• No products in the cart.

Blog

Varkenshaas met champignons

Varkenshaas champignons

Varkenshaas met champignons

 

Varkenshaas met champignons

Wij zijn gek op varkenshaasjes en champignons, daarom vandaag een combinatie. Makkelijk en snel klaar te maken. Smaakt prima met sperziebonen, niet te veel, want er zitten in sperziebonen vrij veel koolhydraten. Sport je er intensief bij dan mag je wat meer hier van.

Ingrediënten

  • 150 gram varkenshaas 0,0 khd – 157,5 kcal – 33,0 eiw – 2,3 vet
  • 1 eetlepel olijfolie 0,0 khd – 80 kcal – 0,0 eiw – 9,1 vet
  • 1 eetlepel roomboter 0,1 khd – 74,5 kcal – 0,0 eiw – 8,2 vet
  • 75 gram champignons, in kwarten 0,3 khd – 13,5 kcal – 1,7 eiw – 0,4 vet
  • 50 ml slagroom 1,5 khd – 167,5 kcal – 1,0 eiw – 17,5 vet
  • 50 ml vlees bouillon (van vleesbouillonblokje gemaakt) 0,5 khd – 4,5 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • 50 gram sperziebonen (handje) 2,5 khd – 19,5 kcal – 1,0 eiw – 0,2 vet

Totaal: 4,9 khd – 517 kcal – 36,7 eiw – 37,7 vet

Bereiding

Wij wassen het vlees altijd, hoe dan ook, maak de haas eerst droog door het af te deppen met een keukenpapiertje. Bestrooi ze dan met peper en zout en laat de olie en boter goed heet worden in een koekenpan. Als het schuim van de roomboter weg is, kan je het vlees ongeveer 2 minuten rondom bruin bakken.

Haal het vlees uit de pan en voeg de champignons in de koekenpan toe. Bak ze bruin en gaar en strooi er wat zout over, vervolgens de room, bouillon en de tijm toevoegen en kook deze tot de helft in. Nu mag het gas uit en kook je de boontjes gaar in een andere pan, als de boontjes bijna klaar zijn, leg je de varkenshaas weer in de pan en laat nog even zachtjes (klein vuur!) garen en opwarmen. (8 minuten ongeveer, rosé!)  Snij in plakjes en serveer het met de champignonsaus.

Weekmenu 4.

COMMENTS

  • 16 april 2019
    reply

    Monica

    Het was heerlijk ,maar in die 8 minuten verdween wel mijn sausje bijna, volgende x andere volgorde,.

  • 28 juli 2018
    reply

    Ailleen

    Sausje is heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar

  • 24 maart 2018
    reply

    Corina

    Maak je de vleesbouillon door 50 ml water met het halve bouillonblokje te mengen, of maak je eerst een halve liter bouillon met een half blokje en haal je daar 50 ml uit?

  • 21 november 2017
    reply

    Jolanda

    De saus dikt niet in!

  • 18 augustus 2017
    reply

    Daphne

    Moet je de varkenshaas later weer in de zelfde pan bakken als die van het sausje?

  • 12 april 2017
    reply

    Christa

    Ga het voor de 2e keer maken, echt heerlijk

  • 24 januari 2017
    reply

    Patrick

    Echt lekker……

  • 25 juli 2016
    reply

    is 50 gram sperziebonen pp niet een beetje weinig?

    • 25 juli 2016
      reply

      Neehoor. Lees voor meer verdieping over koolhydraat arm eten de kharma pagina, daar staat de werking uitgelegd en zul je begrijpen dat in dit geval 50 gram de max is.

      Leuke webshop heb je trouwens 🙂

  • 18 april 2016
    reply

    Heerlijk die saus en het vlees.Ga in nu al voor de 3e keer maken.

POST A COMMENT