0,8 vet
  • ½ maggiblokje 0,5 khd – 4,5 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • eventueel wat sambal oelek 0,1 khd – 1,2 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • wat bakolie

Totaal: 12,2/12,3 khd – 285,6/286,8 kcal – 45,8 eiw – 6,2 vet

Bereiden

Maak kleine brokjes van de kipfilet en roerbak ze in wat bakolie of ghee. Als het bijna gaar is, pers je de knoflook erdoor. Als het gaar is, de kip uit de pan of wok halen en tijdelijk in een kommetje leggen.

Roerbak nu in de pan of wok de spitskool samen met het lente-uitje, het bouillonblokje en het pepertje. Doe dit eerst op hoog vuur een minuut of 2 en zet het vervolgens op laag gas en maak het al roerend gaar. Ik vind het lekker als het nog een beetje knapperig is bij het opdienen, dus niet helemaal dood koken. Voeg het vlees, de taugé en het het optionele schepje sambal toe, laat het nog even warm worden en klaar!

Je kunt de gerechten die je lekker vindt tegenwoordig makkelijk delen met de share knoppen onder het recept!

Kijk ook eens in onze winkel, daar kan je handige keuken en lunch spullen vinden. Daarnaast support je daar deze gratis recepten mee.

Weekmenu 7.

COMMENTS

  • 7 december 2020
    reply

    Marrita

    Was heerlijk, een blijvertje! Ik heb er chilivlokken door heen gedaan, lekker veel. En ook veel meer knoflook omdat ik dat erg lekker vind.

  • 10 juni 2020
    reply

    ILSE VAN LEUVEN

    Amai…dit is zooo lekker!!!

  • 8 januari 2020
    reply

    Lisette

    Kan ik bakolie ook vervangen voor kokosolie

  • 8 augustus 2019
    reply

    Jacqueline

    Was heerlijk👌 voor het eerst een recept van deze site gemaakt

  • 26 januari 2019
    reply

    Nancy

    Moet de taugé ook gebakken. Worden

  • 2 november 2018
    reply

    Chiquella

    Hoii, spitskool is echt niet geliefd hier… waarmee zou ik het kunnen vervangen?

    Groetjes!

  • 1 november 2018
    reply

    Anja

    Heerlijk

  • 12 september 2018
    reply

    Esther

    Smaakte prima 👍🏻 Wel meer gegeten dan het recept maar dat is vast niet zo heel erg?

  • 2 januari 2018
    reply

    Elles

    Heerlijk !!
    Simpel en snel en heel het gezin vindt het lekker !!
    Een blijvertje

  • 28 november 2017
    reply

    Marjo

    Lekker! Ik had geen bosui maar heb hiervoor prei gebruikt. Helaas ook geen taugé…. maar had wel nog pastinaakpuree, dit smaakte goed. Het recept wordt zeker herhaald, maar dan wordt inderdaad de kip meer gekruid….

  • 17 november 2017
    reply

    Gerry

    Eet je hier verder niets bij van BV rijst etc

  • 13 november 2017
    reply

    Thea Tamminga

    Was super lekker!

  • 20 april 2017
    reply

    Nathalie

    Lekker!! Ik heb nog wat rode paprika en champignons toegevoegd..

  • 3 april 2017
    reply

    Moniek

    Kip vervangen door garnalen, was heerlijk! Een blijvertje!

  • 27 februari 2017
    reply

    Ineke Galdeij-de Vries

    Het was heerlijk , dank 🙂

  • 7 februari 2017
    reply

    jacqueline

    Dit is zo’n simpel , snel en echt super lekker gerecht. Bij ons staat het regelmatig op het menu.

  • 11 december 2016
    reply

    Cora Bults

    Wat een zalig recept. Heerlijk gegeten!

  • 16 augustus 2016
    reply

    Margit

    Ik doe er een snufje koenjit, djahe, djintan bij en1 theeleelketjap.

  • 3 augustus 2016
    reply

    Matteke

    Voor hoeveel personen isdit recept

  • 3 augustus 2016
    reply

    Matteke

    Voor hoeveel personen is dit recept

  • 8 april 2016
    reply

    Linda

    Is dit recept voor 1 of 2 personen? klinkt heerlijk, wil deze van het weekend proberen.

    • 8 april 2016
      reply

      Hoi Linda, bij alle gerechten op gobento staan de hoeveelheden per persoon vermeld. Is het voor twee dan staat het er expliciet bij. Voor de uitleg over de gerechten maar ook kh arm eten kun je het beste beginnen op onze beginnen pagina. Daar dien je dan ook alle achterliggende pagina’s te lezen.

  • 6 januari 2016
    reply

    Ellen

    Heerlijk mijn man en kinderen vonden het ook super, dit blijft in ons kookboek staan. Heb alleen de peper weg gelaten omdat mijn man en ik niet over pittig eten kunnen.

  • 19 november 2015
    reply

    Coby

    Ik verwachtte dat het heel erg scherp zou zijn door de rode peper maar dat viel reuze mee. Het was heerlijk!

  • 16 oktober 2015
    reply

    Astri

    Dit is echt onze favoriet mmmmmm…heerlijk!!!!

  • 5 oktober 2015
    reply

    Jeanny

    Was lekker. Volgende keer zal ik de Kip wat meer kruiden, was flauw.. En ik heb er nog een scheutje ketjap bij gedaan. Oh ja ik had nog een halve courgette liggen ook in blokjes gesneden en mee gebakken.

  • 24 september 2015
    reply

    Marja

    Tjeetje wat was dit weer heerlijk heb er alleen iets meer kruiden en sambal bij gedaan.

  • 15 september 2015
    reply

    alie

    Het staat voor vanavond op het menu.!

  • 18 augustus 2015
    reply

    adrivdboogert

    Gisteren gegeten. Een echte aanrader, was heerlijk !

  • 12 mei 2015
    reply

    Yvonne

    Heeerlijk!!!!

  • 11 februari 2015
    reply

    kutterik

    dit was een erg lekkere en smaakvol gerecht

    • 11 februari 2015
      reply

      Dank je 😀

    • 10 april 2018
      reply

      M vos

      Gewoon een heerlijk recept!

POST A COMMENT