• No products in the cart.

Blog

Zalmtartaar met avocado

Zalmtartaar met avocado

Zalmtartaar met avocado

Zalmtartaar met avocado

Zalmtartaar met avocado

In dit gerecht zit rauwe zalm, op zich niets bijzonders, dat rauwe, want dat smaakt heerlijk. Het is wel belangrijk om de vis bij een goede visboer of groothandel te halen. Je vraagt dan naar sashimi vis. Let op hoe je visboer het voor je klaarmaakt. Gooit hij het op de plank waar alle andere vis al op lag, gebruikt hij het mes wat er al lag, kijkt hij je vreemd aan als je om “rauw te eten vis” of sashimi vis vraagt? Loop dan meteen weg. Gelukkig weten veel visboeren tegenwoordig hoe ze er mee om moeten gaan. Niet hier in Houten, daar werd ik zowat uitgelachen.

Soms kan je bij de Albert Heijn ook sashimi vis kopen, dat ligt meestal bij de sushi en is vacuüm verpakt. Vind je het niets, rauwe vis, dan kan je ook gewoon gerookte zalm gebruiken. Zalm zit overigens boordevol goede vetten, maar neem niet teveel! De zalm is vrij vet en ook de avocado. Je kan altijd nog wat extra sla of komkommer toevoegen.

Ingrediënten

  • 100 gram zalm (vers en rauw of gerookt) 0,0 khd – 209 kcal – 20,2 eiw – 14,2 vet
  • ½ sjalot 1,1 khd – 4,8 kcal – 0,3 eiw – 0,0 vet
  • ½ avocado 1,6 khd – 180 kcal – 1,7 eiw – 17,6 vet
  • 1 theelepel zwarte sesamzaadjes 1,0 khd – 32 kcal – 0,9 eiw – 2,8 vet
  • 50 gram komkommer (⅛) 0,7 khd – 6,5 kcal – 0,4 eiw – 0,2 vet
  • 50 gram ijsbergsla 0,9 khd – 7,5 kcal – 0,5 eiw – 0,2 vet

Dressing

  • 1 eetlepel mayonaise 0,0 khd – 110 kcal – 0,2 eiw – 12,0 vet
  • 1 eetlepel sojasaus Kikkoman sojasaus Less Salt 0,7 khd – 10,7 kcal – 1,0 eiw – 0,0 vet
  • ½ theelepel wasabi 1,0 khd – 6,4 kcal – 0,1 eiw – 0,2 vet

Totaal: 7,0 khd – 566,9 kcal – 25,3 eiw – 47,2 vet

Bereiden

Snij het sjalotje in snippers, de zalm in zo klein mogelijke brokjes, de avocado in kleine brokjes en de komkommer in kleine stukjes. Alle ingrediënten van de salade door elkaar mengen en daarna de ingrediënten voor de dressing in een kommetje goed roeren.

Je kan het nog extra mooi serveren door het op een bord aan te drukken in een kookring. Het kan natuurlijk ook gewoon mee in de bentobox naar het werk. Eventueel garneren met wat wakame, niet te veel want daar zitten veel koolhydraten in. Eet smakelijk!

Wil je meepraten over de recepten of wil je meer weten over koolhydraat arm eten dan kan je lid worden van mijn Facebook groep en je inschrijven op de nieuwsbrief.

[box type=”info”]Je kunt de gerechten die je lekker vindt tegenwoordig makkelijk delen met de share knoppen onder het recept![/box]

Weekmenu 6.