• No products in the cart.

Blog

Witlof salade uit weekmenu 1 | gobento.nl

Weekmenu nummer 1

Weekschema 1 koolhydraatarm menu

Weekschema 1

Voor de recepten van week 1 klik je hier, voor alle recepten klik je hier.
Voor een boodschappenlijst van week 1 klik je hier.

Ik dacht toen ik een berichtje op Facebook postte dat er misschien wel een stuk of 5 mensen zouden reageren… dat waren er dus iets meer. Maar ik heb geen spijt hoor. Als ik heel veel mensen het menu ga mailen is dat natuurlijk een heel gedoe, gelukkig is mijn partner handig met websites en heeft me uit de brand geholpen. Nu kunnen we de recepten hier opschrijven. Ik ga proberen hier iedere week een weekmenu te plaatsen met linkjes naar de recepten elders op mijn site.

De weekmenu schema’s komen ook gewoon via de mail. Ik wil wel even goed uitleggen wat dit nou voor een schema’s zijn. Mijn partner en ik eten op deze manier als we willen afvallen. Ik ben al jaren met voeding bezig en sinds een paar jaar coach ik ook zelf. Vanwege lastige medicijnen (waar ik van aankom) en een lichaam dat niet altijd doet wat ik ervan verlang, kwam ik al snel in aanraking met diëten, diëtisten en het hele gevolg. Ik kwam erachter dat het reguliere circuit mij niet goed kon helpen. Vandaar dat ik me er zelf steeds meer in ben gaan verdiepen en ben gaan leren tot ik koolhydraatarm als eetwijze ben gaan gebruiken. Met geweldige resultaten! Niet alleen op gebied van gewicht, maar ook op suikerspiegel, darmen en huid. Niet echt via één vast dieet. Ik heb veel diëten gevolgd, bekeken en het beste eruit gehaald.

Wij eten op moment van afvallen ketogeen. Dus op een manier die mijn lichaam in ketose (vetverbranding) brengt. Hier zijn veel misverstanden over, maar hier een korte uitleg. Zit je lichaam in de vetverbranding dan kan je meer vet eten en ook opgeslagen vet als brandstof gebruiken. Ga je uit ketose, dan slaat je lichaam weer vet op, krijgt honger, heeft hoofdpijn en allerlei andere narigheden. Het is dus zaak om laag in de koolhydraten te blijven.  Smokkel je, is dat prima, maar realiseer je wel, dat je lichaam weer 24-48 uur nodig heeft om in de vetverbranding terecht te komen.

Er zijn heel veel verschillende meningen en theorieën over hoe je het moet doen. Je kan Atkins volgen, heel streng met fases aan de slag, dokter Franken of naar verschillende meningen luisteren via social media. Op facebook zijn er ook iedere dag mensen die vertellen dat ze taart of suiker hebben gegeten. Als je dat ook doet, doe dan niet mee met deze recepten. Het vervelende van koolhydraatarm eten is dat je nog al wat vet eet. Als je niet in vetverbranding (ketose) zit dan wordt je hier dus gewoon zwaarder van.

Ik beloof jullie dat ik voortaan niet zo veel meer schrijf als hier, maar ik wilde dit even kwijt. Hier krijg je dan een handig overzichtje. Vervolgens kan je dan vanuit dit bericht of het mailtje elke dag de recepten klaar maken. Het eerste overzicht kan je hier onder bekijken…

Weekmenu week 1

Met ontbijten ben ik gewoon lui, het is helaas wel belangrijk want je stofwisseling moet op gang komen. Als je sommige ontbijtjes lastig vindt, kies dan zelf een andere.

Een handig boodschappenlijstje van Carlie is hier te vinden.

Ontbijt dag 1

De eerste dag moet natuurlijk goed beginnen. Daarom eten we Griekse yoghurt met aardbeien. Kijk hier hoe je het maakt.

Lunch dag 1

Voor de lunch staat witlofsalade op het menu. Dit is een lekker frisse salade met rosbief, geen straf, dat dieet. Kijk hier hoe je het klaarmaakt.

Diner dag 1

‘s Avonds eten we spaghetti… maar dan de goede, gemaakt van courgettes. Klik mij voor het recept. Courgette spaghetti

Ontbijt dag 2

Als ontbijt maken we een omelet met taugé. Ik maak deze vaak in het weekend omdat het vlak voor je naar je werk gaat teveel gedoe is en de avond ervoor klaarmaken niet zo lekker is. Dokter Frank is erg van de eieren, ik kon op den duur geen ei meer zien dus ik eet het iets minder vaak, het is wel goed om veel eiwitten binnen te krijgen. Lees het recept hier.

Lunch dag 2

Een boterham met pindakaas is in 1 minuut gefixt, het is daarom even wennen dat je langer bezig bent met het eten. Rodekool salade is een lekker snel gerecht en erg smakelijk. Bekijk het recept.

Diner dag 2

Deze dag maak ik lekker Hollands, gewoon bloemkool uit de oven met een slavink. Voor het frisse in combinatie met een komkommer salade. Volg deze link voor het recept.

Ontbijt dag 3

Ik ben verslaafd aan Griekse yoghurt, kleine porties uiteraard en niet te vaak. Dat je geen fruit mag eten vind ik wel erg jammer, er zijn een paar uitzonderingen die je in kleine hoeveelheden kan eten, als bekken treiteraar jammer genoeg dus.. hier kan je het zien.

Lunch dag 3

Een lekker kippetje met spitskool. Heerlijk! Dit menu kost wel iets meer voorbereiding. Bekijk het recept hier

Diner dag 3

Lekkere kippenpootjes uit de oven! Kan op een warme dag ook op de bbq. Hier het recept.

Ontbijt dag 4

Frisse komkommer met avocadodip en gerookte kip vind je hier.

Lunch dag 4

Salade met gerookte kip en uitgebakken spek. Ik vind de combinatie van frisse salade en zoute spek echt heerlijk! Zo maak je het. En vaak niet alleen voor mezelf 😉

04_wk1_L_sla-kip

Diner dag 4

Shoarmawraps met varkenshaas, wokgroenten en knoflooksaus. Een recept dat iedereen een feestje vindt. Ook kinderen smullen hier graag van. Vind je varkenshaas te duur, maak je ‘t gewoon van ongekruid shoarmavlees.

Ontbijt dag 5

Eieren, kaas, tomaat en komkommer dag. Een dagje makkelijk. Hier het recept.

Lunch dag 5

Salade geitenkaas, walnoten, komkommer en tomaat maak je zo.

Diner dag 5

Recept voor champignons, bimi, lente-ui met malse kipfilet.

Ontbijt dag 6

Tomaat met mozzarella en basilicum. Een lekkere salade caprese. Een recept dat heel snel klaar is. 06_wk1_O_caprese

 Lunch dag 6

Griekse salade met feta en grillburger. Klik hier voor het recept.

Diner dag 6

Een van mijn favoriete seizoensgroenten. Asperges! Ik zou ze elke dag kunnen eten en wat een geluk dat ze zo laag in de koolhydraten zitten! Zo maak ik ze vandaag klaar.

Ontbijt dag 7

Omelet met spek, tomaat en kaas. Pittige start van de dag. Ik start op zondag meestal wat later op en dan kan ik een wat zwaarder ontbijt beter aan. In ‘t weekend maak ik dan dus dit recept.

Lunch dag 7

Broccolisoep met basilicum en grillburger. De broccolisoep van een vriendinnetje van mij is hier in huis een vast patroon geworden. Vaak belt m’n zusje even op (Niet KH arm!) om even langs te komen, want ze heeft nog een broccoli liggen…’maken we samen even soepie’ Vind ik altijd erg gezellig. En in een handomdraai klaar. Zo dus.

Diner dag 7

Hamburger dag! Als iedereen aan het fast food gaat, doe jij dat ook gewoon. Maar dan KHarm! Maak er 2 of maak er een sushirol bij. Leuk voor visite, of als je wat meer tijd hebt. Hier het recept.

Tot volgende week…