• No products in the cart.

Blog

Tussendoortjes

Ik ben het type dat als ik druk ben vergeet te eten, te drinken naar de wc te gaan, maar zit ik eenmaal op de bank dan loop ik vaak onrustig naar de koelkast om te kijken of er iets in ligt waar ik zin in heb. Emo eten, maar dan uit verveling. Gelukkig heb ik het vaak druk, maar t is altijd handig om iets voor handen te hebben. De ene dag eet je nou eenmaal meer dan de andere en dat is juist goed. (Gaat de spaarstand tegen.)

Tussendoortjes

Verschillende tussendoortjes voor koolhydraat arm dieet

Ik geef verschillende tussendoortjes aan. Omdat een tussendoortje vaak iets is dat lekker is, maar soms ook een eiwit/vet verhogende functie moet hebben is het toch handig om te kiezen voor wat handig is voor jou en wat af te wisselen.

Zelf koop ik elke week het een en ander en stop daar van alles een heel klein beetje in de lunchbox van mijn man. Ik zelf werk vaak thuis, dus dan staat er altijd wel wat klaar. Let wat op met teveel kaas, bij sommige mensen geeft dat wat problemen om in de vetverbranding (ketose) te raken, ikzelf heb daar nog nooit last van gehad. Ook heel veel groenten eten kan niet onbeperkt. Toch is het handig om de koolhydraten die je binnenkrijgt veelal via groenten binnen te krijgen.

Mijn man eet meer dan ik, dus de boxen die ik voor hem maak zijn veel voller dan die van mij. Ik denk dat voor mij 3 tussendoortjes per dag wel volstaan. Hij neemt er wel 5. Heb je honger kies dan voor eiwitrijk tussendoortje, zoals gevuld ei, kip, vlees. Eet je voor iets lekkers, kan je ook wel eens een klein stukje donkere chocolade nemen(85%)of wat kaas of extra  groenten.

Tussendoortjes voorbeelden

Kies een paar van de onderstaande tussendoortjes. Maar dat hoeft natuurlijk niet.

1 babybell
4 blokjes kaas
10 centimeter komkommer
4 snoeptomaatjes
2 stronkjes bleekselderij van 10 centimeter
stukje bloemkool (zie foto)
plakjes gesneden droge worst en plakjes rauwe ham
paar augurkjes, niet te veel en bij voorkeur zuur, dus niet zoetzuur.
blaadjes witlof met mayonaise en druppel ketchup
Plakjes Zeeuws spek, in sommige supermarkten kan je een blok kopen
Gevuld eitje, kook ze, haal geel eruit, meng met lepel mayo en snufje kerrie, gehakte bieslook, wat peper en zout en een druppel azijn en stop het weer terug.


Een van mijn favoriete tussendoortjes is de saltufo worst. Een heerlijk worstje met truffel en met parmazan eromheen. Je kan het bij de betere slager krijgen en is best prijzig. (rond de 3 euro per stuk) Maar als ik er een in huis heb, moet ik er voor vechten om er wat van te krijgen. Ik ben namelijk niet de enige die er dol op is!

saltufo_in-artikel_tussendoor

Saltufo