Spitskool met pittige kip
Gesneden spitskool (of witte kool) met pittige kip
Dit gerechtje maak je in een handomdraai. Je kan de spitskool lui voorgesneden halen bij de supermarkt, wij geven de voorkeur aan een hele, die kan je langer bewaren en af en toe iets van af snijden.
Ingrediënten
- 150 gram spitskool 6,0 khd – 63 kcal – 4,5 eiw – 1,5 vet
- ½ teentje knoflook 0,3 khd – 1,4 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
- 1 lente-uitje 1,7 khd – 12,4 kcal – 0,6 eiw – 0,2 vet
- 100 gram taugé 2,0 khd – 21 kcal – 5,0 eiw – 1,0 vet
- 150 gram kip 0,0 khd – 165 kcal – 35,0 eiw – 2,7 vet
- 1 gedroogd Spaans pepertje (kleintje) 1,7 khd – 18,3 kcal – 0,6 eiw – 0,8 vet
- ½ maggiblokje 0,5 khd – 4,5 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
- eventueel wat sambal oelek 0,1 khd – 1,2 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
- wat bakolie
Totaal: 12,2/12,3 khd – 285,6/286,8 kcal – 45,8 eiw – 6,2 vet
Bereiden
Maak kleine brokjes van de kipfilet en roerbak ze in wat bakolie of ghee. Als het bijna gaar is, pers je de knoflook erdoor. Als het gaar is, de kip uit de pan of wok halen en tijdelijk in een kommetje leggen.
Roerbak nu in de pan of wok de spitskool samen met het lente-uitje, het bouillonblokje en het pepertje. Doe dit eerst op hoog vuur een minuut of 2 en zet het vervolgens op laag gas en maak het al roerend gaar. Ik vind het lekker als het nog een beetje knapperig is bij het opdienen, dus niet helemaal dood koken. Voeg het vlees, de taugé en het het optionele schepje sambal toe, laat het nog even warm worden en klaar!
Je kunt de gerechten die je lekker vindt tegenwoordig makkelijk delen met de share knoppen onder het recept!
Kijk ook eens in onze winkel, daar kan je handige keuken en lunch spullen vinden. Daarnaast support je daar deze gratis recepten mee.
Marrita
Was heerlijk, een blijvertje! Ik heb er chilivlokken door heen gedaan, lekker veel. En ook veel meer knoflook omdat ik dat erg lekker vind.
ILSE VAN LEUVEN
Amai…dit is zooo lekker!!!
Lisette
Kan ik bakolie ook vervangen voor kokosolie
Jacqueline
Was heerlijk👌 voor het eerst een recept van deze site gemaakt
Nancy
Moet de taugé ook gebakken. Worden
ineke
“Voeg het vlees, de taugé en het het optionele schepje sambal toe, laat het nog even warm worden en klaar!” Nee, wel warm, worden. Je kunt het wel doen dan wordt het waarschijnlijk te slap, maar vind ik t minder lekker.
Chiquella
Hoii, spitskool is echt niet geliefd hier… waarmee zou ik het kunnen vervangen?
Groetjes!
ineke
Met een ander recept
Anja
Heerlijk
Esther
Smaakte prima 👍🏻 Wel meer gegeten dan het recept maar dat is vast niet zo heel erg?
ineke
Fijn dat je het lekker vond! Of het teveel of te weinig voor je is ligt aan je eigen doelen;)
Elles
Heerlijk !!
Simpel en snel en heel het gezin vindt het lekker !!
Een blijvertje
Marjo
Lekker! Ik had geen bosui maar heb hiervoor prei gebruikt. Helaas ook geen taugé…. maar had wel nog pastinaakpuree, dit smaakte goed. Het recept wordt zeker herhaald, maar dan wordt inderdaad de kip meer gekruid….
Ineke van Oudheusden
Het klinkt heerlijk. Al zou ik de pastinaak weglaten daar deze niet koolhydraatarm is. De tauge is daarom beter geschikt.
Gerry
Eet je hier verder niets bij van BV rijst etc
Ineke van Oudheusden
Nee:) Dat is nou juist het punt van Koolhydraat arm. Daar wen je vanzelf aan. Het is helemaal niet nodig en zo heerlijk om te eten.
Thea Tamminga
Was super lekker!
Nathalie
Lekker!! Ik heb nog wat rode paprika en champignons toegevoegd..
Moniek
Kip vervangen door garnalen, was heerlijk! Een blijvertje!
Ineke Galdeij-de Vries
Het was heerlijk , dank 🙂
jacqueline
Dit is zo’n simpel , snel en echt super lekker gerecht. Bij ons staat het regelmatig op het menu.
Cora Bults
Wat een zalig recept. Heerlijk gegeten!
Margit
Ik doe er een snufje koenjit, djahe, djintan bij en1 theeleelketjap.
Matteke
Voor hoeveel personen isdit recept
matthijs
Dat is hier te vinden https://www.gobento.nl/beginnen/
Matteke
Voor hoeveel personen is dit recept
matthijs
Dat is hier te vinden https://www.gobento.nl/beginnen/
Linda
Is dit recept voor 1 of 2 personen? klinkt heerlijk, wil deze van het weekend proberen.
matthijs
Hoi Linda, bij alle gerechten op gobento staan de hoeveelheden per persoon vermeld. Is het voor twee dan staat het er expliciet bij. Voor de uitleg over de gerechten maar ook kh arm eten kun je het beste beginnen op onze beginnen pagina. Daar dien je dan ook alle achterliggende pagina’s te lezen.
Ellen
Heerlijk mijn man en kinderen vonden het ook super, dit blijft in ons kookboek staan. Heb alleen de peper weg gelaten omdat mijn man en ik niet over pittig eten kunnen.
Coby
Ik verwachtte dat het heel erg scherp zou zijn door de rode peper maar dat viel reuze mee. Het was heerlijk!
Astri
Dit is echt onze favoriet mmmmmm…heerlijk!!!!
Jeanny
Was lekker. Volgende keer zal ik de Kip wat meer kruiden, was flauw.. En ik heb er nog een scheutje ketjap bij gedaan. Oh ja ik had nog een halve courgette liggen ook in blokjes gesneden en mee gebakken.
Marja
Tjeetje wat was dit weer heerlijk heb er alleen iets meer kruiden en sambal bij gedaan.
alie
Het staat voor vanavond op het menu.!
adrivdboogert
Gisteren gegeten. Een echte aanrader, was heerlijk !
Yvonne
Heeerlijk!!!!
kutterik
dit was een erg lekkere en smaakvol gerecht
matthijs
Dank je 😀
M vos
Gewoon een heerlijk recept!