Varkenshaas met champignons
Varkenshaas met champignons
Wij zijn gek op varkenshaasjes en champignons, daarom vandaag een combinatie. Makkelijk en snel klaar te maken. Smaakt prima met sperziebonen, niet te veel, want er zitten in sperziebonen vrij veel koolhydraten. Sport je er intensief bij dan mag je wat meer hier van.
Ingrediënten
- 150 gram varkenshaas 0,0 khd – 157,5 kcal – 33,0 eiw – 2,3 vet
- 1 eetlepel olijfolie 0,0 khd – 80 kcal – 0,0 eiw – 9,1 vet
- 1 eetlepel roomboter 0,1 khd – 74,5 kcal – 0,0 eiw – 8,2 vet
- 75 gram champignons, in kwarten 0,3 khd – 13,5 kcal – 1,7 eiw – 0,4 vet
- 50 ml slagroom 1,5 khd – 167,5 kcal – 1,0 eiw – 17,5 vet
- 50 ml vlees bouillon (van vleesbouillonblokje gemaakt) 0,5 khd – 4,5 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
- 1 theelepel tijmblaadjes
- 50 gram sperziebonen (handje) 2,5 khd – 19,5 kcal – 1,0 eiw – 0,2 vet
Totaal: 4,9 khd – 517 kcal – 36,7 eiw – 37,7 vet
Bereiding
Wij wassen het vlees altijd, hoe dan ook, maak de haas eerst droog door het af te deppen met een keukenpapiertje. Bestrooi ze dan met peper en zout en laat de olie en boter goed heet worden in een koekenpan. Als het schuim van de roomboter weg is, kan je het vlees ongeveer 2 minuten rondom bruin bakken.
Haal het vlees uit de pan en voeg de champignons in de koekenpan toe. Bak ze bruin en gaar en strooi er wat zout over, vervolgens de room, bouillon en de tijm toevoegen en kook deze tot de helft in. Nu mag het gas uit en kook je de boontjes gaar in een andere pan, als de boontjes bijna klaar zijn, leg je de varkenshaas weer in de pan en laat nog even zachtjes (klein vuur!) garen en opwarmen. (8 minuten ongeveer, rosé!) Snij in plakjes en serveer het met de champignonsaus.