Witlofsalade met gerookte kip en avocado
25 Comments
Witlofsalade
Ik vind het altijd lekker om de salade steeds met een andere sla te maken. Dit keer is het witlof dat volop te krijgen is. De witlof past zo goed bij de kip en avocado. En blijft donker bewaard ook lang goed.
Ingrediënten salade
- 2 stronkjes witlof (of 1,5 als je grote hebt) 3,6 khd – 29 kcal – 2,0 eiw – 0,3 vet
- halve avocado (niet te zacht, hij moet in blokjes) 1,6 khd – 180 kcal – 1,7 eiw – 17,6 vet
- halve gerookte kip 0,8 khd – 92 kcal – 15,2 eiw – 4,0 vet
- 4 snacktomaatjes 1,1 khd – 8,4 kcal – 0,5 eiw – 0,0 vet
Dressing
- 2 eetlepels mayonaise (AH Excellent in de weckpot heeft geen koolhydraten en is erg lekker) 0,0 khd – 220 kcal – 0,4 eiw – 24 vet
- 1 afgestreken lepel Griekse yoghurt 0,5 khd – 18 kcal – 0,7 eiw – 1,6 vet
- snufje knoflookpoeder (hoeft niet)
- snufje uienpoeder (hoeft ook niet maar ik vind het lekker)
- een mespunt peper of meer naar smaak
- een half theelepeltje witte azijn
Totaal: 7,6 khd – 547,4 kcal – 20,5 eiw – 47,5 vet
Bereiden
Snij de witlof in dunne plakjes en haal de bittere harde stukjes aan de onderkant ertussenuit. Even wassen en goed laten uitlekken/drogen. De avocado kan in plakjes of in blokjes, de kip gesneden erover heen en dan de dressing maken. Maak je deze lunch van te voren klaar doe dan de saus in een apart bakje anders wordt de witlof bruin en zacht.
Tussendoortjes
Hier wat mogelijkheden om als tussendoortje te nemen en hier terug naar het weekmenu.