• No products in the cart.

Blog

Verborgen suikers

Een tijdje geleden konden we in de keuringsdienst van waarden zien dat je lang niet altijd zeker kunt zijn van een etiketje. Als we producten scannen die gezond voor ons zijn is dit inmiddels bijna rocket science geworden. De koolhydraten die wel of niet kunt aftrekken. Of de verborgen suikers.

Suiker
Suiker

>>De suikerlijst vind je hier<<

Dit laatste doet nogal wat stof opwaaien, want wij willen geen suiker eten. De fabrikanten moeten steeds creatiever worden met het vermelden van toegevoegd suiker en voegen zelfs de zogenoemde “sluipsuikers”toe.

In de aflevering van de KVW was te zien hoe fabrikanten voedingsproducten met gedeïoniseerd sapconcentraat de zogenoemde “sluipsuikers”aan de man brengen en dit veelal niet op de verpakking te noemen.

Gelukkig zijn er ook producenten die zich er verre van houden en deze sluipsuikers juist niet gebruiken.

Uiteraard houden wij voor je in de gaten welke producten je wel veilig kunt eten. Zelf maken blijft natuurlijk altijd keuze nummer 1. Maar we snappen dat je daar niet altijd de tijd voor hebt.
Tasty basics een een voorbeeld van een verstandige koolhydraatbeperkte keuze. Ben je op je streefgewicht en wil je weer wat koolhydraten gaan toevoegen kies dan bijvoorbeeld voor een cracker of koolhydraatarm broodje.Amsterdam, 22 januari 2019

In de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde van 17 januari 2019 was tijdens de telefoongesprekken een product van TastyBasics in beeld. Onbedoeld kan de indruk zijn gewekt dat dit product gedeïoniseerde sapconcentraten bevat. Na contact tussen het team van de Keuringsdienst van Waarde en TastyBasics is gebleken dat in het product Van TastyBasics geen ingrediënten zitten die zouden kunnen wijzen op het gebruik van dit soort suikers.

www.tastybasics.nl