Venkelstamppot met schnitzelrolletjes
Venkelstamppot met schnitzelrolletjes
Dit is een lekker stamppotje, licht verteerbaar maar vol met smaak. De venkel stoof je in wat witte wijn. Maak je geen zorgen om de alcohol van de wijn, je stooft het lang genoeg om de alcohol te laten verdampen dus blijf je gewoon in ketose π
De schnitzelrolletjes zijn leuk om te maken en nog leuker om te eten, let er wel op dat je de prikkers er achteraf uit haalt! Dit recept is voor 2 personen.
IngrediΓ«nten stamppot
- 1 kleine bloemkool 14,5 khd β 125 kcal β 9,5 eiw β 1,0 vet
- 2 venkels 8,0 khd β 68 kcal β 4,0 eiw β 0,0 vet
- 100 ml droge witte wijn 0,6 khd β 67 kcal β 0,1 eiw β 0,0 vet
- tijm
- zwarte peper
- grote hand rucola 0,0 khd β 9,2 kcal β 1,4 eiw β 0,2 vet
- eventueel room
IngrediΓ«nten schnitzelrolletjes
- 2 ongepaneerde varkens- of kipschnitzels 0,0 khd β 220 kcal β 46 eiw β 4,0 vet
- 2 braadworstjes 2,0 khd β 414 kcal β 36,2 eiw β 29,2 vet
- 2 theelepels mosterd 0,4 khd β 13 kcal β 0,6 eiw β 1,0 vet
- chilipoeder
- paprikapoeder
- cocktailprikkers
Totaal per persoon = 12,8 khd β 458,1 kcal β 48,9 eiw β 17,7 vet
Bereiden
Begin met het schoonmaken van de bloemkool en kook deze gaar. Snij de venkel in stukjes en bak deze in ruim boter met tijm en zwarte peper. Blus als alle boter “verdampt” is, de pan af met de witte wijn en laat zachtjes verder stoven.
Maak ondertussen de rolletjes. Sla de schnitzels plat tussen plastic folie met een pan of deegroller. Wrijf de ene kant in met chili, paprikapoeder, zout en peper en smeer op de andere kant mosterd. Leg daarop een braadworstje zonder vel en rol strak op. Snij de rolletjes in 3 of 4 stukken en zet vast met een cocktailprikker. Grill of bak de rolletjes gaar en bruin.
Pureer de bloemkool met eventueel wat room en zout en peper. Roer de venkel er doorheen en een grote hand rucola. Leg de rolletjes bij de stamppot en haal de prikkers er uit.