• No products in the cart.

Blog

Spitskool met pittige kip

Spitskool met pittige kip

Gesneden spitskool (of witte kool)  met pittige kip

Dit gerechtje maak je in een handomdraai. Je kan de spitskool lui voorgesneden halen bij de supermarkt, wij geven de voorkeur aan een hele, die kan je langer bewaren en af en toe iets van af snijden.

Ingrediënten

  • 150 gram spitskool 6,0 khd – 63 kcal – 4,5 eiw – 1,5 vet
  • ½ teentje knoflook 0,3 khd – 1,4 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
  • 1 lente-uitje 1,7 khd – 12,4 kcal – 0,6 eiw – 0,2 vet
  • 100 gram taugé 2,0 khd – 21 kcal – 5,0 eiw – 1,0 vet
  • 150 gram kip 0,0 khd – 165 kcal – 35,0 eiw – 2,7 vet
  • 1 gedroogd Spaans pepertje (kleintje) 1,7 khd – 18,3 kcal – 0,6 eiw – 0,8 vet
  • ½ maggiblokje 0,5 khd – 4,5 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • eventueel wat sambal oelek 0,1 khd – 1,2 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • wat bakolie

Totaal: 12,2/12,3 khd – 285,6/286,8 kcal – 45,8 eiw – 6,2 vet

Bereiden

Maak kleine brokjes van de kipfilet en roerbak ze in wat bakolie of ghee. Als het bijna gaar is, pers je de knoflook erdoor. Als het gaar is, de kip uit de pan of wok halen en tijdelijk in een kommetje leggen.

Roerbak nu in de pan of wok de spitskool samen met het lente-uitje, het bouillonblokje en het pepertje. Doe dit eerst op hoog vuur een minuut of 2 en zet het vervolgens op laag gas en maak het al roerend gaar. Ik vind het lekker als het nog een beetje knapperig is bij het opdienen, dus niet helemaal dood koken. Voeg het vlees, de taugé en het het optionele schepje sambal toe, laat het nog even warm worden en klaar!

Je kunt de gerechten die je lekker vindt tegenwoordig makkelijk delen met de share knoppen onder het recept!

Kijk ook eens in onze winkel, daar kan je handige keuken en lunch spullen vinden. Daarnaast support je daar deze gratis recepten mee.

Weekmenu 7.