
Varkenshaas met champignons
Varkenshaas met champignons
Wij zijn gek op varkenshaasjes en champignons, daarom vandaag een combinatie. Makkelijk en snel klaar te maken. Smaakt prima met sperziebonen, niet te veel, want er zitten in sperziebonen vrij veel koolhydraten. Sport je er intensief bij dan mag je wat meer hier van.
Ingrediënten
- 150 gram varkenshaas 0,0 khd – 157,5 kcal – 33,0 eiw – 2,3 vet
- 1 eetlepel olijfolie 0,0 khd – 80 kcal – 0,0 eiw – 9,1 vet
- 1 eetlepel roomboter 0,1 khd – 74,5 kcal – 0,0 eiw – 8,2 vet
- 75 gram champignons, in kwarten 0,3 khd – 13,5 kcal – 1,7 eiw – 0,4 vet
- 50 ml slagroom 1,5 khd – 167,5 kcal – 1,0 eiw – 17,5 vet
- 50 ml vlees bouillon (van vleesbouillonblokje gemaakt) 0,5 khd – 4,5 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
- 1 theelepel tijmblaadjes
- 50 gram sperziebonen (handje) 2,5 khd – 19,5 kcal – 1,0 eiw – 0,2 vet
Totaal: 4,9 khd – 517 kcal – 36,7 eiw – 37,7 vet
Bereiding
Wij wassen het vlees altijd, hoe dan ook, maak de haas eerst droog door het af te deppen met een keukenpapiertje. Bestrooi ze dan met peper en zout en laat de olie en boter goed heet worden in een koekenpan. Als het schuim van de roomboter weg is, kan je het vlees ongeveer 2 minuten rondom bruin bakken.
Haal het vlees uit de pan en voeg de champignons in de koekenpan toe. Bak ze bruin en gaar en strooi er wat zout over, vervolgens de room, bouillon en de tijm toevoegen en kook deze tot de helft in. Nu mag het gas uit en kook je de boontjes gaar in een andere pan, als de boontjes bijna klaar zijn, leg je de varkenshaas weer in de pan en laat nog even zachtjes (klein vuur!) garen en opwarmen. (8 minuten ongeveer, rosé!) Snij in plakjes en serveer het met de champignonsaus.
Monica
Het was heerlijk ,maar in die 8 minuten verdween wel mijn sausje bijna, volgende x andere volgorde,.
Ailleen
Sausje is heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar
Corina
Maak je de vleesbouillon door 50 ml water met het halve bouillonblokje te mengen, of maak je eerst een halve liter bouillon met een half blokje en haal je daar 50 ml uit?
Ineke van Oudheusden
Het laatste, ik maakte wat meer, het halve blokje heb ik inmiddels veranderd. Je mag hem naar smaak toevoegen. (het blokje) Ik gebruik gewoon bouillon.
Jolanda
De saus dikt niet in!
Daphne
Moet je de varkenshaas later weer in de zelfde pan bakken als die van het sausje?
Matthijs de Leeuw
Lijkt me het lekkerst.
Christa
Ga het voor de 2e keer maken, echt heerlijk
Patrick
Echt lekker……
Jeroen
is 50 gram sperziebonen pp niet een beetje weinig?
matthijs
Neehoor. Lees voor meer verdieping over koolhydraat arm eten de kharma pagina, daar staat de werking uitgelegd en zul je begrijpen dat in dit geval 50 gram de max is.
Leuke webshop heb je trouwens 🙂
christa
Heerlijk die saus en het vlees.Ga in nu al voor de 3e keer maken.