• No products in the cart.

Blog

Witlof salade uit weekmenu 1 | gobento.nl

Witlofsalade met rosbief als lunch

Bentobox met witlofsalade met rosbief als lunch

Bentobox met witlofsalade met rosbief als lunch

Witlofsalade met rosbief als lunch

Yes! Het eerste bentobox lunch recept staat er! Ik ga ontzettend mijn best doen om veeeeel meer gerechten op de website te plaatsen. Dit is een van mijn favoriete gerechten, daarom maak ik het als eerste klaar.

Wat heb je nodig voor de witlofsalade per persoon?

 • 2 witlof (± 150 gram)  3,6 khd – 29 kcal – 2,0 eiw – 0,3 vet
 • 4 radijsjes  0,8 khd – 4,5 kcal – 0,2 eiw – 0,0 vet
 • 100 gram rosbief  0,0 khd – 122 kcal – 22,9 eiw – 3,4 vet

Dressing

 • 2 eetlepels mayonaise (die van Albert Heijn Excellent in de weckpot heeft geen koolhydraten en is erg lekker) 0,0 khd – 220 kcal – 0,5 eiw – 24 vet
 • 1 afgestreken lepel Griekse yoghurt 0,5 khd – 18 kcal – 0,7 eiw – 1,6 vet
 • snufje knoflookpoeder (hoeft niet)
 • snufje uienpoeder (hoeft ook niet, maar ik vind het lekker)
 • 1 mespunt peper of meer naar smaak
 • ½ theelepel witte azijn

Totaal = 4,9 khd – 394 kcal – 26,3 eiw – 29,3 vet

Bereiden

Snij de schoongemaakte witlof overdwars in kleine stukjes en de radijs in schijfjes, vergeet niet de radijsjes goed schoon te maken want er kan nog wel eens zand aan zitten. Leg dit op jouw bord of in een brood of bentobox als je het mee neemt naar je werk. De dressing is gewoon alles bij elkaar en goed roeren, het lijkt misschien wel dik maar witlof is vaak vrij vochtig dus dat komt goed.

Als je de witlofsalade mee naar je werk neemt en het dus de avond ervoor klaarmaakt is het handig om de dressing apart in een bakje te doen want het zout uit de mayo maakt de witlof slap.

Tussendoortje

Als je een man bent, of je maakt het klaar voor een man dan mogen er iets meer tussendoortjes bij. Probeer rustig aan te doen met de kaas, maar een extra stuk worst is prima. Als je alles goed doet, je zondigt niet maar je valt niet of nauwelijks af en past het niet in jouw bentobox? Dan eet je te veel tussendoortjes.  😉 Kijk hier naar een aantal verschillende tussendoortjes.

Kies 3 van de onderstaande tussendoortjes. Maar dat hoeft natuurlijk niet.

Kies hier een tussendoortje.

Eet smakelijk en doe je best, je kan het!

Weekmenu 1.

COMMENTS

 • 14 oktober 2019
  reply

  anne rk

  Ik dacht toen ik dit recept zag dat ik dit nooit zou lusten maar heb het toch gewoon gemaakt. Lekker met biefstukrosbief van de slager. Het is echt overheerlijk!!! Echt een blijvertje.

 • 12 oktober 2019
  reply

  Jenny

  De salade was heerlyk. Volgende x eens met ei toevoegen

 • 10 september 2018
  reply

  Petra Tilstra

  Ook ik ben al een week bezig om te beginnen en mijn weg erin te zoeken.
  Wat het wat moeilijker maakt want ik ben meest vegetarier.
  Nu eet ik af en toe eens vis.. ( 1x in de maand). En zondig ik mij aan een kipje.
  Kan ik al het vlees vervangen door kip en vis?

 • 26 mei 2018
  reply

  Yolanda

  Als ik witlof snij dan wordt het vlug bruin van kleur. Wat doen jullie als je dit de avond van te voren al klaar maakt?

  • 28 mei 2018
   reply

   Wij doen het in een Bentobox en zetten deze in de koelkast, dan wordt het niet bruin. Het beste kun je de square gebruiken, die heeft een ruime inhoud.

 • 29 april 2018
  reply

  Saskia

  Als ik de salade in de avond al klaar maak om deze de volgende dag mee te nemen naar werk, kan ik de rosbief er dan al gewoon bij doen?

 • 10 februari 2018
  reply

  Linda

  ik wil graag maandag beginnen met koolhydraatarm.

  nu lijkt het me fijn om de weekmenu’s te volgen. maar ik eet geen vlees. Wel eet ik vis.

  kan ik in de weekmenu’s vlees dan vervangen voor vis of een vleesvervanger die laag in koolhydraten is?

  groetjes Linda

 • 4 januari 2018
  reply

  Wiettske

  Hoi hoe kom en hoe weet dT je in de ketofase komt?

 • 7 november 2017
  reply

  John Simonetti

  Ik kan geen radijs vinden, wat is daar een goede vervanging voor?

 • 17 oktober 2017
  reply

  Ina

  Is dit witlof (150gr) met of zonder pit gewogen.
  Ik bedoel 150 gr uit de winkel of 150 gr ontpit en gewassen?

 • 9 juli 2017
  reply

  Annie

  Hallo,
  De 150 gr. witlof is die in gesneden gewogen of in zijn geheel.

 • 29 mei 2017
  reply

  Annette

  Heerlijke salade en zo klaar, mijn eerste recept van hier smaakt zeker naar meer! De toevoeging van avocado las ik net pas, dus die ontbrak 😉 Niet gemist ook trouwens. Bedankt voor al jullie tijd en moeite die hier ongetwijfeld in zitten, fijne site dit!

 • 18 april 2017
  reply

  Tkk

  Vandaag dag 1 samen met mijn man begonnen. eerst alles wel 3x doorgelezen. We vonden het heerlijk.ik ben een chaos in menu lezen dus had intussen 3 blaadjes uitgeprint met belangrijke dingen. Mijn man had te weinig van alles wat er op stond. We moeten even ons weg hierin vinden omdat we eigelijk vsn alles teveel hebben gekocht. Veel dingen waren al verpakt daarom gaan we dag 1 weer herhalen maar nu wel gebakken ei smorgens ipv gr yoghurt. Zo hoef je niks wegte gooien. Of het mag weet ik eigenlijk niet. Volgende keer mss invriezen. We gaan volgende week een weekje weg met de caravan en kan ik geen menu s maken waarbij een oven wordt gebruikt, dus ga ik ook even een ander recept pakken. Bedankt voor alle tijd die jullie hierin steken. Top!

 • 18 april 2017
  reply

  tkk

  Mag ik ipv rosbief ook zalm gebruiken, omdat ik er dat nog heb staan?

 • 26 maart 2017
  reply

  Kelly

  Mijn man lust absoluut geen witlof kan ik die ook vervangen met een andere groente voor de lunch van weekmenu 1?

 • 6 maart 2017
  reply

  Desiree

  Ik heb een weckpot mayonaise van de AH gekocht. Erg duur, erg lekker maar wel erg groot voor mij alleen en ook nog eens beperkt houdbaar. Hoe lang kan ik het gebruiken? Hebben jullie er ervaring mee?

 • 6 maart 2017
  reply

  Dentree de Jager

  Ik heb een we weckpot mayonaise van de AH gekocht. Erg duur, erg lekker maar wel erg groot voor mij alleen en ook nog eens beperkt houdbaar. Wat is beperkt houdbaar? Hebben jullie er ervaring mee?

 • 10 februari 2017
  reply

  Joke

  Hallo Ik ga morgen asn uw dieet beginnen maar mijn vraag is wat mag je allemaal drinken groetjes joke

  • 10 februari 2017
   reply

   Alles waar geen koolhydraten en suikers in zitten. Check de Kharma pagina, lees deze zeer aandachtig en je weet alles.

 • 30 januari 2017
  reply

  Voel menog steeds niet goed iedere dag hoofdpijn snap er niets van

 • 19 januari 2017
  reply

  semi

  moet ieder voor zich de hoeveelheid/gram salade bepalen i.v.m de hoeveelgeid eiwit en vetten?

  • 20 januari 2017
   reply

   Nee, gewoon volgen wat hier staat. Als het afvallen niet lukt kijk je hier.. en als dat ook niet helpt dan ga je pas tellen. Je gata dit pas doen als je alles goed doet en na een week of drie nog geen resultaten hebt geboekt.

   Oftewel, hou het simpel, volg lekker de weekmenu’s.

   • 20 januari 2017
    reply

    semi

    dank je wel het is helemaal duidelijk

 • 16 januari 2017
  reply

  Sandra

  Vandaag begonnen met Weekmenu 1 en de wiltofsalade is heerlijk.

 • 11 januari 2017
  reply

  Cynthia

  Goedenavond,
  Ik heb een vraagje over de rosbief. Het gaat hier om broodbelg toch? Als je dit vervangt met bijvoorbeeld kip, gebruik je dan ook broodbeleg of kan je zelf kipfilet (vlees dus) bakken waar je nadat het afgekoeld is plakjes afsnijd. Mag je gewoon in zonnebloemolie bakken en alle doorsnee kruiden gebruiken, zoals paprika poeder, zwarte peper, enz.
  Alvast bedankt voor je antwoord!

 • 12 juli 2016
  reply

  Sita

  het zijn heerlijke gerechten, alleen eet ik geen vlees.
  Wat kan ik nemen als vervanger?

 • 10 mei 2016
  reply

  wendy

  Alternative voor andijve graag

  • 10 mei 2016
   reply

   Waar zie jij Andijvie dan? En ik heb geleerd met meer da 4 woorden te spreken bij een vraag.

 • 14 februari 2016
  reply

  Karima

  Hallo,

  Morgen begin ik met kha dieet, wat kan ik gebruiken in plaats van witlof? Wat zijn de dranken die je wel mag drinken?

  Groetjes Karima

  • 14 februari 2016
   reply

   Hoi Karima,

   Ik zou niet weten waar je witlof mee kunt vervangen, gewoon een ander gerechtje kiezen. Op de Kharma pagina vind je wat uitleg over drinken.

 • 10 november 2015
  reply

  Marijke

  Zonder avocado gegeten, je reactie te laat gezien!
  Maar hij was heerlijk, na 2 weken Atkins ga ik nu jullie menu’s volgen.
  Morgen boodschappen doen, wat is een goed moment om ketose te testen?
  Dit is mijn derde week KHA met vorige week 1 snoep aanval/hormonen honger! Fruitella’s en pure chocola mmmmm maar heel fout natuurlijk! ☺

  Bedankt voor jullie inzet, echt top!

 • 6 november 2015
  reply

  Ashley

  Kan ik ook het vlees gewoon weglaten in de recepten? Ik eet namelijk helemaal geen vlees en elke dag staat er wel iets van vlees op het menu :(?

  • 7 november 2015
   reply

   Dat gaat lastig, je moet namelijk ergens de eiwitten vandaan halen die voorkomen dat je jouw spiermassa aanspreekt. Kijk eens op de website van Anna Karina, zij heeft veel vegetarische recepten. https://www.koolhydraatarmrecept.nl/

 • 14 oktober 2015
  reply

  Sabine

  Die witlof is die gekookt of rauw? Rauw is niet lekker toch?

  • 15 oktober 2015
   reply

   Is gekookte ham maar je mag het lekker zelf weten 😉

   • 15 oktober 2015
    reply

    Sabine

    Gekookte ham? Tis toch witlof met rosbief. Moet je die witlof koken?

    • 2 januari 2017
     reply

     sandra

     Het is rauwe witlof.

 • 18 september 2015
  reply

  Geke

  Waar kun je radijs mee vervangen? Dat vind ik niet lekker.

  • 18 september 2015
   reply

   Je zou rettich kunnen gebruiken maar dat smaakt ongeveer hetzelfde dus dat vind je vast ook niet lekker. Je kunt het ook gewoon weglaten.

 • 9 september 2015
  reply

  Martin

  Beste Ineke,

  Om te beginnen vind ik dat je een geweldige site hebt en dat heeft me geholpen om de stap te zetten voor het afvallen.

  Maar na je reactie op de vraag van Anoek heb ik meer vragen/twijfels gekregen. Oorspronkelijk dacht ik dat je met een tussendoortje 3 dingen uit je lijst bedoelde. Dus voor 3 tussendoortjes 9 dingen zoals in de Bento Box op de foto bij de witlof salade. Maar na het lezen van je reactie lijkt het dat je maar 1 ding mag kiezen per tussendoortje en dat in de Bento Box op de foto te veel dingen zit.

 • 8 september 2015
  reply

  Anoek

  Hallo, Ik heb een vraag over de tussendoortjes. Bij elke maaltijd staat kies 3 tussendoortjes. Is het de bedoeling dat je 3 x 3 tussendoortjes neemt op een dag of 3 x 1 tussendoortje?

 • 11 augustus 2015
  reply

  sandra

  ik lus geen rosbief ,mag ik kip gebuiken ??

 • 5 juni 2015
  reply

  Iris

  Pfoe, ik zit propvol 🙂 Zou het niet handig zijn dat je bij de gerechten vermeld hoeveel kh erin zitten?

  • 6 juni 2015
   reply

   Als je de recepten volgt dan zit je goed, Carlie is op dit moment bezig de voedingswaarde tabellen te maken dus als je geduld hebt dan zie je ze verschijnen.

 • 16 mei 2015
  reply

  yvon

  Hallo, ik het weekmenu staat avocado/ rosbief. Dus een van beide gebruiken of lees ik dat verkeerd?

   • 26 augustus 2015
    reply

    wilma

    Maar avocado wordt alleen in het weekmenu genoemd. In het recept komt het verder niet meer voor. ..

    Ook zonder heel lekker hoor! !

    • 26 augustus 2015
     reply

     Oeps, vergeten 😀 Ik doe er meestal een halve pp door.

     • 8 november 2015
      reply

      Marijke

      Ik ben in de war…….
      Wel of geen avocado in deze salade?

 • 12 mei 2015
  reply

  noelle

  Hoi, de salade met rosbief was echt heerlijk.

 • 16 april 2015
  reply

  ursula

  Wat doe je met de rosbief bij dit gerecht

  • 19 april 2015
   reply

   In stukjes snijden en over de salade.

 • 10 maart 2015
  reply

  Warda

  Hallo,

  Ik wil graag hieraan meedoen. Alleen eet ik halal en in de halalschappen van bijv. Ah of jumbo heb je niet alles staan. Met wat kan ik de rosbief vervangen?

  Er is wel bijvoorbeeld kippen/kalfsboterhamworst, kalkoenham, kipfilet (gekruid), rundersalami en rundercervelaat.

  Ook zag ik ergens bij een diner spek staan. Kan ik dat vervangen met kalkoenbacon die ze bij ah ook verkopen in de halalschappen?

  • 11 maart 2015
   reply

   Hoi Warda,

   Goed punt, ik wilde sowieso al een keer door de gerechten lopen voor vervanging van het vlees. Op zich maakt het niet zoveel uit welk vlees je eet, het gaat ons om de eiwitten die in vlees zitten. Rosbief kan je bij de betere halal slager denk ik wel krijgen maar kipfilet zal ook gaan in veel gevallen gaan.

   Spek gaat perfect met kalkoen bacon, dank voor de tip.

   • 9 september 2016
    reply

    Saskia

    Mag vis ook bijv tonijn

 • 26 november 2014
  reply

  Adrian

  Hallo,

  Nu na enkele dagen voel ik mij beter/ fitter. Eigenlijk heeft een mens niet zoveel nodig, je moet weten wat je eet. Die wijsheid heeft niet ieder en ook ik werd geleefd door mijn werk, waardoor ik soms laat nog iets moet eten en het verstand ver weg is van gezond. Vaak wa het dat een lekker stuk vlees s’ avonds leuk was om te bakken, om maar even niet te veel te hoeven denken.

  Nu heb ik gebakken kip liggen in de koeling. Bij nood een stukje eraf.

  mvg Adrian

POST A COMMENT