• No products in the cart.

Blog

witlofsalade kip

Weekmenu nummer 2

Weekschema 2 koolhydraatarm menu

Weekschema 2

 

Voor het weekmenu van de vorige week klik je hier en voor alle koolhydraatarme recepten op een rij kan je hier klikken.

Betreft het ontbijt, ik eet bijna altijd hetzelfde als ontbijt. Toch heb ik in dit weekmenu verschillende ontbijtjes opgeschreven, het leuke is dat ik er zelf ook weer een beetje door ga variëren. Kies gewoon welke het best bij jou past of als je kan wissel je het af. Je moet met je ontbijt toch wel een tijdje doen en ook al kan je een tussendoortje tussen je ontbijt en lunch goed gebruiken, het houdt jouw stofwisseling bezig en het moet een heftig hongergevoel tegengaan wat soms kan gebeuren als je teveel koolhydraten eet. Kijk dus uit met binchen.

Weekmenu nummer 2

Het tweede weekmenu. Misschien iets meer werk, maar het resulteert gelijk in een beloning! (Mijn meetlint geeft me meestal de mooiste complimentjes.) Voor dag 1 t/m 5 is de lunch makkelijk mee te nemen. Dag 6 en 7 iets minder. (Tenzij je soep kan opwarmen op je werk.)

Een handig boodschappenlijstje van Carlie is hier te vinden.

meetlint

Ontbijt dag 1

Voor een lekker yoghurt ontbijt met koekkruiden en notensnippers klik je hier.

Lunch dag 1

Een lekkere frisse witlofsalade met avocado en gerookte kip. Smullen maar! Klik hier voor het recept.

Diner dag 1

Jaaa, het is saté dag! Lekker met roerbakgroenten en notensaus. Zo maak je het.

Ontbijt dag 2

Spinazieomelet met feta en Griekse kruiden om alvast een beetje in de vakantie stemming te komen. Hoe? Zo doe je dat! 

Lunch dag 2

Garnalen cocktailsalade. Ook al zo zomers. Hoe je het moet klaarmaken vind je hier.

garnalensalade cocktailsaus

Diner dag 2

Vandaag iets uit de oven. Maar is het nou heel lekker weer kan je het ook klaarmaken op de bbq. De groente in zo’n aluminium bak en de kipfilet lekker boven de smeulende kooltjes. Malse kipfilet met rozemarijn, courgette en tomaat. Je maakt het zo.

Ontbijt dag 3

Griekse yoghurt met blauwe bessen (uit de tuin). Zo maak je het.

Lunch dag 3

Sla met mozzarella en kipfilet (van gisteren.) Het recept vind je hier.

Diner dag 3

Andijvie is hier in huis niet populair. Maar eten we het, dan eten we het zo!

Ontbijt dag 4

Een lekker ontbijtje wat toch eieren bevat. Gevulde eieren zijn eigenlijk ook prima te gebruiken als tussendoortje. Maar als ontbijt vind ik ze ook lekker hoor. Hier het recept.

Lunch dag 4

Vandaag gaan we op de Italiaanse toer. Carpaccio salade. Ook makkelijk mee te nemen en van te voren te maken.

04_wk2_L_carpacciosalade

Diner dag 4

Kippenpoten met spinazie. Hier vind je het recept.

Ontbijt dag 5

Hamrolletjes roomkaas als ontbijt. Ik vind het een feestje. Matthijs ook. Ik kan ze dus beter niet van te voren klaarmaken, want dan verdwijnen ze spoorloos. Maar gelukkig kan het geen kwaad en maak ik er vaak toch al wat extra voor de lunch van de volgende dag. Zo maak je ze.

Lunch dag 5

Biefstuksalade van lekkere koude biefstukplakjes. Je collega’s zullen wel jaloers kijken. Hier staat beschreven hoe je het klaarmaakt.

Diner dag 5

Nu het nog kan… asperges! Elke week zolang ze te krijgen zijn eet ik ze. Lekker met champignons zoals je in Duitse restaurants vaak krijgt. En die weten hoe je eten lekker laat smaken! Recept vind je hier.

Ontbijt dag 6

Een weekend ontbijtje van eipancakes en salsa. Zo maak je het.

Lunch dag 6

Gisteren asperges, dus vandaag aspergesoep voor de lunch. En als je nog wat hamrolletjes over hebt kunnen houden, dan kan je ze er nu bij opeten. Of je maakt ze weer zo.

06_wk2_L_aspergesoep

Diner dag 6

Zin in iets oosters? Of meer wat Grieks? Dit is fusion. Koolpakketjes in tomatensaus gevuld met gehakt. Dit is het recept om dit ovengerecht te maken. Tip: Als de rest wel KH wil eten, maak je er quinoa of rijst bij. Past goed.

Ontbijt dag 7

Griekse yoghurt met aardbeien (uit de tuin) blijft mijn favoriete ontbijt. Hier het recept. 

Lunch dag 7

Weekend lunch, om thuis klaar te maken. Lekkere cheddar cheeseburger. Matthijs (de baas over de burgers) is hem nu klaar aan het maken. Zie hier het resultaat. Zo maak je hem.

07_wk2_L_cheesburger

Diner dag 7

Soms mis je een bepaald gerecht dat je graag at, toen je nog koolhydraten kon verdragen. Bij mij is dat Roti. Lekkere Surinaamse kip en kerrie boontjes. Nou..die maken we dan vandaag met een eipannekoek. Zo dus!

Eet smakelijk en tot volgende week!

Ken jij nog iemand die deze menu’s graag zou willen ontvangen? Klik dan hier. Kopieer de link in je browser venster en deel deze met geïnteresseerden in het koolhydraatarme dieet. Let op! Na inschrijving kan het zijn dat de bevestigingsmail in je ongewenste mail terecht komt.

COMMENTS

 • 7 september 2020
  reply

  maaike

  Hallo! Heerlijk allemaal! Ik wil graag het recept openen van de omelet met spinazie, week 2 dag 2. Maar krijg iedere keer een error als ik die aanklik, ligt dat aan mij? Heb nog niet bij een ander recept gehad

 • 13 oktober 2019
  reply

  Manon

  Ik ga deze week menu 2 doen. Er zijn helaas geen verse asperges verkrijgbaar. Kan ik het door groene asperges vervangen? of zoeken naar een potje met weinig kh?

 • 25 augustus 2019
  reply

  Alma

  Heel blij met jullie sites en tips.
  Voel me heerlijk in mijn vel en merk dat ik veel energieker ben. Complimenten!
  Ik heb wel een vraag…ik loop veel hard en train voor de halve mararthon en de dan de hele ….maar in deze voorbereiding loop ik er echt tegenaan dat ik de koolhydraten mis……..gelletjes en sportdrank is sowieso niet mijn ding maar zonder krijg ik de hongerklop…..en dit was voor ik keto ging…….dus nu zie ik daar tegenop….want wat moet kk nu voor, onderweg en after nuttigen……

 • 4 juli 2019
  reply

  Nicolette

  Hoi

  Op hoeveel koolhydraten zijn de weekmenus gebaseerd?

  Gr nicolette

 • 29 oktober 2018
  reply

  Claudia

  Nou week 1 zit erop en de gerechten waren heerlijk her en dervwat kleine aanpassingen gezien ik geen kaas en vis eet. Na 1 week 2,9 kilo kwijt dus volle moed op naar week 2.
  Nu ben ik op dag 2 aangekomen en is het zo lunch tijd, ijsbergsla met garnalen maar ik zit echt proppie vol.
  Mag ik ook een schaaltje Griekse yoghurt met wat roodfruit?

   • 30 oktober 2018
    reply

    Claudia

    Dank je voor het antwoordt. Ik heb de lunch overgeslagen en die rond 17 gegeten en later een klein beetje yoghurt met wat blauwe bessen. Dacht dat dat de beste keuze zou zijn en gezien je antwoord.

 • 15 juni 2018
  reply

  Daphne

  Wat ben ik blij met jullie site! Helemaal uitgebalanceerd, ik hoef niet zelf te rekenen. Ben vorige week begonnen, nu halverwege week 2. Al vier kilo kwijt! En ik vind alle recepten heerlijk, ben de hele dag aan het smullen!
  De rookkaascrackers waren iets te lekker, dus daar ga ik niet meer in een keer een heel pak van klaarmaken. Ze riepen de hele dag naar me vanuit de kast :-). En dat was lekkere trek, want met de maaltijden van jullie menu heb je geen trek tussendoor.
  Heel hartelijk bedankt voor al jullie werk, super!

 • 10 juni 2018
  reply

  e.graner

  Bij veel produkten staan de kha erachter maar meestal kan ik dit echt niet vinden bv roomkaas ik heb mij rot gezocht maar echt niet gevonden bij de jumbo.
  Ook de ham … de hele supermarkt gezocht naar ham met zoveel kha verse ham, verpakte ham maar ook niet gevonden. Is het misschien een idee om met ons te delen welke produkten jullie bedoelen. Ook zou het super fijn zijn om te vertellen waar te kopen. Jullie hebben alles uitgezocht op minste kha neem ik aan nu duurt het uren om alles uit te zoeken. Ik weet dat jullie dit gratis doen maar elkaar een beetje helpen ? De menu’s staan er al sinds 2015 op dus in die 3 jaar kan er toch wel eens een update komen.

 • 6 december 2017
  reply

  ilona

  hopelijk kan ik me zo wel aanmelden voor de nieuwsbrief met de menu’s

 • 26 november 2017
  reply

  Pleuntje

  Vraagje; is het de bedoeling dat ik eerst de recepten uit week 1 en dan week 2 doe of mag het ook door elkaar gebruikt worden. Dus de lunch uit week 2 en het ontbijt uit week 1 en het avond eten uit week 4 bijvoorbeeld.

  • 26 november 2017
   reply

   Hoi Pleuntje, je hoeft niet de weekmenu te volgen, je kunt ook zelf kiezen. Let er dan wel op dat je genoeg groentes binnen krijgt dus niet alles er uit pikken waar weinig groentes bij zitten.

 • 2 september 2017
  reply

  Sandra

  Goedenavond,

  Ik vind het heel fijn als ik het hele weekmenu inclusief recepten kan uitprinten. Ik kan dit zelf doen om alles om de beurt te openen en dan knippen en plakken.
  Maar hebben jullie misschien een bestand beschikbaar dat ik het in 1x kan uitprinten?

  Groet,
  Sandra

 • 31 augustus 2017
  reply

  wilma

  Hoi even een vraagje .
  hebben jullie ook een vervangingslijstje? Als je bv geen vis lust wat je dan mag nemen ?

 • 8 juni 2016
  reply

  Yvonne

  Ik wil beginnen met dit dieet maar ben vegetarisch. Hoe vervang ik het vlees en de vis in al deze gerechten? wie heeft er tips en is het überhaupt wel aan te passen voor een vegetariërs?

 • 22 mei 2016
  reply

  michele aue

  Hallo allemaal, complimenten met deze siye, eindelijk een duidelijk plan! Misschien ten overvloede.. asperges schillen is een makkie met de bubbele schiller van westmark. Even googelen, niet goedkoop ( ong. 17.00) maar geld zeker waard! 🙂

  • 7 april 2017
   reply

   Marga

   Ik pak altijd de kaasschaaf, weet je zeker dat je de stugge schil verwijderd

POST A COMMENT