• No products in the cart.

Blog

witlofsalade kip

Weekmenu nummer 2

Weekschema 2 koolhydraatarm menu

Weekschema 2

 

Voor het weekmenu van de vorige week klik je hier en voor alle koolhydraatarme recepten op een rij kan je hier klikken.

Betreft het ontbijt, ik eet bijna altijd hetzelfde als ontbijt. Toch heb ik in dit weekmenu verschillende ontbijtjes opgeschreven, het leuke is dat ik er zelf ook weer een beetje door ga variëren. Kies gewoon welke het best bij jou past of als je kan wissel je het af. Je moet met je ontbijt toch wel een tijdje doen en ook al kan je een tussendoortje tussen je ontbijt en lunch goed gebruiken, het houdt jouw stofwisseling bezig en het moet een heftig hongergevoel tegengaan wat soms kan gebeuren als je teveel koolhydraten eet. Kijk dus uit met binchen.

Weekmenu nummer 2

Het tweede weekmenu. Misschien iets meer werk, maar het resulteert gelijk in een beloning! (Mijn meetlint geeft me meestal de mooiste complimentjes.) Voor dag 1 t/m 5 is de lunch makkelijk mee te nemen. Dag 6 en 7 iets minder. (Tenzij je soep kan opwarmen op je werk.)

Een handig boodschappenlijstje van Carlie is hier te vinden.

meetlint

Ontbijt dag 1

Voor een lekker yoghurt ontbijt met koekkruiden en notensnippers klik je hier.

Lunch dag 1

Een lekkere frisse witlofsalade met avocado en gerookte kip. Smullen maar! Klik hier voor het recept.

Diner dag 1

Jaaa, het is saté dag! Lekker met roerbakgroenten en notensaus. Zo maak je het.

Ontbijt dag 2

Spinazieomelet met feta en Griekse kruiden om alvast een beetje in de vakantie stemming te komen. Hoe? Zo doe je dat! 

Lunch dag 2

Garnalen cocktailsalade. Ook al zo zomers. Hoe je het moet klaarmaken vind je hier.

garnalensalade cocktailsaus

Diner dag 2

Vandaag iets uit de oven. Maar is het nou heel lekker weer kan je het ook klaarmaken op de bbq. De groente in zo’n aluminium bak en de kipfilet lekker boven de smeulende kooltjes. Malse kipfilet met rozemarijn, courgette en tomaat. Je maakt het zo.

Ontbijt dag 3

Griekse yoghurt met blauwe bessen (uit de tuin). Zo maak je het.

Lunch dag 3

Sla met mozzarella en kipfilet (van gisteren.) Het recept vind je hier.

Diner dag 3

Andijvie is hier in huis niet populair. Maar eten we het, dan eten we het zo!

Ontbijt dag 4

Een lekker ontbijtje wat toch eieren bevat. Gevulde eieren zijn eigenlijk ook prima te gebruiken als tussendoortje. Maar als ontbijt vind ik ze ook lekker hoor. Hier het recept.

Lunch dag 4

Vandaag gaan we op de Italiaanse toer. Carpaccio salade. Ook makkelijk mee te nemen en van te voren te maken.

04_wk2_L_carpacciosalade

Diner dag 4

Kippenpoten met spinazie. Hier vind je het recept.

Ontbijt dag 5

Hamrolletjes roomkaas als ontbijt. Ik vind het een feestje. Matthijs ook. Ik kan ze dus beter niet van te voren klaarmaken, want dan verdwijnen ze spoorloos. Maar gelukkig kan het geen kwaad en maak ik er vaak toch al wat extra voor de lunch van de volgende dag. Zo maak je ze.

Lunch dag 5

Biefstuksalade van lekkere koude biefstukplakjes. Je collega’s zullen wel jaloers kijken. Hier staat beschreven hoe je het klaarmaakt.

Diner dag 5

Nu het nog kan… asperges! Elke week zolang ze te krijgen zijn eet ik ze. Lekker met champignons zoals je in Duitse restaurants vaak krijgt. En die weten hoe je eten lekker laat smaken! Recept vind je hier.

Ontbijt dag 6

Een weekend ontbijtje van eipancakes en salsa. Zo maak je het.

Lunch dag 6

Gisteren asperges, dus vandaag aspergesoep voor de lunch. En als je nog wat hamrolletjes over hebt kunnen houden, dan kan je ze er nu bij opeten. Of je maakt ze weer zo.

06_wk2_L_aspergesoep

Diner dag 6

Zin in iets oosters? Of meer wat Grieks? Dit is fusion. Koolpakketjes in tomatensaus gevuld met gehakt. Dit is het recept om dit ovengerecht te maken. Tip: Als de rest wel KH wil eten, maak je er quinoa of rijst bij. Past goed.

Ontbijt dag 7

Griekse yoghurt met aardbeien (uit de tuin) blijft mijn favoriete ontbijt. Hier het recept. 

Lunch dag 7

Weekend lunch, om thuis klaar te maken. Lekkere cheddar cheeseburger. Matthijs (de baas over de burgers) is hem nu klaar aan het maken. Zie hier het resultaat. Zo maak je hem.

07_wk2_L_cheesburger

Diner dag 7

Soms mis je een bepaald gerecht dat je graag at, toen je nog koolhydraten kon verdragen. Bij mij is dat Roti. Lekkere Surinaamse kip en kerrie boontjes. Nou..die maken we dan vandaag met een eipannekoek. Zo dus!

Eet smakelijk en tot volgende week!

Ken jij nog iemand die deze menu’s graag zou willen ontvangen? Klik dan hier. Kopieer de link in je browser venster en deel deze met geïnteresseerden in het koolhydraatarme dieet. Let op! Na inschrijving kan het zijn dat de bevestigingsmail in je ongewenste mail terecht komt.