Venkelstamppot met schnitzelrolletjes
Venkelstamppot met schnitzelrolletjes
Dit is een lekker stamppotje, licht verteerbaar maar vol met smaak. De venkel stoof je in wat witte wijn. Maak je geen zorgen om de alcohol van de wijn, je stooft het lang genoeg om de alcohol te laten verdampen dus blijf je gewoon in ketose 🙂
De schnitzelrolletjes zijn leuk om te maken en nog leuker om te eten, let er wel op dat je de prikkers er achteraf uit haalt! Dit recept is voor 2 personen.
Ingrediënten stamppot
- 1 kleine bloemkool 14,5 khd – 125 kcal – 9,5 eiw – 1,0 vet
- 2 venkels 8,0 khd – 68 kcal – 4,0 eiw – 0,0 vet
- 100 ml droge witte wijn 0,6 khd – 67 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
- tijm
- zwarte peper
- grote hand rucola 0,0 khd – 9,2 kcal – 1,4 eiw – 0,2 vet
- eventueel room
Ingrediënten schnitzelrolletjes
- 2 ongepaneerde varkens- of kipschnitzels 0,0 khd – 220 kcal – 46 eiw – 4,0 vet
- 2 braadworstjes 2,0 khd – 414 kcal – 36,2 eiw – 29,2 vet
- 2 theelepels mosterd 0,4 khd – 13 kcal – 0,6 eiw – 1,0 vet
- chilipoeder
- paprikapoeder
- cocktailprikkers
Totaal per persoon = 12,8 khd – 458,1 kcal – 48,9 eiw – 17,7 vet
Bereiden
Begin met het schoonmaken van de bloemkool en kook deze gaar. Snij de venkel in stukjes en bak deze in ruim boter met tijm en zwarte peper. Blus als alle boter “verdampt” is, de pan af met de witte wijn en laat zachtjes verder stoven.
Maak ondertussen de rolletjes. Sla de schnitzels plat tussen plastic folie met een pan of deegroller. Wrijf de ene kant in met chili, paprikapoeder, zout en peper en smeer op de andere kant mosterd. Leg daarop een braadworstje zonder vel en rol strak op. Snij de rolletjes in 3 of 4 stukken en zet vast met een cocktailprikker. Grill of bak de rolletjes gaar en bruin.
Pureer de bloemkool met eventueel wat room en zout en peper. Roer de venkel er doorheen en een grote hand rucola. Leg de rolletjes bij de stamppot en haal de prikkers er uit.
Sens
Kan ik iets anders dan venkel gebruiken voor de puree
ineke
Rucola, chinese kool, paksoy? Zit er geen lekkere venkel smaak aan, maar ook lekker.
Sens
đź‘Ťđź‘Ťđź‘Ť bedankt
Jozien
De kh worden die berekend van rauwe producten of de bereide producten? Zit soms nogal verschil in.
matthijs
Berekening is afhankelijk van hoe het ingrediënt in het gerecht gebruikt wordt. wij halen de info van Nevo.
anounymous
is de wijn te vervangen met iets anders?
Voor de mensen die geen alcohol drinken/gebruiken.
Geesepees
Doe je extra kookroom als je niet tegen de smaak kan de alcohol verdampt….aan jou de keuze toch
Marja
Mag de bloemkool ook vervangen worden door zoete aardappel of is die smaakcombinatie niet goed?
matthijs
Helaas zijn zoete aardappels veel te koolhydraat rijk. Als je koolhydraat arm wilt eten dan kan het dus niet.
Reg
Hallo!
Ik zie heerlijke dingen voorbij komen fijn! Ook lees ik vaak “bak in boter…”
Wat voor boter mag ik gebruiken? Ik gebruik zelf bv olijfolie ?
En nog een vraagje wat is een goede broodvervanger….ik mis de bruine boterham met kaas bv enorm
Kan een rijstwafel bv?
Bedankt vh delen van jullie heerlijke recepten en laagdrempelige info ♡
Arjan
Ik bak zelf altijd in roomboter ecentueel met een scheutje arachideolie. Olijfolie is niet geschikt om in te bakken omdat het al bij ca. 160 graden verbrand. Alleen ui en knoflook bak ik in olijfolie op laag vuur.
Ineke
Je hebt ook olijfolie speciaal om in te bakken
Monique
Is het niet mogelijk om steeds de grammen bij de groenten te zetten. 2 venkels zijn bij mij 240 gram wat overeenkomt met 17 khd…. een heel verschil dan 8 khd.
matthijs
Hoi Monique, in theorie is dat mogelijk maar helaas hebben we er in de praktijk geen tijd voor. We doen deze recepten en de informatie allemaal in onze vrije tijd voor jullie. Dus als jij zin en tijd hebt dan hoeren we graag wat het allemaal weegt en zetten we het er bij. Je kunt het bijvoorbeeld bij de comments zetten, dan nemen wij het tzt over.