Witlof ei salade
Witlof ei salade om mee te nemen in bentobox
Of gewoon thuis opeten kan ook natuurlijk. Als bij mij de eieren m’n neus uit komen, vind ik een eiersalade nog een redelijk alternatief. Net weer anders en de eiwitten en vetten zorgen er voor dat je niet zo snel honger hebt. Goed om in ketose te blijven en ook ook genoeg calorieën om niet gelijk weer in een spaarstand te duikelen. Witlof past er zo goed bij. En als snack is het zeker goed te nassen 😉 Snij de witlof dan niet, maar gebruik als een schuitje.
Ingrediënten
- 2 stronkjes witlof (± 150 gram) 3,6 khd – 29 kcal – 2,0 eiw – 0,3 vet
- 5 snoeptomaatjes 1,4 khd – 10,5 kcal – 0,6 eiw – 0,0 vet
- wat plakjes komkommer (± 100 gram) 0,13 khd – 1,3 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
- 2 eieren 0,0 khd – 160 kcal – 14,6 eiw – 11,6 vet
- 1 eetlepel zure mayonaise 0,0 khd – 110 kcal – 0,23 eiw – 12,0 vet
- ¼ gesnipperd uitje 1,0 khd – 5,6 kcal – 0,2 eiw – 0,0 vet
- 1 drupje mosterd
- 1 theelepel kerriepoeder
- zout & peper
- paar sprietjes bieslook
Totaal: 6,1 khd – 316,4 kcal – 17,7 eiw – 24 vet
Bereiden
Kook de eieren bijna helemaal hard. Pel ze en laat ze afkoelen, als je niet meer je vingers brandt aan de eieren kan je het eigeel eruit lepelen en in een kommetje doen. Snij de witlof in stukjes en verdeel de tomaatjes en komkommer erover. Doe de mayo, mosterd, kerriepoeder en het kwart gesnipperde uitje in een kom bij het eigeel. Roer dit tot een sausje en snij daarna de eiwitten in kleine blokjes en voeg ook toe.
Breng het gerechtje op smaak met wat zout en peper en vul de schuitjes (of salade) met het mengsel. Als je klaar bent eindig je door wat bieslook over de schuitjes heen te knippen voor de smaak en het mooi.
Kies hier je tussendoortjes.