• No products in the cart.

Blog

Zalm met groene asperges

Zalm met groene asperges

Zalm met groene asperges

Zalm met groene asperges

Zalm met groene asperges

Op de Facebook groep voor koolhydraatarm eten hebben verschillende leden aangegeven dat ze graag wat recepten met vis wilden zien. Bij deze een makkelijk en lekker zalm recept. Het lekkerst is natuurlijk wilde zalm van de betere visboer, maar de zalm uit de supermarkt is tegenwoordig ook prima. Met zalm is het erg belangrijk dat je het niet te gaar maakt want anders wordt het te droog. Als je het lastig vindt om in te schatten of de zalm gaar is volg dan onderstaande tip!

[box type=”info”]

  • Laat de pan op het vuur goed heet worden.
  • Smeer de vis in met wat olie, peper en zout.
  • Leg de zalmmoot in de pan. Als het gaat om zalm met de huid er nog aan: leg deze kant naar beneden. De huid beschermt de zalm en zorgt voor een lekkere smaak.
  • Draai het vuur nu lager, tot ongeveer half hoog.
  • Als de huid enigszins bruin is, na ongeveer 3 minuten, draai de zalm om.
  • Draai het vuur nu nog lager, tot ongeveer 25%.
  • Laat deze kant van de zalm nog ongeveer 1 tot 2 minuutjes zachtjes bakken en de zalm klaar.[/box]

Ingrediënten

  • 250 gram groene asperges 7,5 khd – 48 kcal – 2,5 eiw – 0,0 vet
  • 150 gram zalm (stukje 1 persoon) 0,0 khd – 315 kcal – 30,3 eiw – 21,3 vet
  • 50 ml room 1,5 khd – 167,5 kcal – 1,0 eiw – 17,5 vet
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas 0,0 khd – 60,6 kcal – 6,0 eiw – 4,1 vet
  • ¼ bouillonblokje 0,3 khd – 2,3 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • 5 sprietjes bieslook
  • peper & zout

Totaal: 9,3 khd – 593,4 kcal – 39,8 eiw – 42,9 vet

Bereiden

Begin met het schoonmaken van de asperges door het onderste stuk eraf te halen, gaar maken in de stoompan of 5 minuten koken in water. Zodra het op staat, begin je met de zalm te maken zoals in de tip bij de introductie hier boven.

In een steelpannetje de room inkoken met een verkruimeld bouillon blokje, de Parmezaanse kaas erbij en na een paar minuutjes de bieslook erdoor. Na de bieslook de pan van het vuur.

Opdienen met wat saus over de zalm en de asperges, eventueel nog wat kaas er over strooien en eet smakelijk!

Wil je meepraten over de recepten of wil je meer weten over koolhydraat arm eten dan kan je lid worden van mijn Facebook groep en je inschrijven op de nieuwsbrief.

Weekmenu 6.

[box type=”info”]Je kunt de gerechten die je lekker vindt tegenwoordig makkelijk delen met de share knoppen onder het recept![/box]