• No products in the cart.

Blog

Wegen en meten | gobento.nl

Wegen en meten

Voordat we beginnen maar ook tijdens het koolhydraatarm eten wil je misschien jouw gewicht wegen en meten. Niet alleen het gewicht is interessant maar ook jouw maten.

Zeker wanneer je ook sport kan het zijn dat je in gewicht niets kwijtraakt maar in de centimeters wel heel veel. Sporten is zeker goed om met een ketogeen dieet te combineren. Dit geld ook voor bewegen als wandelen en fietsen.

Wegen en meten

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Jouw gewicht fluctueert zo’n 2 kilo op een dag. Dat heeft te maken met vocht, wat je net hebt gegeten, de zoutinname ervoor, of je naar het toilet bent gegaan en nog veel meer.

Iets als een halve kilo afvallen in 1 dag bestaat dus eigenlijk niet. Aankomen dus ook niet. Dat kun je alleen meten over een wat langere periode.

[box]Tip: maak je zelf niet gek, weeg 1x per week op een vaste tijd.[/box]

Wij gaan dus uit van een week, daarna kun je er pas iets zinnigs over zeggen. Het is handig dat je op hetzelfde tijdstip op de dag weegt. Bijvoorbeeld in de ochtend voor het ontbijt, even naar het toilet en met dezelfde kleding aan. (of zonder,). Meet je elke vrijdag ochtend, dan ontstaat er een reëel beeld van wat je kwijt bent aan gewicht.  Doe je dat ook met een meetlint. Even je taille, bovenbenen en armen. Zo blijf je gemotiveerd ondanks dat de weegschaal misschien niet zo snel gaat, bij de meeste zal het overigens wel snel gaan.

In t kort: Weeg op elke vrijdag ochtend op de weegschaal en/of met meetlint en kijk per week naar het resultaat.

Wegen en meten | gobento.nl

Wegen en meten